mandag, juli 15, 2024

Gjennombrudd og bluss for Berg

Date:

Share post:

Midtstopperen fra Fjellhamar startet karrieren i Fjellhamar, men tok etter hvert steget over til Strømmen. Foran 2016 tok han steget over i seniorklassen, og Fjellhamar i 5. divisjon ble valgt.

Les også: – Vi hadde holdt plassen hvis jeg hadde scoret mer

Sesongen startet sånn passe for Berg personlig, mens laget virket uovervinnelige. De røyk på et ufortjent tap mot AFSK på våren, men de fikk sin revansje på høsten.

– Årets høydepunkt må være når vi slo Aurskog/Finstadbru borte etter et surt og ufortjent tap på hjemmebane. Da fikk vi en luke ned. En veldig god følelse etter den kampen, sier William til Lokalfotballen.

Tidenes fotballdrama på Romerike

Årets opplevelse for unggutten og laget var kampen om den siste plassen i 4. divisjon mot Fet. Det ble et fotballdrama man sjelden har sett på Romerike. Lagene byttet på å lede underveis, scoringer på overtid og egentlig alt man ønsker av en fotballkamp. Dessverre for Berg var han på tapende lag i straffekonkurransen.

– Årets sesong var veldig bra for laget helt til opprykkskampen mot Fet. Vi hadde som mål å vinne serien, og rykke opp til 4. div. Vi er veldig bra lag med bra miljø og mange lokale unggutter, forklarer Berg.


Film er laget av Steinar Pedersen

For William sin del har han vært plaget av skader, men han visste seg godt frem på høsten.

– Jeg føler jeg har hatt en god sesong. Jeg har vært en del skadet, men føler jeg har gjort det bra når jeg har spilt. Jeg har tatt steg fysisk dette året, og skal ta enda større steg neste år, sier William om sin sesong.

Les også: Stormer frem i Gjelleråsen

Ønsket av flere klubber

Nå har 20-åringen satte sine spor i fotballen på Romerike, og i vinter har han fått prøve seg på høyt nivå.

– Jeg har ikke satset på fotballen på mange år, men etter at jeg trente med Strømmen før jul så fikk jeg beskjed om at jeg ikke var langt unna. Det ga meg mye motivasjon, og nå skal jeg satse på fotballen. Så får vi se hvor jeg spiller neste år. Målet i løpet av karrieren er Eliteserien, sier Berg. Midtstopperen har også trent med Gjelleråsen, og det sies at Skjetten ønsker han.

– Mine styrker på banen vil jeg si er fotballforståelse, god til å lese spillet, god med ballen i beina og god i lufta, sier William, som også har noe å slekte. Hans far Henning Berg har vært en av Norges beste midtstoppere gjennom tidene. Uten det skal gi han noe ekstra press.

Vanskeligste motstander du har spilt mot i år?

– Den klart verste spilleren vi møtte i år var spissen Alexander Birkeland. Rå fysikk, og var knallhardt å møte han.

Den beste spilleren i årets 5. divisjon?

– Kim Hunstad. På sitt beste helt ekstrem. Rask, sterk, god med ball og en leder på banen. Jeg har lært mye av han dette året.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 5. divisjon: Søndre Høland – Fet

Søndre Høland får besøk av Fet til et slags lokaloppgjør. Du kan følge alt fra kveldens kamper direkte...

Tips foran, og underveis, i tirsdagens fotballkamper på Romerike

Sola skinner på Romerike, som vanlig. Her er kommentarer og tips foran tirsdagens kamper i lokalfotballen. Skjetten 2- Rælingen Et...

Raske kommentarer og tips foran 4. divisjon

Det er flere herlige kamper i sola i kveld, og her er kommentarer og tips foran kampene i...

Direkte 5. divisjon: Søndre Høland – Leirsund

På Bråtevangen tar Søndre Høland imot Leirsund til seriekamp i 5. divisjon. Følg alt direkte hos Lokalfotballen.