Kim Brenna til topps

0
261

Kim Brenna hadde en fantastisk sesong i 2016. FUVOs spiss øste inn mål, og han var et klart valg da Lokalfotballen kåret årets spiller i 3. divisjon.

41 seriemål og mestscorende i 3. divisjon denne sesongen er utrolig sterkt. Den raske spissen scoret fra høyre og venstre, og at han har vært skadefri denne sesongen har vist hvor god spissen er.

Les også: Hvem er best i 3. divisjon?

Lokalfotballen tok en prat med den sympatiske nummer sju på FUVO.

Hva syns du om at du ble kåret til årets spiller av Lokalfotballen?

Kim Brenna jubler etter nok en scoring for FUVO.
Kim Brenna jubler etter nok en scoring for FUVO. (Foto: Espen Bråthen)

– Det er selvfølgelig veldig hyggelig at man blir lagt merke til når man har gjennomført en god sesong. Jeg syns det er mer stas å se hvor mye jobb som legges ned rundt den lokale fotballen og måten man får frem spillere på, som ellers ville hatt en sesong uten å bli lage merke til uansett hvor godt de har spilt.  På mange måter har man fått et nytt utstillingsvindu lengre ned i divisjonene også, sier Brenna.

Og han legger til: – Akkurat i år ble jeg vel landets mest-scorende i de fire øverste divisjonene hvis man tar med målene i cup, så jeg tror det er den største årsaken og det som veier tyngst. Ellers har jeg hatt et godt år på flere områder enn bare scoringer. Flere målgivende og bedre spill, men det er nok alle scoringene som ble avgjørende.

For vi som har sett Brenna i år så ser man at det er farlig hver gang han har ballen.

– Mine største styrker er nok hurtighet med ball i beina samt rykket. Jeg avslutter like godt med begge bein og har god timing på løpene mine.

FUVO hadde et klart mål denne sesongen at de skulle holde plassen i 3. divisjon, og dermed være klare for Regionsligaen, noe jeg kommer til å kalle 3. divisjon uansett hva NFF vil. FUVO scoret nest flest mål og slapp inn færrest.

– Klubben har gjort et godt år. Vi kom litt skjevt ut, men ble etter hvert vanskelig å slå. Vi satte rekord i antall innslupne mål og var solide store deler av sesongen. Målet var som du sier å «rykke opp» til regionsligaen så vi må si oss fornøyd året 2016. I tillegg hadde vi en trenerdebutant i Ørjan (Heiberg, red. anm.). Som ung og uerfaren så kan det by på utfordringer, men det syns jeg han selv, spillere og klubben har løst veldig bra sammen, sier Brenna om FUVO i 2016.

Og nå ligger klubber høyere opp langflate etter deg?

– For min egen del så vet jeg ikke hva som skjer neste år enda. Jeg har en del ting å vurdere. Mye interesse som du sier. Så jeg må rett og slett bare sette meg ned og ta en avgjørelse som er best for min totalsituasjon. Når det gjelder klubben så føler jeg regionsligaen er et minimumsnivå for FUVO. Det drives veldig profesjonelt, sammen med at vi har en hel masse ildsjeler som stiller opp døgnet rundt, slik at alt skal ligge til rette for spillerne. Dette er noe svært få klubber kan skryte av og mange lag kan lære mye av FUVO på dette området. Samt at samholdet i klubben er helt unikt. Det gjelder helt i fra smågutt, småjente og opp til a-laget, og ikke minst ildsjelene, sier Kim.

De fleste lagene har fått merke Brenna i år, men vi må sjekke om det er noen som er mer vanskelige å spille mot enn andre.

– Jeg har møtt mange gode spillere i år, men jeg må nok lande på Kristoffer Langerud. Han er god alene, men også veldig bra på å gjøre de andre i forsvarslinja gode, slik at Skedsmo blir vanskelig å trenge igjennom, forklarer Brenna til Lokalfotballen, og syns langturen til Årdal var tøff: – Vanskeligste lag å møte i år tror jeg var Årdal borte. Lang og seig, men fin, tur og et entusiastisk hjemmelag, ellers så er kampene mot Skedsmo alltid tøffe.

Den beste spilleren i årets 3. divisjon, foruten deg selv da?

– Beste spiller da må være Martin Trøen, men siden han bare spilte en halv sesong så må jeg nesten si Jon Erik Økland. Syns han er en veldig komplett spiller. Slike spillere gjør det mye enklere å være spiss, noe vi så på vårsesongen til Trøen. Ellers syns jeg toppnivået til Martin Skolebekken på vårt lag er der oppe, holder han det nivået oftere så er han blant de beste.

Ditt beste øyeblikk i år?

– Beste øyeblikk må nok være 3-0 seieren over Hauerseter med en mann mindre i 60 minutter, hvor jeg også scoret hattrick, avslutter Brenna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.