torsdag, juni 13, 2024

– Alt ligger til rette for å lykkes

Date:

Share post:

32-åringen er altså tilbake på Østlandet. Og Lørenskog var et enkelt valg for Julian.

– Selv om det kryr av fotballklubber her så var Lørenskog en av få klubber jeg virkelig hadde lyst til å trene. Begrunnelsen for dette er at det er kultur i veggene på Rolvsrud, og det er masse kompetanse i klubben allerede. Man tar også spillerutvikling på alvor. Alt ligger til rette for å lykkes på sikt om alle drar i samme retning, sier Madsen til Lokalfotballen.

Lørenskog rykket ned fra 2. divisjon, og nå skal de vel rett opp igjen?

– Vi har vel ikke noe uttalt mål foreløpig. Hele klubben ønsker seg selvfølgelig tilbake til 2. divisjon, men tror måten man gjør det på er viktigere enn tidspunktet. Jeg har et personlig mål om å rykke opp i løpet av min tid i klubben, men før vi kommer dit så er det mye jobb som må gjøres. Etter sesongen i fjor har flere spillere forlatt oss, som gjør at vi må i stor grad sette sammen et nytt mannskap, forklarer Madsen.

Les også: Treningskamper i lokalfotballen 2017

Ønsker mer lokal profil

Lørenskog har i flere år drevet god spillerutvikling, men kanskje et skritt tilbake i de to-tre siste årene. Nå er ting på gang igjen, og det er flere gode lag og enkeltspillere på vei opp.

– Vi har noen klare tanker og målsettinger om å få en mer lokal profil på laget, men det er dessverre ikke gjort over natta. Det viktigste er allerede på plass, altså kompetanse, så jeg tror vi får se mange unge spillere på vei opp. Tiden vil vise hvor mange som er klare til å ta steget allerede i 2017, sier Julian.

Ønsker dere å hente inn spillere utenfra eller satse på egne lokale spillere denne sesongen?

– Vi ønsker definitivt å satse på egne lokale spillere, noe vi også har gjort med å løfte opp noen nå i vinter. Vi må nok hente noen uten i fra også i år. Når det gjelder spillerne vi har vært i kontakt med utenifra så har vi prioritert spillere som har en fortid i klubben tidligere. Vetle Rygh og Amir Dauch er gode eksempler på nettopp dette, forklarer Madsen. Rygh kom med «samme fly» med Madsen fra Førde.Blir det hospitering for lovende juniorspillere?

– Vi kommer daglig til å ha hospitanter fra egen utviklingsavdeling, og det er i tillegg til de fire juniorspillerne som er mer eller mindre permanente i A-lagstroppen. Når det er sagt så tror jeg at man er helt avhengig av å ha noen voksne rollefigurer i garderoben, og på laget, for at unggutta skal ta steg. Det er disse vi må se etter utenfor egen klubb, sier 32-åringen.

Litt mer direkte spillestil

Lørenskog har i de siste årene hatt en meget klar filosofi. Ballen skal trilles og trilles. Det har kanskje ikke gitt de resultatene man ønsker seg, og nå virker det som at Madsen ønsker et litt mer direkte Lørenskog i 2017.

– Når det gjelder fotballfilosofi så er jeg ikke så langt unna Raymond Mikkelsen (eks a-trener og nå spillerutvikler i Lørenskog) og hvordan han tenker at fotball skal spilles. Jeg ønsker at vi skal styre kamper og ha mye ball. Jeg er nok litt preget av min tid i Bodø/Glimt, som gjør at jeg er nok litt mer direkte enn det Lørenskog har vært de siste årene, sier Madsen om spillestil.

Ettersom Madsen har vært ute på vift, først i Nord-Norge og så på Vestlandet er ikke kunnskapen om fotballen på Romerike helt på topp – ennå.

– Jeg skal ikke påberope meg å være noen kunnskapperson foreløpig, men kjenner jo til de fleste klubbene ettersom jeg har møtt de fleste lagene tidligere. Det har riktignok skjedd ganske mye siden jeg flyttet til Bodø i 2010, men håper å oppdatere meg raskt i løpet av vinteren. Lørenskog er nok den klubben i regionen som jeg kjente best til fra tidligere, sier Julian.

Les også: En gjennomgang av 3. divisjon avdeling 6

Ettersom Julian har hatt noen år i Bodø kjenner han de fleste lagene fra Nord-Norge i avdeling seks. Han kjenner de bedre enn lagene fra Romerike.

– Avdelingen er en god blanding av lokale lag og lag fra våre nordligste fylker. Med en gang man så oppsettet så tenke man at det ble mye reising, men det er tross alt bedre med en time fly enn ti timer buss. Når det gjelder motstanderne så kjenner jeg lagene fra nord bedre enn de lokale lagene. Vi forbereder oss til mange tette og jevne oppgjør og forhåpentligvis så skal vi klare å trekke det lengste strået så ofte som mulig, forklarer Madsen om oppsettet.

Hva er målene dine som trener?

– Kortsiktig så ønsker jeg å gjøre en best mulig jobb for Lørenskog. Jeg ønsker å være med å legge til rette for at unge fra Lørenskog skal få mulighet til å bli så gode som de har forutsetninger til, og at klubben skal fortsette å bidra til å skape toppspillere. For min egen del så er jo drømmen å trene Vålerenga en gang i fremtiden, men foreløpig er jeg veldig fornøyd med å være der jeg er, avslutter Madsen til Lokalfotballen.


Julian Madsen

32 år gammel, har samboer og to barn. Bosatt på Strømmen. Opprinnelig fra Kampen i Oslo, og har brukt mesteparten av aktiv karriere og trenerkarriere i Vålerenga. Går nå løs på sin 13 sesong som trener. Stortrives med å arbeide med både individ og lag, både på og utenfor banen. Er forøvrig lidenskapelig West Ham-fan.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Det går opp og ned i 3. divisjon – en god gjennomgang av årets sesong

Lagene fra Romerike varierer veldig i 3. divisjon, og man kan ikke si at lagene dominerer serien. Her...

Bildeserie fra Lørenskog – Bjørkelangen – fortjent borteseier til slutt

Det er på tide med en ny bildeserie. Her er mange bilder fra lokaloppgjøret mellom Lørenskog og Bjørkelangen....

Direkte fra 3. divisjon: Lørenskog – Bjørkelangen

Nok et herlig lokaloppgjør i 3. divisjon. Lørenskog får besøk av Bjørkelangen, og du kan følge alt direkte...

Direkte fra 3. divisjon: Skedsmo – Gjelleråsen

Nytt lokaloppgjør i 3. divisjon. Bunnlagene Skedsmo og Gjelleråsen kjemper om viktige poeng. Følg alt direkte på Lokalfotballen.