torsdag, mars 28, 2024

Få 2. lagene vekk fra seriesystemet

Date:

Share post:

Saken er republisert her. Saken ble først publisert 6. oktober.

Dette er tredje sesongen jeg følger lokalfotballen ekstra tett på denne bloggen. De tre-fire siste serierundene tendenser til det latterlige. Flere av lagene snur opp ned på sitt førstelag og til rekruttlaget som er i trøbbel i en divisjon eller to under.

Det verste eksemplet kom i forrige serierunde da Eidsvold Turn hadde snudd helt om på hele elleveren. I kampen i 3. divisjon mot Ottestad stilte de stort sett bare med unggutter, pluss at de satte inn noen tidlig i kampen. Etter endringen til fem innbyttere i 3. divisjon er det enda enklere å gjøre det på denne måten.

Eidsvold Turn snudde på alt

Dermed stod det 231 seriekamper i 3. divisjon på motsatt banehalvdel for Gjelleråsen i 4. divisjon. 21 kamper i snitt hadde de elleve som spilte den kampen. Noen sier at enda godt et Turn ikke møtte et annet bunnlag. Det de faktisk kan gjøre er å frata Gjelleråsen seriemesterskapet og kretsmesterskapet.

Og jeg syns det er like ille det Skedsmo gjorde i forrige rundt. Begge klassespillerne Didrik Mostue og Lars Jørgen Mork ble byttet inn ved første mulighet i Skedsmos forrige 3. divisjonskamp. Dermed var de klare til å møte Rælingen. Et lag som er i like stor trøbbel som Skedsmo 2. Mostue & co vant selvfølgelig den kampen. Nå er både Eidsvold Turn 2 og Skedsmo 2 på vei til å holde plassen.

Tunge konsekvenser

Dette går utover lag som Rælingen, Fet, Kløfta og Rømskog/Setskog som kjemper en tøff kamp om å unngå nedrykk. Et nedrykk kan bety at man mister spillere og/eller sponsorer, og det er tungt for lag som allerede har hatt en tung tid.

I 2017 regner jeg med at det er seks 2. lag i 4. divisjon på Romerike. Nesten halvparten av lagene. Det er bare å grue seg til høsten!

Lignende episoder ser man i 3. divisjon på Romerike også. Lag som Ull/Kisa 2 og Lillestrøm 2 har variert fra 5-6 spillere som har spilt mye i OBOS eller Tippeliga, for så å stille med juniorlag neste kamp.  Neste sesong er det akkurat nå 22 2. lag blant 84 lag i 3. divisjon.

Fiasko av NFF Akershus

Det å endre regelverket er veldig vanskelig. NFF Akershus prøvde for noen år siden med en regel at spillere måte ha spilt X-antall kamper før å spille de to siste serierundene. Det var en fiasko, fordi det utelukket mange spillere som hadde vært skadet eller nye spillere som hadde kommet til. I tillegg gikk det utover juniorer som hadde hatt god utvikling. Og derfor er det å endre regelverket meget vanskelig. Det finnes ingen god måte fordi man på en eller annen måte utelukker spillere.

Det er ikke mulig å forholde seg til 2. lagene, og da er det bare en løsning. De må ut av det ordinære seriesystemet.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Podkast: Her får du alt om 4. divisjon – lang og innholdsrik

Nå kan du få med deg alt om 4. divisjon i ny podkast. Espen Bråthen og Lokalfotballen har...

Nå kan du sende inn tabelltips for 4. divisjon

Nå kan du sende inn ditt tabelltips for 4. divisjon på Romerike for 2024. Det blir noen fine...

Alle overgangene i lokalfotballen på Romerike i 2024

Det blir mange overganger i 2024 også, og allerede mange er på lass. Her er fullstendig oversikt på...

Direkte fra treningskamp: Gjelleråsen – FUVO

3. divisjonslagene Gjelleråsen og FUVO møtes på Li til treningskamp. Følg alt direkte på Lokalfotballen fra kl. 13:00.