onsdag, august 10, 2022

Nye klubber med seire i AFSK Innecup

Date:

Share post:

Det har siden første utgave i 1997 stort sett vært AFSK og Høland som har vunnet AFSK Innecup. De siste årene er det blitt nye navn med navnet på pokalen.

Aurskog-Høland vant i 2013, to måneder etter at klubben ble stiftet. (Foto: Indre Akershus Blad)

Jeg avsluttet del 1 i denne historiske tilbakeblikket i 2008. Til nå har AFSK vunnet seks ganger, Høland tre ganger og Blaker to ganger. Det var en aurskoging som avgjorde finalen i 2009. Unge lovende Stian Lerdahl hadde gått fra erkefienden AFSK til Høland, og han senket Bjørkelangen i finalen med to scoringer. Nå har Stian Lerdahl lagt opp, og Bjørkelangen har blitt en del av Aurskog-Høland. Tida flyr.

Svardahl herjer

Året etter vant Høland igjen. Og Lars-Eirik Svardahl herjet som vanlig. Igjen ble han toppscorer. Denne gang med åtte scoringer. I 2011 vinner AFSK sin sjuende, og nå siste, seier i turneringen. Blaker var, som i 2010, finalemotstander. AFSK vant 3-1 og AFSKs Øyvind Sægrov ble toppscorer. Han kan du sannsynligvis får se på AFSK Oldstars i år. Noen som nevnte at tiden flyr?

I 2012 tok Høland over hegemoniet igjen. Bjørkelangen var finalemotstander igjen. BSF har faktisk aldri vunnet AFSK Innecup. Året etter var disse to klubbene blitt til Aurskog-Høland FK, og der skulle noen av finalespillerne i 2012 også få en seier. Hvem som ble toppscorer? Lars-Eirik Svardahl. I finalen vant Høland 5-3 etter en spennende finale.

Nye klubber med seire


Så skulle tre nye klubber sette navnet på pokalen. Først var det nystartede Aurskog-Høland som vant i 2013. Med mye entusiasme slo de Blaker 2-1 i finalen.

I 2014 var det Åkrenes tur. De slo AHFK i semien, og fikk revansje for 2013s semifinaletap på straffer. I finalen vant de 1-0 over AFSK etter scoring av Andreas Lund.

Pokalen ble ved Glommas bredd i 2015. Fet, som var med for første gang, vant en underholdende finale mot Aurskog-Høland. Kjetil Moren Bråthen ble stor helt da han banket inn finalens eneste scoring.

Hvem vinner i 2016?

I år kommer det flere nye lag. 2015s kretsmester Gjelleråsen kommer. Skjettens andrelag kommer med flere gode rutinerte spillere. Skogbyga tar veien. Dette sammen med lokale lag blir dette garantert masse underholdning. Jeg kommer tilbake med analyser av stallene når jeg får de fra lagene.

Bilder fra Indre Akershus Blads arkiv:

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra inne-KM 2021 i LSK-Hallen

Direkte fra inne-KM i LSK-Hallen. Lokalfotballen følger alle spark på ball og mann direkte fra 17:30.

Forhånds foran inne-KM i LSK-Hallen for senior

Endelig er det på tide med inne-KM i LSK-hallen. Lokalfotballen ser på gruppene og tipper litt i all...

Direkte fra Inne-km | fredagens fotball i LSK-Hallen

Det er på tide med vinterens beste fotballturnering - inne-km i LSK-hallen. Alt fra aldersbestemt (J14 og oppover)...

Direkte fra AFSK Innecup | Fredag

Lokalfotballen følger den tradisjonsrike innecupen som AFSK arrangerer. Moroa starter 18:00 i Aurskoghallen. Følg med her og på...