torsdag, mai 30, 2024

Det klubbene må tenke på er de langsiktige konsekvensene

Date:

Share post:

Med nytt seriesystem i 2017 må NFF Akershus tenke nytt angående opprykk fra 5. divisjon. På kretsens terminliste ble det friske diskusjoner.

For å ta det første først. 4. divisjon er første nivå på kretsnivå. 3. divisjons styres av forbund, altså Norges fotballforbund. Det er allerede bestemt at ett lag skal rykke opp fra 4. divisjon til 3. divisjon i år.

Les også: – Veldig godt samarbeid med klubbene

Nedrykkskabalen

Antall nedrykk i 4. divisjon avhenger av hvor mange lag som rykker ned fra 3. divisjon. Er det ett lag som rykker ned, rykker ett lag ned fra 4. divisjon. Og så videre etter antall lag. Går de seks lagene ned, som er der i år, så deiser seks lag ned til 5. divisjon.

Det er fire lag som rykker ned fra hver av de seks avdelingene i 3. divisjon.

Denne sesongen er det gjengse oppfattelsen at ingen lag fra Romerike går ned fra 3. divisjon. Det er mange sterke Romerike-lag, og de har kommet i utgangspunktet to fine serier.

Dag Værvågen (t.v) og Trond Ivar Døvle ønsker tilbakemeldinger fra klubbene om opprykk og nedrykk foran Kretstinget som er 27. februar (Foto: Espen Bråthen).
Akkurat det farget diskusjonene på terminlistemøtene for 4. divisjon og for 5. divisjon.

Hvor mange lag som skal rykke ned fra 4. divisjon avhenger også av hvor mange lag som rykker opp fra 5. divisjon. Dette skal Kretstinget bestemme den 27. februar, og dette ønsker kretsen tilbakemeldinger på.

Derfor er denne diskusjonen veldig viktig. Den bestemmelsen som settes den dagen er slik det blir i flere år framover – helt til NFF finner på noe nytt tull som denne gjennomføringen av dette nye seriesystemet.

4. divisjonsklubbene ønsket et opprykk og en kvalikplass fra 5. divisjon. Det vil si at det svakeste laget som ikke rykker ned fra 4. divisjon spiller kvalik mot nummer to i 5. divisjon. 5. divisjonsklubbene ville ha to lag opp – enkelt og greit. Det er fordi der ønsker flere av lagene å rykke opp i år.

Les også: Ødelegger storklubbene Fotball-Norge?

For å ta to scenarioer i hver sin ytterkant:
  1. Ingen lag fra 3. divisjon rykker ned. Ett lag rykker opp fra 4. divisjon (allerede bestemt). Ett lag opp fra 5. divisjon og ett i kvalik. Det vil si i utgangspunktet at ingen rykker ned fra 4. divisjon – hvis 4. divisjonslaget vinner kvalikkampen mot 2. plassen i 5. divisjon.
  1. Tre lag rykker ned fra 3. divisjon. Ett lag rykker opp fra 4. divisjon (allerede bestemt). To lag opp fra 5. divisjon. Da rykker fire lag ned fra 4. divisjon, og det gjelder da videre nedover fra 5. divisjon også.

Det klubbene må tenke på her er de langsiktige konsekvensene. La oss si at om fire år har vi ti lag i 3. divsjon, og flere av de kommer i en meget tøff avdeling. Da kan det bli et massenedrykk og det er ikke bra for noen.

Den ideelle løsningen

Jeg syns vi skal ta som hovedregel at en eller to lag fra Romerike rykker ned fra 3. divisjon hver sesong. Det er cirka det nivået vår krets ligger på ser man det med et litt historisk blikk.

Da vil den ideelle løsningen være at 5. divisjon får en direkte opprykksplass og nummer to spiller kvalik mot svakeste 4. divisjonslag som ikke rykker ned. Det vil gi et mer forutsigbart seriesystem for oss på Romerike.

Bli med på diskusjonen i forumet

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 5. divisjon: Søndre Høland – Fet

Søndre Høland får besøk av Fet til et slags lokaloppgjør. Du kan følge alt fra kveldens kamper direkte...

Roy Arne Berg bytter rolle fra a-lagstrener i EIF til sportslig leder

Nå er det ute at Roy Arne Berg gir seg som hovedtrener for Eidsvold IFs a-lag. Han fortsetter...

Direkte fra 4. divisjon: Eidsvold IF – Kløfta

På Øvre Romerike braker Eidsvold IF og Kløfta sammen. Du kan følge alt som skjer direkte på Lokalfotballen...

Tips foran, og underveis, i tirsdagens fotballkamper på Romerike

Sola skinner på Romerike, som vanlig. Her er kommentarer og tips foran tirsdagens kamper i lokalfotballen. Skjetten 2- Rælingen Et...