torsdag, oktober 5, 2023

Tidenes yngste målscorer i Skjetten

Date:

Share post:

Det er bare å legge merke til navnet. Jonathan Nathaniel Monteiro. Nå har han fyllt 16 år og er så og si fast på Skjettens gode lag i 3. divisjon. I 2016 startet han opp med G16 i 2. divisjon, før det tok av via G19 og opp til a-lag. På høsten var unggutten fast i Martin Wikers tropp.

Les også: – Jeg har aldri vært så nervøs

– Jonathan er en god teknisk spiller med gode pasninger og god skuddfot, og et overblikk som er helt utrolig til en 16-åring å være. Skal også legges til at han er veldig ydmyk og lærevillig, sier Wiker om Monteiro til Lokalfotballen.

Drømmen til Monteiro er like enkel som den er vanskelig.

– Å leve av og spille fotball, kommer det kontant fra Jonathan.

– Min egen sesong er jeg veldig fornøyd med. Jeg startet på G16 til å spille G19, og så 5. divisjon og til slutt kamper på a-laget, sier Monteiro.

Skjetten hadde en imponerende vårsesong, men det buttet litt på høsten. Mye på grunn av skader, og dermed fikk Monteiro og andre unggutter sjansen. Og de tok den. Monteiros 100 dager eldre lagkamerat Sander Vingelven var tidenes yngste målscorer for Skjetten i kort tid før Jonathan tok den mot Lørenskog 2.

Scoret for alle lag

Jonathan Monteiro i Skjetten-drakt.

– Det var bra vi klarte topp fire og holdt oss i 3. divisjon, sier Jonathan om spørsmålet om Skjettens sesong. I et heftig fotballår trekker 16-åringen frem følgende høydepunkter: – Mitt første mål i 3. divisjon mot Lørenskog 2 borte. B-sluttspill-seier i Dana cup med kameratene mine på guttelaget.

Jonathan har faktisk scoret mål i G16, G19, 5. divisjon og 3. divisjon i år. Jeg tror ikke mange slår den rekken i fotballen i Norge i år. Det ble blant annet 23 mål og 30 målgivende på ni kamper for G16 – der Skjetten herjet i 2. divisjon. Den verste motstander finner han i egne rekker.

– Her tar jeg ut ifra treningshverdagen, og da må det bli Magnus Tvedte. Han går alltid tøft inn i duellene, sier Monteiro.

Hvem er best på Skjetten?

– Jeg mener hele laget er bra som en enhet, sier Jonathan diplomatisk.

Beste spilleren du i år?

– En som jeg mener skiller seg ut er en som har vært treneren min før, og har spilt på landslaget i futsal for Norge, Tresor Egholm, sier Jonathan.

Det blir spennende å følge 16-åringen i årets 3. divisjon med Skjetten. Han startet i den første treningskampen mot Grorud 2, og han går fra høydepunkt til nytt høydepunkt om dagen.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

For en fantastisk fotballmandag – kommentarer og tips

Det smeller over hele Romerike i kveld. Lokaloppgjør og viktige kamper som du burde opppleve. Her er kommentarer...

Direkte fra 3. divisjon: Eidsvold Turn – FUVO

Eidsvold Turn er store favoritter i lokaloppgjøret mot FUVO. Du kan følge alt direkte på Lokalfotballen.

– Det var indre ønske i spillergruppen om ballbesittende fotball

Eidsvold Turn går fra seier til seier, og de har imponert fotball-Norge. Lokalfotballen tok en prat med trener...

FUVO med årets viktigste seier – Turn fortsetter jakten på Hønefoss

FUVO slo Hødd 2 i årets viktigste kamp – Turn snudde til seier i målfest mot Førde. Les også:...