onsdag, juli 17, 2024

Fra storspill til nesten flause for Aurskog-Høland

Date:

Share post:

Aurskog-Høland vant sin første kamp 3-2 i 3. divisjon. Etter storspill før pause, endte det nesten med flause mot Gran.

Bendik Vestreng setter inn 2-0 mot Gran (Foto: Espen Bråthen)

Hvittrøyene fikk besøk fra Hadeland i sin første kamp i 3. divisjon. Gran er også nyopprykket fra 4. divisjon, og det var spente folk i begge leire. Hvor står lagene?

Les også: Direkteoppdateringene fra AHFK-Gran

Den første omgangen tipper jeg Gran glemmer fort. Hjemmelaget kjørte over Gran i store perioder. Allerede etter åtte minutter scoret hjemmelaget. Martin Fjellheim vant ballen fra bakerste mann 40 meter fra mål. Alene med keeper sendte han ballen ned til venstre. Tre minutter senere lekte Lars-Eirik Svardahl seg med Gran, og det gjorde han ofte i kveld. En utsøkt utsidepasning fant Bendik Vestreng foran mål, og spissen vant duellen med keeper og det stod 2-0 på Høland stadion.

Martin Fjellheim scoer AHFKs første mål i 3. divisjon (Foto: Espen Bråthen)

Hjemmelaget fortsatte å presse på, og ti minutter etter burde ha ledet både med tre og fire mål. Store sjanser som skal sitte. Svardahl lekte med Grans forsvar, og han alene skulle hatt tre må i kampen. Den største kom etter 27 minutter da han avsluttet via keeper og så innsiden av stolpen. Maks uflaks.

Gran produserte en god sjanse på slutten av omgangen, men den reddet Lars Kopperud og Mathias Hoftvedt opp i.

Gran reduserte og utlignet
I pausen gikk praten på at dette burde AHFK avgjort i den første omgangen. 2-0 er en farlig ledelse sier man. Og i kveld så stemte det. Allerede minuttet ut i den andre omgang smalt Nicholas Kamango inn reduseringen, og Gran fikk blod på tann. Det var et helt annet lag. Utligningen kom også kjapt. Like før timen spilt la Gran press på AHFK etter to cornere, og til slutt smalt Steffen Mørvedt ballen i krysset. AHFK så ut som et tapende lag. Men så var det denne Svardahl da.

Gran jaget et ledermål, og AHFK straffet de. Martin Vestreng vant ballen på midten. Han trillet gjennom Svardahl som løp fra Gran-forsvaret. Alene med keeper avsluttet han ikke godt, men godt nok til at ballen trillet pent og pyntelig inn i mål. Stor jubel på hjemmetribunen.

Tre poeng er tre poeng
Gran har et par farlig dødballer på slutten, men AHFK ror dette i land. Hjemmelaget skulle også hatt ei straffe like før slutt. Marius Kolstad dribler seg forbi to mann og blir feid i bakken av sistemann til Gran. Dommeren vinker av en eller annen årsak spillet videre. Det spilte ingen rolle til slutt ettersom AHFK vant 3-2 og tok sine første poeng i 3. divisjon.

Jeg snakket med Avisen Hadeland underveis i andreomgangen, og journalisten sa at Gran burde komme topp 5 i år. De har fått de fem beste spillerne fra Jevnaker. Det er ingen tvil at Gran har noen gode spillere, men de har et altfor treigt forsvar og det ble de straffet for i dag. Jeg veit om flere 3. divisjonsspisser som kommer til å kose seg mot de.

Til helga fortsetter første runde i avdeling 3. Dette var starten på noe som kommer til å bli en strålende sesong for de lokale lagene.


Bilder:ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 3. divisjon: FUVO – Lørenskog

FUVO trenger poeng og nå er det lokaloppgjør mot Lørenskog på gresset. Følg alt direkte på Lokalfotballen fra...

Direkte fra 3. divisjon: Lørenskog – Gjelleråsen

Det er på tide med nytt lokaloppgjør. Lørenskog får besøk av Gjelleråsen, og du kan følge alt direkte...

Det går opp og ned i 3. divisjon – en god gjennomgang av årets sesong

Lagene fra Romerike varierer veldig i 3. divisjon, og man kan ikke si at lagene dominerer serien. Her...

Bildeserie fra Lørenskog – Bjørkelangen – fortjent borteseier til slutt

Det er på tide med en ny bildeserie. Her er mange bilder fra lokaloppgjøret mellom Lørenskog og Bjørkelangen....