mandag, april 22, 2024

– Jeg skal bli lagt merke til i år

Date:

Share post:

Oliver Nøvik kom inn som et friskt pust i FUVO i 2016. Unggutten forlot LSK på grunn av skole, men snart dukket fotballysten opp igjen.

Det tok et par måneder så klødde det i beina til 18-åringen. Ørjan Heiberg og FUVO tok kontakt og Oliver var på plass i den røde og hvite drakta.

Les også: Tidenes yngste målscorer i Skjetten

– Min egen sesong har ikke vært så veldig mye å skryte over. Jeg slet med motivasjonen grunnet at totalbelastningen ble for stor, selv om jeg fikk noen fine innhopp for Lillestrøm 2 i 2. divisjon. Jeg bestemte meg for å slutte der og heller satse mer på skolen. Etter noen måneder fri fra fotballen kontaktet FUVO meg. Jeg fikk ordnet det sånn at jeg fikk konsentrere meg med skole samt spille på et høyt nivå. Skolen har tatt mye tid og det gikk utover fotballsatsingen, men jeg skulle gjerne fått mer spilletid enn det jeg fikk i år, forklarer Oliver til Lokalfotballen.

Mer fysisk fotball

Oliver er også en spiller som viser at det å spille på et godt 3. divisjonslag gir mer utbytte enn å spille juniorfotball på grunn av det fysiske.

– Jeg har utviklet meg mye som spiller etter jeg kom til FUVO . Det er noe helt annet å spille 3. divisjon med FUVO enn det er å spille juniorfotball med Lillestrøm.  Det er mye mer trøkk og fysikk i seniorfotballen enn det det er i juniorfotball. Det er noe jeg har jobbet med etter jeg byttet til FUVO, sier Nøvik. Nøvik spilte i 12 kamper for FUVO i 3. divisjon, og han spilte lignende antall kamper i 4. divisjon for FUVO. Der ble detogså et par scoringer.

Oliver har bodd i USA i fire år før han kom tilbake til Romerike for 1,5 år siden. Da begynte han i LSK og har spilt G16, G19 og 2. divisjon. Når Heiberg kom bankende i mars ble det nye utfordringer for midtbanespilleren.

– Jeg er en midtbanespiller som trives best som offensiv midtbane. Er også komfortabel med en backposisjon der jeg kan få utnyttet løpsstyrken min. Scorer sjeldent mål dessverre, men er mer den spilleren som trøkker til og har en del assist, sier Oliver om seg selv.

Les også: – Jeg har aldri vært så nervøs

Ros av treneren

Trener Ørjan Heiberg fikk underskriften av Oliver i januar, og han gleder seg til å gi gutten nye utfordringer.

– Veldig hyggelig gutt som passer rett inn i FUVO-miljøet. Sosial og alltid et smil på lur. Som spiller har Oliver tatt store steg siden han kom fra aldersbestemt fotball i LSK i mars 2016. Blitt mer «voksen» i spillet sitt. Veldig kvikk og mobil, samtidig kan han bekle flere roller. Ferdighetene og fotballhodet er godt. Gleder meg til å kunne følge opp utviklingen hans gjennom 2017 også, sier Heiberg.

Lagspiller

FUVO gjennomførte en god sesong i 2016. Laget snublet litt i starten, men var sterke på høsten og klatret opp til 3. plass på tabellen. De slapp inn færrest mål av alle.

– Årets sesong for FUVO har vært vellykket.  Vi satte oss som mål i begynnelsen av sesongen med å kvalifisere oss til neste års 3. divisjon, noe vi klarte. Det har vært en tøff sesong med mange oppturer og noen nedturer. Forhåpentligvis har vi lært fra det og er klare for å kjempe om en topp-plass i nye 3. divisjon, sier Oliver om årets sesong.

Nå ønsker han å ta et steg videre i karrieren sin.

Oliver Nøvik i duell med Jonas Grahn (Foto: Espen Bråthen)

– Mine mål som fotballspiller nå i år er å spille meg inn til fast plass i elleveren til FUVO. Jeg ønsker å utvikle meg til en bedre fotballspiller ved å trene hardere, jobbe med å bli mer stabil og forbedre hurtigheten. Etter fjorårets sesong har jeg bestemt meg for dedikere mer til fotballen og FUVO i år enn det jeg gjorde i fjor. Jeg har lyst til å stå frem i 3. divisjon, sier en entusiastisk Nøvik.

Gutten er ikke nådig med seg selv når han snakker om egne høydepunkter. Det vitner om en avbalansert fin type.

– Jeg hadde egentlig ingen store høydepunkt i løpet av sesongen, men den største for oss som et lag var når vi sikret oss plass til nye 3. divisjon, forklarer Oliver

Les også: Hva kan du om lokalfotballen på Romerike?

Hvem var tøffeste motspiller i 2016?

– Bonke Innocent og Lillestrøm 2 var den tøffeste motstanderen i år.  Ble løpende imellom så og si hele tiden. Fysikken til Bonke er helt syk. Han er som å møte en murvegg, sier Nøvik.

Oliver hadde også 3. divisjons toppscorer på samme lag. Rosen fra Oliver burde gitt han en hundrelapp av Kim Brenna.

– Uten Kim på laget hadde vi slitt. Han gjør magiske ting gang på gang og kan avgjøre kamper helt alene. Kim er en spiller som hadde hevdet seg på et langt høyere nivå. 43 mål i løpet av en sesong er helt utrolig. Ingen er i nærheten av det han får til. Vi er heldige som har han her i FUVO, sier Oliver om hvem han mener er 3. divisjons beste spiller.

Nå har Oliver akkurat signert ny kontrakt med FUVO. Gutten ønsker å bli lagt merke til i den nye 3. divisjonen. Slik offensiv tankegang er en strålende egenskap. Nå gleder jeg meg til å følge unggutten i FUVO.

 

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Skjetten med full kontroll i lokaloppgjøret mot Skedsmo

Favoritten Skjetten vant enkelt i lokaloppgjøret mot Skedsmo. De grønne vant 2-0 etter en solid prestasjon i et...

Direkte fra 3. divisjon: Skjetten – Skedsmo

Et skikkelig lokaloppgjør. Skjetten får besøk av nabo Skedsmo, og du kan følge alt direkte på Lokalfotballen.

Direkte fra 3. divisjon: Skedsmo – FUVO

Skedsmo får besøk av FUVO i 3. divisjon til lokaloppgjør. Du kan følge alt direkte på Lokalfotballen fra...

Det første lokaloppgjøret i 3. divisjon – og full fotballfest på Romerike

Skedsmo får besøk av FUVO til årets første lokaloppgjør i 3. divisjon, og vi har tatt en prat...