onsdag, juli 17, 2024

– Veldig godt samarbeid med klubbene

Date:

Share post:

Aurskogingen Dag Værvågen er ansvarlig for å sette opp alle seriene og avdelingene for NFF Akershus. I hans jobb som seriekonsulent hviler et stort ansvar i denne perioden.

Det gjennomføres blant annet terminlistemøter for 4. – og 5. divisjon, G19 Interkrets A og B pluss 3 divisjon kvinner. Da går kveldene med i Idrettens Hus på Strømmen.

Les også: Direkte fra terminlistemøte

– Det går mye tid, og det blir flere lange kvelder, sier Værvågen til Lokalfotballen. Han roser klubbene i kretsen.

– Vi har et veldig godt samarbeid med klubbene i kretsen vår. Det er mye bra folk. Er vi i beita med en kamp eller flere så løser vi det sammen med klubbene, forklarer Dag.

Mye manuelt arbeid

Værvågen har heldigvis et datasystem som setter opp mange av kampene, men de har noen spesielle varianter som gir litt mer hodebry.

– Vi har blant annet banesperre her i Akershus. Det er det ikke så mange som har. Oslo ler litt av oss på det, men vi føler det er en god løsning for oss i Akershus. Det blir en ekstra service til klubbene, men det skaper også noen utfordringer for oss, sier Værvågen.

Utfordringen er kretsen ønsker å tilrettelegge for bedre spillerutvikling, og da er banesperre en vanskelig sak å tillate.

– Vi ønsker enda mer fokus på spillerutvikling, og uten banesperre hadde vi hatt en mer forutsigbar hverdag for klubbene og lagene. Nå må man kanskje bytte treningsdager fra uke til uke på grunn av at kamper må spilles forskjellige dager, forklarer Dag. Antilag er også en mulighet klubbene i Akershus har. Det vil si at klubbene kan sette opp at for eksempel at et senior rekruttlag ikke spiller samme dag som G19, fordi spillere der ofte spiller på begge lagene. Da kan ikke lagene spille på samme dag.

Espen Olsen i Strømmen legger fram sine endringer for Strømmen 2 sitt kampoppsett. Dag og Trond Ivar har full kontroll (Foto: Espen Bråthen),

Trenger flere dommere

Sammen med Dag sitter dommerkonsulent Trond Ivar Døvle. Han har ansvaret for å skaffe dommere til flesteparten av disse kampene.

– Vi har i dag 146 kretsdommere som inkluderer topp og bredde. Kretsdommere dømmer fra 13 år og opp til senior, sier Døvle. Han gjorde en liten undersøkselse i fjor og det er cirka 600 klubbdommere i kretsen.

Les også: Mostue fortsetter i Skedsmo

– De klubbene som har en dommeransvarlig er som regel flinke på å få frem dommere. Noen klubber er dessverre for dårlige på utvikling av dommere. Vi i kretsen ønsker å bidra til klubbene blir flinkere fordi vi trenger flere dommere, forklarer Døvle. – Vi har jo lyst til å sette opp dommere i alle kamper, men vi har dessverre ikke nok dommere, fortsetter Døvle og sier at blant 9. divisjon denne sesongen må ordne dommere sjøl.

De to ansatte i NFF Akershus har også et lite hjertesukk foran denne sesongen.

– Endringer. Det gjøres for mange omberamminger, og de må gjøres manuelt i systemet. Det tar lang tid, sier Værvågen og Døvle.

– Vi veit at fotball skaper følelser, og da er det ikke alltid lett å forholde seg rolig. Vi håper klubbene snakker godt sammen, og løser mulige konflikter. Vi har som nevnt et meget godt forhold til alle klubbene, og vi gjør vårt beste hver eneste dag, sier Døvle.

– Hvis vi hadde klart å tilfredsstille alle ønsker hadde vi selvfølgelig gjort det. Ingenting hadde vært bedre, avslutter Værvågen, før han slenger i seg siste pizzabiten og løper inn til teminlistemøtet for 4. divisjon.
PS! Lillan Nohr i NFF Akerhus setter opp 6-årsserien, NM og Unified-kampene. De teller blant de 15000 kampen.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Fjellhamar – Rælingen

Den siste kampen før ferien. Fjellhamar har besøk av Rælingen, og du kan følge alt direkte på Lokalfotballen...

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Eidsvold IF

Hauerseter er i meget god form og møter Eidsvold IF i 4. divisjon på gresset. Følg alt direkte...

Direkte fra 4. divisjon: Hauerseter – Sørumsand

Toppkamp i 4. divisjon. Hauerseter har besøk av Sørumsand på gressbanen. Følg alt direkte på Lokalfotballen.

Nå er sluttspillet for 4. divisjon klart – Lillestrøm har jukset igjen

På kvinnesiden er de to 4. divisjonsavdelingene ferdige, og nå deles de opp i to nye avdelinger. Lillestrøm...