søndag, juni 16, 2024

Rykker noen opp fra Romerike i 2016?

Date:

Share post:

I cupfinalehelgen ble 3. divisjon for 2016 satt opp. De ti lagene fra Romerike ble fordelt på tre avdelinger – på godt og vondt. Kan det bli opprykk for noen? Hvem holder seg? Hvem rykker ned?

Blir det opprykksjubel for Fu/Vo i 2016? (Foto: Espen Bråthen )

Lagene har kommet i avdeling 2, 3 og 10. Den store «taperen» er Eidsvold Turn som må ut på turer til trøndelag, oppland og Hedmark. I avdeling 2 er tre lag, Skjetten, Strømmen 2 og Lørenskog 2, og i avdeling 3 er det Aurskog-Høland, Fu/Vo, Hauerseter, Lillestrøm 2, Skedsmo og Ull/Kisa 2.

Hovedfokuset for for bloggen og meg i 2016 blir nok på 4. divisjon og 3. divisjon avd. 3. Lokaloppgjørene i avdeling 2 blir også godt oppsummert. Videre vil jeg nok også smette inn fra Turns avdeling også. Det vil bli sesongtips og intervjuer med alle lagene før seriestart.

Kort om lagene i avdeling 3:

Lillestrøm 2

Var veldig svake i perioder i 2. divisjon, og rykket rett ned i 3. divisjon. Kan spe på med mange gode spillere hvis de ønsker. Ønsker de å rykke opp så gjør de det, til tross for god motstand i 2016.

Nordicbet har LSK 2 som opprykksfavoritt med 2,50 i odds.

Gran

Nyopprykket klubb som har mye positivt på gang. Mye folk og de kjører på videre. De skal også spille tidenes første lokaloppgjør mot Jevnaker i serien denne sesongen. Det blir nok fotballfest.
Gran har allerede hentet to spillere fra Jevnaker i høst.

Nordicbet gir ikke Gran store forhåpninger med 50,00 i odds.

Aurskog-Høland

Rykket opp fra 4. divisjon på en god måte. De er litt like som Gran – mye positivitet i klubben. Det blir spennende å følge AHFK. Har en ung og fin stall, og ryktes at to-tre lokale er på vei inn.

Nordicbet gir de 30 i odds.

Sander

Det tredje laget som har rykket opp. Lag fra Hedmark som har gått litt opp og ned mellom 3. og 4. divisjon. Har noe på gang som de to ovennevnte lagene, så får man se om det holder i en sterk 3. divisjon.

Nordicbet har 50 i odds på Sander som serievinner.

Fu/Vo 

2. plass bak suverene Asker i fjor. Har et ønske om på rykke opp denne sesongen, men får tøff motstand fra flere lag. Har allerede hentet inn en god keeper, og jakter flere spennende spillere. Ørjan Heiberg har tatt over som trener, men gir seg som spiller og det er et stort tap.

Nordicbet gir de 4,40 i odds, og da er de tredjefavoritt.

Skedsmo

Hvittrøyene har ambisjoner i år. Knut Aga Jr har tatt over etter Tommy Stovner som trener. Ryktene går om noen gode forsterkninger, men de kan også miste klassestopper Kristoffer Langerud. De endte på tredjeplass etter en svak tidlig høst og kom seg på slutten.

Nordicbet har de som nestfavoritt til 3,30 i odds.

Hauerseter 

Imponerte stort i vår da Willy Zamble var på plass. Etter at han gikk til Moss ble det en svakere høst og de endte på 4. plass. Nå slutter trener Karl André Hovde og mange er spent på hva som skjer på Øvre Romrike.

Nordicbet har lagt merke til dette og oddsen er på 20.

Ull/Kisa 2 

De reddet plassen i siste serierunde i 2015. De bruker ofte spillerne på U22 og har et godt fokus på spillerutvikling. Må de redde plassen kan de sende innpå flere gode spillere, og med opprykket til OBOS blir nok stallen sterkere i 2016.

Nordicbet gir de 50 i odds.

Årdal 

Det blir mange fine turer for romerike-lagene til Årdal. Man tenker at de var skuffet over oppsettet, men der var det full jubel fordi de fikk mye kortere reisevei i 2016 enn i 2015. De hadde 234 timer i buss i 2015. De endte på 8. plass i 2015. Jeg veit ingenting om laget, men det skal endre seg før seriestart.

