lørdag, juni 15, 2024

En gjennomgang av 3. divisjon avdeling 6

Date:

Share post:

Lørenskog, FUVO, Skedsmo, Skjetten og Lillestrøm 2 er fem sterke lag i den nye 3. divisjonen og de møtes i avdeling seks. Alle har klare ambisjoner om å holde seg, og alle har faktisk muligheter til å vinne serien.

Les også: Klare overganger i lokalfotballen

Lørenskog:

Rykka ned fra 2. divisjon. Julian Madsen har kommet inn som trener, etter at Raymond Mikkelsen valgte å bli spillerutvikler i Lørenskog. Madsen kommer fra Førde, og han har tatt med seg midtstopper Vetle Rygh tilbake på flyet.

Lørenskog har mistet sin veldig gode sisteskanse Kamil Olsztynski, men de har noen spennende keepere i bakhånd. Sami Loulanti har meldt overgang til Strømmen.

Ellers er det stille og rolig. De har fokusert på å få på plass eksisterende spillere med nye kontrakter. Det sies at det går bra, ifølge en melding fra klubben. Mitt håp er at Lørenskog finner røttene sine igjen, og fokuserer på lokale spillere.

Jeg gleder meg til å følge Lørenskog, så for min egoistiske del var det bra at de rykka ned.

Skedsmo:

Vant sin 3. divisjon enkelt i 2016. Knut Aga fortsetter som trener.

En av M&M har skrevet under. Lars Jørgen Mork tar en ny sesong, mens Didrik Mostue trener med LSK. Blir Mostue er Skedsmo en av seriefavoritten. Forsvinner han skal de slite med å klare topp 3. Så stor forskjell er det.

Skedsmo har hatt samme fokus som Lørenskog, og har snart alle på plass. Nå sier ryktene at brevene er på full fart ut til klubber med ønskede spillerforsterkninger. De har mistet erfarne forsvarsspillere i Sandvik og Åretun. Der må det forsterkes.

FUVO:

En sterk sesong i 3. divisjon hvor de slapp inn færrest mål. Unge Ørjan Heiberg fortsetter som trener.

FUVO har vært litt mer aktive på overgangsmarkedet enn de to lagene ovenfor. Det har kommet inn spillere som gir litt mer bredde. Det har også vært fokus på lokale gutter. Paulsen og Rismoen er gode spillere som kommer stort sett et steinkast eller to fra nærområdet, pluss Bentsen som har vært i FUVO tidligere.

Petter Severeide har etter flere år i FUVO meldt overgang til Oslo-laget Grei. Det viktigste FUVO har gjort foran sesongen er å resignere superspissen Kim Brenna. Han kommer til å score 30 mål i 2017, og det gir mange poeng. Nå er også Armin Sistek med hele sesongen.

Skjetten:

En varierende sesong i 3. divisjon med topper som var strålende, men også et par elendig kamper på høsten. Martin Wiker fortsetter som trener.

I romjula løsnet det på overgangsmarkedet da tre mann kom inn. Halvorsen, Otaibi og Os er alle tre defensivt sterke spillere. Wiker ønsker seg to mann til inn, og det må være offensivt anlagte spillere.

Skjetten har en dønn solid sentrallinje og den blir viktig i 2017 også. Man får håpe spissen Andreas Eriksen holder seg skadefri i år, fordi han trengs i enda større grad.

Andreas Eriksen scorer her mot Rælingen (Foto: Espen Bråthen)

Lillestrøm 2:

Det blir spennende å se hva LSK 2 får til i år. Eliteseriestallen til gultrøyene er tynn om dagen, selv om de har hentet inn tre nye spillere. Det blir nok mange unggutter som får prøve seg i 3. divisjon.

Noe mer om LSK 2 er det egentlig ikke å si akkurat nå. De er nok eneste lag fra Romerike som kan, i verste fall, måtte kjempe om å unngå nedrykk.

Lagene fra Nord

Harstad rykket ned fra 2. divisjon etter at de kom på 8. plass. De sliter med å få tak i regionale spillere, og har dermed hatt elleve utlendinger på prøve. Det ser ut til at det blir store forandringer ettersom flere av de faste spillerne er på vei vekk.

Fløya, fra Tromsø, vant 3. divisjon med 15 poeng. De har ansatt David Lundblad som trener. Han kommer fra divisjonkollega Senja, og det sies at han prøver å få med noen spillere over til Fløya. Kan bli bråk av mindre.

Senja rykket ned fra 2. divisjon. Thomas Hagerupsen tar over som trener etter nevnte Lundblad. Gode Allertsen skal trene med Tromsdalen, og han ønsker seg dit.

Mjølner gir meg noen minner da jeg var interessert i Tippeligaen. Nå er de et synkende skip, dessverre. De, som de lokale lagene, jobber for å få på plass kontrakter på spillerne de allerede har.
Sortland vant sin avdeling i 3. divisjon på målforskjell. De har også fått signert flere av spillerne i stallen fra 2016. Ikke noen nye overganger som jeg har sett.

Skjervøy var solide i 3. divisjon i 2016. Dette er visstnok første sesongen på lenge de har vært så høyt opp i systemet. Trener Svenn Johansen uttalte seg i lokalavisen i jula:

– Jeg synes vi får en fin blanding av antatt tøffe og mer enklere motstandere fram mot 17. mai, noe som skulle passe oss fint. Vi må være offensive i hodet fra første spark, sier Svenn Johansen til Framtiden i Nord.

Salangen slapp nesten ikke inn mål i 2016. Det gjorde sitt til at de er med i nye 3. divisjon. Viktige Lomås har lagt opp for å satse på løping.

I tillegg er Tromsø 2 og Alta 2 i avdelingen.

Det vil bli gjort en mye mer grundig jobb når det nærmer seg seriestart på alle lagene.

PS! En oppdatering på Eidsvold Turn kommer i egen sak.

Previous article
Next article
ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 3. divisjon: Lørenskog – Gjelleråsen

Det er på tide med nytt lokaloppgjør. Lørenskog får besøk av Gjelleråsen, og du kan følge alt direkte...

Det går opp og ned i 3. divisjon – en god gjennomgang av årets sesong

Lagene fra Romerike varierer veldig i 3. divisjon, og man kan ikke si at lagene dominerer serien. Her...

Bildeserie fra Lørenskog – Bjørkelangen – fortjent borteseier til slutt

Det er på tide med en ny bildeserie. Her er mange bilder fra lokaloppgjøret mellom Lørenskog og Bjørkelangen....

Direkte fra 3. divisjon: Lørenskog – Bjørkelangen

Nok et herlig lokaloppgjør i 3. divisjon. Lørenskog får besøk av Bjørkelangen, og du kan følge alt direkte...