torsdag, juli 18, 2024

Raumnes & Årnes spilte rundt med Gjelleråsen

Date:

Share post:

Raumnes & Årnes fortsetter sin gode sesong, og de kjørte over Gjelleråsen i fredagens 4-0-seier. Nå brenner det godt under beina til Robin Ødegård og hans gutter i GIF også.

Kenneth Stokkebryn Jensen og Mads Hansen (nr 7) jubler etter førstnevntes scoring (Foto: Espen Bråthen )

Les også: Direkteoppdateringen fra kampen.

Nå begynner det å bli fryktelig kaldt. Det er snart så stilongsen må på. Vinden blåste også friskt på Årnes, som den ofte gjør. Friske var nok en gang hjemmelaget også. Med dagens seier har kun ett tap på ni kamper, og den kom mot Lørenskog 2. Jeg har snakket en del med Mads Hansen, og han sier det er flere faktorer. De har fått på plass et godt system. Spillerne får spille der de liker seg best, og humøret er mye bedre enn i vår. Jeg var lenge usikker på om ambisjonene til trener Trond Lien var høyere enn spillernes, men det ser ut som at de har løst det i høst.

Gjelleråsen møtte ikke opp
Gjelleråsen, som kjemper om å unngå nedrykk, møtte nesten ikke opp i kveld. Det var en merkelig opplevelse å se hjemmelaget kjøre over GIF som nesten måtte ha en trepoenger i kveld. Årnes var bedre i alt i starten. Løp raskere og var tøffere i dullene.

Mine synspunkter om Gjelleråsen er tydelige. De mister 4-5 av de beste spillerne. Noen var helt greit forlot laget. Nå står det igjen en veldig ung gjeng, med cirka 6-7 spillere i junioralder i hver kamp. I årets 4. divisjon så blir det vanskelig. Juniorer skal fylle på rundt sentrale og solide spillere, ikke bære laget. Jeg syns de også har vært litt for naive i spillestilen. Det er forståelig at de ønsker å sette en spillestil, men utfordringen i år er at de har blitt nedkjempet litt for ofte. Slik var det også i kveld.

Det er fint å trille ball og prøve å finne de korte løsningene. I kveld burde de slått noen baller over Raumnes & Årnes sitt forsvar slik at de måtte ha senket seg. Da hadde de fått de rommene de ønsker med indreløperne sine. De gjorde ikke det, og det utnyttet Årnes. De kunne ligge kompakt og samlet presse Gjelleråsen.

To kjappe scoringer til Årnes
Etter 16 minutter får blåtrøyene corner. Den stusser Kenneth Stokkebryn Jensen vakkert inn i lengste hjørne. Minuttet etter sitter den igjen. Årnes småspiller seg gjennom et svakt forsvar og unge, og gode, Tor Martin Heglum triller ballen i mål. I denne perioden kjører Årnes over Gjelleråsen.

Det var dårlig lysforhold så svake bilder av meg i kveld. Her scorer Stokkebryn Jensen. 

Gjelleråsen skaper to gode sjanser på dødball rundt halvtimen spilt, men de fikk ikke inn ballen.

I det 38. minutt smeller det på Årnes. Ikke i ballen, men i kroppen til Nicklas Sramek. Hans Graff sparker en liggende Sramek, men dommeren hadde snudd seg for å følge spillet. Det ble store reaksjoner, men som dommeren riktig sier så ser han ikke situasjonen og kan ikke gjøre noe. Dommer Brage Leinan var god i kveld, selv om han ikke så denne situasjonen.

Like før pause får Gjelleråsen en ny god sjanse på en dødball, men denne gangen smalt det i tverrliggeren. Det ville seg ikke for Ødegårds gutter. Og det var en meget skuffet Ødegård jeg snakket med i pausen. Forståelig nok. – Vi trøkker jo ikke til i den viktigste kampen i år, sa Ødegård.

I starten hadde tordentalen til Ødegård fungert. De slo litt lengre baller og Kim Sørensen fikk sette på den raske motoren sin. Taha reddet den første sjansen, før Marius Pande headet corneren over.

Nye to kjappe scoringer
Det ble roligere enn stund. Lufta gikk litt ut av GIF igjen, og Årnes spilte seg inn. Mads Hansen var god og han skapte et par sjanser for hjemmelaget. Gjelleråsen hadde også et par gode dødballer uten uttelling. Kvarteret før slutt punkterer hjemmelaget kampen. Najib Javed, tilbake etter skole, slo en god ball til Hansen. Hansen vant duellen med keeper og lobbet ballen i mål fra skrått hold. Minuttet etter var det gode Fredrik Autio som skle gjennom GIF-forsvaret og satte inn 4-0.

– Dette er ikke bra nok. Årnes kjører over oss i starten og vi klarer ikke å komme tilbake, sa Robin Ødegård til Lokalfotballen etter kampen.

Nå er Årnes på samme poengsum med Rømskog/Setskog om den mulige siste kvalikkplassen til NM. Det blir en spennende kamp helt inn til siste kamp. Rømskog/Setskog har fire plussmål mer enn Årnes.

For Gjelleråsen ser det nå veldig stygt ut. De skal møte Eidsvold i neste kamp, før de avslutter mot Skedsmo 2. Det er ikke sikkert det blir flere poeng på Gjelleråsen. Det er synd hvis de rykker ned fordi det er mange gode unggutter i klubben. Juniorlaget har allerede rykka opp til Interkrets, men det blir vanskelig å samkjøre det laget pluss et A-lag kun i 5. divisjon.

Hvem tror du rykker ned fra 4. divisjon?


I 3. divisjon vant Fu/Vo 5-0 over Gjerdrum. Kim Brenna scoret tre mål og har nå 30 mål til nå i serien. Imponerende.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...