torsdag, mai 30, 2024

Det snille lokaloppgjøret

Date:

Share post:

På breddefotballens dag er det ikke bare Aurskog-Høland-Rømskog/Setskog. I Fet spilles lokaloppgjøret mellom Fet og Åkrene lørdag.

Kan Fet juble mest mot Åkrene? Møt opp på lokaloppgjøret 5. september. (Foto: Espen Bråthen=

Det er topp mot bunn som møtes på Fedrelandet lørdag. Fet kjemper mot Aurskog-Høland og Lørenskog 2 om opprykk til 3. divisjon, mens Åkrene kjemper en hard kamp om nedrykk. På forhånd ser det ut som en grei hjemmeseier, men som alle vet så er Åkrene sterke hvis de har med alle.

Jeg tok en prat med Atle Søgård i Fet og Patrick Ween i Åkrene. Dette oppgjøret er nok ikke som andre lokaloppgjør. De er mer venner enn rivaler, og i fjor var de på vei inn i et samarbeid før kretsen stoppet det.

– Åkrene er en klubb som er bygd opp av noen ildsjeler. Har hatt noen veldig bra år med Bjørnar Sollie i spissen. Vi har et godt naboforhold og flere spillere har spilt på begge lag, men jeg kunne aldri ha spilt der, sier Søgård om Åkrene.

– Mye fine folk i Fet. Fin klubb, og flott samarbeidspartner for oss på enkelte områder, sier Ween, og fortsetter: – Artig med kommuneoppgjør. Flere spillere hos oss som har fortid i Fet. Noe å glede seg til for alle.

Fet er storebror

Atle Søgård

Storebror, som Søgård kaller Fet, ser frem i mot kampen. Men han er veldig klar på at Fet skal vinne dette oppgjøret.
– Som jeg sier er det mange som har spilt for begge lag. Alltid god stemning i kampene, men ingen tvil om at vi skal være storebror i bygda og da må vi vinne disse kampene, sier Søgård.

Ser man på resultatene de siste tre årene er Fet hakket bedre enn Åkrene. Før det var Åkrene hakket over Fet. Ser man på utviklingen i disse to klubbene nå er det nok riktig at Fet er storebror. De har bredden, yngres avdeling og er i dytten. Åkrene er dessverre litt på vei ned.

– Under pari i år. Har gått mye mot, men i bunn og grunn har vi ikke vært gode nok.  Tungt så langt, men vi har alle intensjoner om å fullføre ordentlig, forklarer Ween.

Hvordan skal dere holde plassen?

– Vinne fotballkamper. Er jo ikke verre enn det. Høstsesongen faktisk vært bra, men vært uheldige og møtt gode andrelag hos Turn og Skedsmo. Knepent tap mot EIF. Aurskog-Høland for gode per nå. Ikke umulig å greie det, men da trengs det flyt og at gutta på banen tar krigen og gjør alt de kan, sier Ween, og han tror ikke Fet klarer å rykke opp: – Fet ender nok ikke blant de to øverste. LIF2 og Aurskog-Høland er for gode.

Blir det Åkrene-jubel?

Slik det er nå går tre lag ned fra Romerike i 3. divisjon, og da går det ned tre fra 4. divisjon. Det er sju poeng opp til Fjellhamar som er på sikker plass. For Fet er det på en måte motsatt utfordring. De kjemper i toppen og må nok vinne de fleste kampene for å rykke opp. Lørenskog 2 jakter bak og de har gått ut i RB og sagt at de skal rykke opp.

– Vi vil vinne hver kamp vi spiller og klarer vi det så blir det opprykk, sier Søgård, som er fornøyd med årets sesong.

Nå gjør Ween og Søgård seg klare for lokaloppgjør. Begge går, ikke akkurat overraskende, for tre poeng.

– Fordi vi har minst å tape. Og fordi vi har møtt de to ganger før i år, og tapt begge. Alle gode ting er vel 3, spør Ween. Søgård er mer klar i sin tale: – Vi har bedre spillere og er bedre trent.

Lokaloppgjøret starter 12:15 på lørdag. Jeg håper at flest mulig kommer til Fedrelandet for dette viktige oppgjøret. Møt opp og støtt lokalfotballen på Romerike.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...