torsdag, juni 20, 2024

Kongen (på) Haugen

Date:

Share post:

Aurskog-Høland tok tre meget viktige poeng i den vanskelig bortekampen mot Eidsvold IF. Banens beste Eirik Haugen var konge på banen defensivt og han scoret også to viktige mål.

Eirik Haugen jubler for sin 1-0-scoring. Magnus Iversen (nr 10) gremmes.

Fjorårets kaptein på Aurskog-Høland, Eirik Haugen, hadde en vanskelig sesong. Mitdstopperen var mye sjuk og var nesten aldri på sitt beste. I år har hølendingen trent godt og det merkes på laget. Han snakker og styrer mye bak der, sammen med årets kaptein Lars Kopperud. Gutta er dønn solide i år.

– For min egen del, har jeg virkelig hatt motivasjon i år. Det har hjulpet å trene fotball noe mindre enn ved tidligere sesonger. Noe som har ført til at jeg har møtt 100% motivert, hver eneste gang jeg har gått utpå en fotballbane i år. Har derfor også måtte legge ned en skikkelig innsats på egenhånd, for å kunne forsvare en plass i årets 11’er, sier Haugen, som flyttet til Oslo i år.

Omstendelige Eidsvold

Kampen på Råholt ble utsatt i ti minutter på grunn av et dårlig nett på et av målene. Da det ble fikset smalt hjemmelagets Ørjan Hustad i bakken. Det fryktes en lei kneskade på backen. Når vi fikk satt igang kampen trillet Eidsvold en god del ball, men det gikk veldig sakte. Jeg gledet meg til å se Stanley Ihugba for første gang i 4. divisjon, men ble meget skuffet. Han trillet ball rundt og rundt og var veldig omstendelig i spillet sitt. Aurskog-Høland brøyt han høyt opp i banen noen ganger og det ble farlig. Han hadde selvfølgelig noen nydelige crossere, det må sies.

Presset til Aurskog-Høland ga nesten uttelling tidlig. Lars-Eirik Svardahl kom nesten igjennom men Wilsgård plukket. Så klinket Martin Vestreng til og ballen føyk i tverrliggeren. Etter 15 minutter roper Eidsvold på straffe. Jeg står 110 meter unna så ser det ikke klart, men det ropes på hands.

Eidsvold prøver å legge spillet ut til høyre der AHFKs Joar Akselsen er, men han kler av alt av spillere som kommer ut dit. Spesielt Marius Rødsrud var usynlig i kveld. Jeg forventer mye mer av han. Bortelaget kunne ha ledet med et par mål midtveis, men EIFs Otto Dahl var stor i kveld. Herlig spiller. Etter 28 minutter kom kveldens første scoring. EIF roter etter en corner og Haugen klinker ballen i mål bak Wilsgård. EIF får et par sjanser ved Rødsrud og en heading av Magnus Iversen men det er alt. EIF prøver men det går for sakte, så bortelaget løper over de.

Eirik Haugen scoret sitt første mål for kvelden.

Berg Ottesen inn og ut

I andre omgang setter Eidsvold inn den meget gode midtbanespilleren Espen Berg Ottesen. Han har vært mye skadet i år, så det var et sjansespill. Allerede etter ti minutter må han ut igjen med samme skade. Nå er vel sesongen over for han. Like etter at Ottesen gikk fintet Østengen EIFs forsvar inn i pølsekøen og dunket inn 2-0. Det var en vanvittig jubel av spissen etter scoringen. Dette var viktig.

Nå tar AHFK over det meste. De kontrer Eidsvold i senk og man tenker at her kan det bli mange. Det ble to til. Først måket Haugen inn sin andre. Så økte AHFK til fire ved midtbanemotor Martin Vestreng, som ble spilt igjennom av  Svardahl, og scoret med høyra. Vestreng var i Spania i helgen og skulle egentlig ikke vært med. Han fikk imidlertid lov til å reise litt tidligere og rakk kampen med god margin.

Like før slutt ble også Stanley Ihugba utvist etter å ha fått sitt andre gule kort.

– I dag syns jeg at vi er tilbake der vi har vært igrunn i hele år. Alle legger ned en helvetes innsats. Kampen syns jeg egentlig er en veldig bra kamp. Høyt tempo. Vi får til det vi ønsker. Bryter Eidsvoll høyt i banen ved flere anledninger, og kjører overganger. I tillegg er vi meget gode defensivt, sier Haugen om kampen.

Lørneskog 2 vant enkelt over Åkrene og henger seg på AHFK.

Stanley Ihugba får sitt andre og dermed rødt kort.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

1 COMMENT

  1. Gratulerer Aurskog-Høland med opprykk! Vel fortjent. Går ikke an å rote vekk dette nå. Det skjer ikke, går ikke, umulig! Rykker opp som de vil. Vinner serien også!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...