torsdag, mai 30, 2024

Kløfta må vente til januar

Date:

Share post:

I helgen har mange snakket om at det blir fem lag fra Romerike i kvaliken til NM 2016. Jeg har tatt en prat med Rune Pedersen, og han ber de lokale lagene avvente.

Her ute på bygda går ryktene for fullt at ettersom det er ett lag færre i 3. divisjon i år enn i fjor, så blir det fem lokale lag i 4. divisjon som får bli med i kvaliken til NM.

Rune Pedersen (Foto: fotball.no)

– For 2016 er ingenting klart ennå. Nå må vi avvente opp- og nedrykk i seriesystemet og gå igjennom det, før vi setter oss ned i januar med å se på kvalifiseringen til NM, sier Rune Pedersen, som er seksjonleder kampadministrasjon og arrangement i Norges fotballforbund. Han fortsetter: – Det er ikke fastlåst hvor mange lag fra hver region som er med i NM hvert år. Det er aldri store endringer på antall lag, men det kan variere fra ett til to lag i forskjell.

I utgangspunktet vil det altså si at det fire lag som får være med, slik det ofte er i regionen vår. Det betyr også at det kan bli tre lag og det kan bli fem. Blir det fem lag er det en bonus.

– Ja, du kan si det på den måten. Vi fordeler etter antall serielag i 2015, så det er ingen fast kvote. Men det kan fort skje at deres region får med fem lag. Det kan skje, avslutter Pedersen.

Dermed kan vi være helt sikre på at Aurskog-Høland, Fet og Raumnes & Årnes får kvalik til NM. Med stor sannsynlighet Rømskog også. Kløfta får dermed smøre seg med litt tålmodighet til januar.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...