torsdag, juli 18, 2024

Det herligste med breddefotballen!

Date:

Share post:

Det er mye fokus på de beste lagene i breddefotballen. Når Petra varslet sin ankomst reiste jeg til Hemnes for å se Søndre-Høland mot Flisbyen 3 i 7. divisjon. Det ble målfest og breddefotball på sitt beste.

Magnus Kragtorp (t.v) og Anders Nadden scoret fem av Søndre Hølands sju mål mot Flsibyen (Foto: Espen Bråthen )

Hemnes er ei lita bygd sør i Aurskog-Høland kommune. Man passerer Bjørkelangen, så Løken, før Hemnes dukker opp. Neste stopp er Trøgstad i Østfold. Heldigvis lytta Corsaen da jeg svingte inn mot sentrum. Et sentrum som består av en Coop, Statoil og Hemnes Bygg. Før du kommer dit kommer man til et idrettsanlegg som mange kan være misunnelige av. Her i bygda står dugndsånden i førersetet. Folk stiller opp for hverandre hele tiden. Det beste resultatet på det er den fantastisk fine nye Søndrehallen.

Det har gått med utrolige 21 000 dugnadstimer av ivrige Hemnesinger for å bygge hallen. Idrettspresident Tom Tvedt åpnet hallen og var mektig imponert. Jeg er uansett spent på levetiden til aktiviteten i Hemnes. Innbyggertallet går ned og snittalderen går opp. Det får være en annen diskusjon. Nå er man kun imponert.

Lang historie men svake siste år

Denne bygda har også en lang historie innen fotballen. De har gått litt opp og ned i seriesystemet, og da jeg spilte var de vel oppe i 4. divisjon en periode. Dessverre har de siste årene vært tøffe mot zebrastripene, og etter tre strake nedrykk sliter de i 7. divisjon. I 2013 rykket de ned fra 5. divisjon med 18-156 i målforskjell.Nå er det ny giv i Søndre-fotballen. Trener Terje Grønvik har fått en ung gjeng å jobbe med.

På en forblåst og regntung Bråtevangen en sein torsdagskveld skulle bli akkurat hva breddefotball er. Dommeren hadde tatt feil av dagen. Han kastet seg i bilen, men det er langt fra Råholt til Hemnes. Lokale Stig Klemmetsen tok sporty utfordringen med å dømme. Vi kom dermed litt for seint igang.

Ildsjeler

Det spilte uansett ingen rolle. Det skulle bli mye moro – spesielt fremover for begge lagene. De ivrige ildsjelene var på plass. Andres Gulliksrud, som var kampvert, styrte måltavlen og med sitt gode humør løste han noen småproblemer som at han hadde gitt Flisbyen litt for mange mål. Leder i SHIUL Fotball, John Sundby var på plass. Like ivrig som i glansdagene til Søndre. Asbjørn Basnes kom skliende rundt hjørnet med en kaffekanne og krus til alle. Ildsjel, og tidligere leder, Marianne Lindahl var som alltid på plass. På plass, ute på banen, var også Magnus Kragtorp.

Den lille raske spissen storkoste seg i det store bakrommet til litt trege Flisbyen.spillere. Allerede etter 30 minutter hadde han satt inn tre scoringer. Dessverre for hjemmelaget hadde også Flisbyen scoret like mange. Med seier i kveld er Søndre så og si sikret plassen i 7. divisjon denne sesongen, og nedrykkstrenden er brutt.

Juniorer på scoringslisten

To kjappe scoringer av juniorene Joakim Melby og Anders Nadden sendte SHIUL opp til 5-3 til pause. Det var forresten Melbys første scoring kunne Sundby fortelle meg. Moro for unggutten.
I pause ble det en tur ned til den nye hallen sammen med Sundby. Det ble nok en god fotballprat om både Søndre og Aurskog-Høland FK.

Søndre har to strake seire og klatret opp et par plasser på tabellen. Fem minutter ut i den andre omgangen fikk vi se dagens mål. Unge Nadden ladet venstra og klinket til fra 35 meter og Søndre leder 6-3.

– Deilig å se den skruen på ballen, og se keeperen bli utspilt, sier Anders til Lokalfotballen. Nå forventet hjemmesupporterne tre nye poeng. – Det er flere år siden vi har klart det, sier hjelpetrener Glenn Skogholt.

Dommeren dukket opp

Etter 62 minutter kom dommeren løpende fra bilen sin. Frivillige Klemmetsen ga fløyta fra seg, og fikk god applaus fra publikum da han gikk av banen. Meget gode dømming fortjener ros. Supporterne fikk hjertet i halsen like etter. Flisbyen reduserte først, og like etter hadde de en god sjansen. 16-åringen Jens Bergsjø ville det annerledes. Han fikk en strålende crosser av Nadden, vendte bort keeper, og satte ballen i motsatt hjørne. 7-4. Kvarteret før slutt reduserte Flisbyen på ny, men Søndre holdt unna til slutt. Tre strake seire, og nå har de fire lag bak seg på tabellen.

– Det er moro å se så mange på tribunen til tross for møkkavær. Vi er en sammensveiset gjeng, så det er moro, sier tremåls-scorer Kragtorp.

Jeg møter også en gammel kjenning i Flisbyens Thomas Myrvang.

– Nå begynner vi å bli gamle Espen. Jeg tåler ingenting lenger. Når vi var 25 år løp vi av oss skader, nå sitter det i. Jeg orka 25 minutter og måtte bytte. Etter det orket jeg ikke mer, smiler Thomas og gjør seg klar til å reise hjem til Harestua. Hvem sier at vi ikke ofrer mye for lokalfotballen.

Det blir noen intervjuer og bilder i regnværet. Folk er fornøyde. Breddefotballen er herlig. Det er dette som er grasrota i den norske fotballen.

Det var på tide å komme seg til Corsaen. Man hilser og sier ha det til folk jeg kjenner og ikke kjenner. Dette er livet!

PS! På grunn av det håpløse været tok var det like håpløst å ta bilder.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...