Nordicbet plasserer Årdal midt på til 20 i odds.

Valdres 

De var lenge med i toppen, men avga for mange poeng på høsten. De endte til slutt på 5. plass. Valdres har en solid stall og forventes å være i toppen av denne avdelingen.

Nordicbet har også Valdres som en av favorittene til 9 i odds.

Hallingdal 

Hallingdal var i samme avdeling som Valdres, og de kom to plasser bak men hele 15 poeng bak. Hallingdal er et nytt bekjentskap for meg, og skal lese meg godt opp på de også.

Nordicbet har Hallingdal på øvre halvdel til 12,5 i odds.

Jevnaker 

Tredje lag i avdeling 3 i fjor var Jevnaker. De kom poenget bak Hallingdal. Det jeg veit er at lagene har brukt en god del penger, men har skjønt at de roer ned litt foran neste sesong. Dette er ubekreftede rykter som jeg skal finne ut av. Har mistet, som nevnt over, til nabo Gran.

Nordicbet er tippet på midten til 17,5 i odds.

Flisa

Flisa endte på 4. plass i den gode trøndelagserien. De fikk inn blant annet Tore Andreas Gundersen (eks LSK) på høsten, og de spilt god fotball sier rapportene. De blir nok en av favorittene i år de også.

Nordicbet er ikke helt med på det, og plasser de midt på til 17,5 i odds. Kanskje vurdere et spill her.

Kongsvinger 2

De holdt seg på nedre halvdel i store deler av sesongen uten å være i nedrykkstriden. De endte på 9. plass. Med opprykket til OBOS vil de helt sikkert forsterke stallen og det vil gi et bedre rekruttlag.

Nordicbet tipper de også på nedre halvdel til 35 i odds.

Kort om de lokale lagene i avdeling 2:

Skjetten

Hadde en god førstesesong i 3. divisjon i 2015. Mistet gode Henrik Nordnes midtveis, men andre tok tak. Har vært tidlig ute med å hente noen spillere, og ser forsterket ut foran sesongen. Det kommer sikkert inn et par til i følge ryktene.Femteplassen i fjor kan fort bli til noe bedre i 2016.

Nordicbet har de på fjerdeplass til 8 i odds.

Strømmen 2

Her veit man ikke helt hva som kommer. Det kommer an på hvor mange Strømmen mister, og hva som blir hentet inn. Det blir helt sikkert noen juniorer også. I fjor lå de midt på hele sesongen og hadde flere gode kamper.

Også Nordicbet legger Strømmen i midtsjiktet med 28 i odds.

Lørenskog 2

Hadde en litt uryddig sesong i 2015, men ga virkelig gass da de trengte det. Masse mål og masse fint spill. A-laget har som mål å rykke opp i OBOS i løpet av et par sesonger, så det kommer nok inn noen nye spillere. Det gjør rekruttlaget bedre også. Jeg tipper de kan komme ganske høyt.

Nordicbet er helt uenige og har de nederst til 50 i odds. Jeg kommer jo uansett ikke til å spille på Lørenskog.

Favoritt i gruppen, i følge Nordicbet, er Lyn. De står til 1,5 i odds og er klar favoritt i 2016 til å rykke opp. Bak de følger Korsvoll med 6 i odds og Lommedalen til 7 i odds.

Kort om det lokale laget i avdeling 9:

Eidsvold Turn

De fikk den kjipe avdelingen. De rykket ned fra 2. divisjon i 2015, og i følge klubben beholder de de fleste spillerne. Avdelingen ser overkommelig ut og de burde ligge i toppen. De har ikke fått på plass en trener ennå, så det er fortsatt ikke så mye å si.

Nordicbet kjører på med Turn som opprykksfavoritt til 1,75 i odds.

Lillehammer er nestfavoritt til 3,50 og Sverresborg på tredje til 7 i odds.

Nå må vi bare bort denne vinteren så vi får startet med ordentlig fotball – altså lokalfotball. Har du gode saker og tips så ta kontakt med meg på 45224573 eller espen@grafiskservice.com.


ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...