torsdag, mai 30, 2024

– Vi i Aurskog-Høland må trene hardt og ha trua

Date:

Share post:

17-åringen Simen Aaserud slo igjennom med brask og bram i 4. divisjon i 2016 for Rømskog/Setskog. Nå har han meldt overgang til Aurskog-Høland, og han har trua.

Les også: – Jeg setter alltid laget foran meg selv

Den raske og målfarlige angrepsspilleren slo til for fullt i 2016 med 14 scoringer og 17 målgivende for Rømskog/Setskog. Sammen med Hans Petter Bergquist (27 mål) scoret de to 2/3 av målene til skauingene.

– Fjorårets sesong for Rømskog vil jeg si var veldig god med tanke på forutsetningene. Vi hadde mistet sju spillere fra fjorårets førsteellever og begynte litt med blanke ark. Det var flere spillere som hadde sittet mye på benken sesongen før som måtte ta ansvar og det vil jeg si vi klarte bra. Så for en liten klubb fra Rømskog er det imponerende, sier Aaserud til Lokalfotballen.

Simen Aaserud jubler etter en fin scoring i AFSK Innecup i 2016 (Espen Bråthen).

Hva syns du om din egen sesong?

– Min egen sesong er jeg godt fornøyd med. Jeg som mange andre R/S-spillere fikk mye mer spilletid, og jeg syntes jeg taklet det bra. Endte på 14 mål og 17 målgivende forrige sesong så det er jeg så klart fornøyd med, forklarer Simen.

Nå har Simen meldt overgang til Aurskog-Høland FK. Unggutten ønsket tøffere matching, og det får han nå. Det å konkurrere med Lars-Eirik Svardahl og Lars-Petter Østengen er ingen enkel oppgave.

– Jeg går til AHFK for å få en bedre treningshverdag. De har mange på trening og det er bra trøkk på treningene der. I tillegg gir det meg en ny situasjon med å ikke være fast på laget. En skikkelig utfordring, sier Aaserud, som har spilt for AHFK G19 i år og var en viktig brikke da de rykket opp til 1. divisjon.

– Målet er jo så klart å se hvor langt det er mulig å komme, så får jeg ta et år av gangen og se hvor langt jeg kommer, sier Aaserud.

Les også: – Jeg skal bli lagt merke til i år

Skal trene hardt

Aurskog-Høland rykket ned fra 3. divisjon til 4. divisjon. Hvittrøyene hang lenge med, men måtte til slutt ned. Simen har klare tanker om 2017.

– Mine forventninger til AHFK er at vi skal være med å kjempe i toppen i 4.divisjon, selv om vi kommer til å få tøff motstand fra spesielt 2.lagene til Strømmen og Ull/Kisa. Men vi må bare trene hardt å gi det vi har så får vi telle opp når sesongen er over. Har trua, sier Simen.

– Jeg går til AHFK for å få en bedre treningshverdag. De har mange på trening og det er bra trøkk på treningene der.

Simen, er som nevnt over, en rask spiss med et herlig venstrebein. Jeg tror jeg ennå ikke har sett han bruke høyrebeinet. Av de 14 målene har seks kommet på straffe, og alle er satt inn sikkert som banken. Mange av de målgivende har kommet via frispark eller corner. Og ofte til Bergquist.

– Mine største styrker som fotballspiller må være spilleforståelsen og tempo med og uten ball, samt et godt venstrebein som er kjekt å ha foran mål.

Simen Aaserud har satt inn ei straffe for Rømskog. Kristoffer Fagersand (f.v), Simen Aaserud, Hans Petter Bergquist og Jøran Sandby jubler. (Foto: Espen Bråthen)
Fjorårets høydepunkt husker Simen godt. Han forteller i detalj.

– Årets høydepunkt for min del må være bortekampen mot FUVO 2, der de leder 2-0 til pause etter en jevn 1. omgang. I andre omgang er det fortsatt jevnt, og i det 70. minutt scorer vi vårt første mål. Like etterpå utligner vi til 2-2 og like før slutt får jeg ballen på hjørnet av seksten. Jeg drar av 2-3 mann og setter ballen i motsatt hjørne, og kampen ender 3-2 til oss. Først og fremst enn utrolig sterk lagprestasjon av oss, men også veldig gøy for min del å bli matchvinner i en sånn kamp, forklarer Simen.

Hvem var beste medspiller på Rømskog?

– Beste medspiller var Jørgen Jovall Dahl. En vinnerskalle til 1000 som gir alt alltid og aldri gir seg. Nevner to hvis det går fint, fordi det er vanskelig å komme utenom HP som dunket inn 27 mål for et lag som rykker ned. Det er sterkt, svarer Simen.

Den verste motspilleren du har møtt i år?

– Den verste motspilleren jeg har møtt denne sesongen kommer jeg ikke på, så ingen som utmerket seg noe mer enn andre. Hvis du må ha et navn, så kan du ta en av stopperne til Gjelleråsen og skrive deres sterke sider, sier Simen med et smil.

Den beste spilleren i 4. divisjon i år?

-Får vel si Adam Olsen. Ekstremt rask og kald og rolig foran mål. Meget god spiller.

Simen Aaserud er nok en ung spiller som blir spennende å følge denne sesongen. I Aurskog-Høland får han spennende utfordringer og en bedre treningshverdag.

Les også: Klare overganger i lokalfotballen på Romerike

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Roy Arne Berg bytter rolle fra a-lagstrener i EIF til sportslig leder

Nå er det ute at Roy Arne Berg gir seg som hovedtrener for Eidsvold IFs a-lag. Han fortsetter...

Direkte fra 4. divisjon: Eidsvold IF – Kløfta

På Øvre Romerike braker Eidsvold IF og Kløfta sammen. Du kan følge alt som skjer direkte på Lokalfotballen...

Tips foran, og underveis, i tirsdagens fotballkamper på Romerike

Sola skinner på Romerike, som vanlig. Her er kommentarer og tips foran tirsdagens kamper i lokalfotballen. Skjetten 2- Rælingen Et...

Direkte fra 4. divisjon: Sørumsand – Fjellhamar

Det er en herlig mandag. Nå er det Sørumsand mot Fjellhamar, og du kan følge alt direkte på...