lørdag, april 13, 2024

Østengen senket Åkrene

Date:

Share post:

Det tok lang tid før det løsnet for Aurskog-Høland. Et godt kjempende Åkrene holdt unna, men til slutt kom scoringene. Bortelaget vant 5-0 etter tre scoringer av Lars-Petter Østengen.

Lars-Petter Østengen senket Åkrene med tre mål i 5-0-seieren (Foto: Espen Bråthen ).

Les også: Direkterapporteringen fra kveldens kamper.

Det ble til slutt en enkel reise for Aurskog-Høland i 5-0-seieren, men det skulle gå en times spill før det løsnet. Åkrene hang godt med i det lange gresset. De var rutinerte med ball, og flinke til å drøye tiden hver gang de hadde muligheten. Skal de henge med så var det en forutsetning, selv om det er fryktelig kjedelig å se på.

Bortelaget hadde sine sjanser, og både Stian Skjeggenes og Vegard Aaserud skulle scoret. Åkrene hadde fint lite fremover, men en god kontring burde tatt bedre vare på. Thomas Kopperud ble til slutt jaget opp og det ble en corner. Innimellom sjansene fikk også Østengen og Ørjan Onarheim tilsnakk etter litt grums. Det ble flere tilsnakk til Onarheim, og til slutt bikket det over for han i 2. omgang.

Svardahl og Østengen tok tak
Trener Arne Henrik Vestreng hadde nok en alvorsprat i pause med laget sitt. De var svake mot Eidsvold Turn, og nå igjen. De flyttet Lars-Eirik Svardahl opp fra sin sentrale plass til sin vante spissplass. Slitne Åkrene.spillere fikk ikke tak i han. Etter 62 minutter drar han av tre mann før han plasserer ballen i lengste hjørne. Bortelaget jublet høyt. Den var viktig for de.

Etter dette rant målene inn. 2-0 til AHFK kom etter strålende spill av Østengen og Svardahl. Førstnevnte satte inn den gode pasningen fra Svardahl. I det 73. minutt får bortelaget straffe. Onarheim løper ned Ola Vestreng, og gode Rune Løbersli dømmer straffe. Det klikker i vinkel for Onarheim, og det er litt merkelig at Løbersli ikke viser han ut.

– Straffen var soleklar. Han løper ned Aurskog-Hølands spiller, sier Løbersli til meg etter kampen.

Østengen dundret inn straffen i nettaket, mens Simen Bakke satset ned. Østengen fullførte sitt hat-trick  ti minutter før slutt. Med fire mann i ryggen fikk han vendt og smalt ballen i mål. Stor prestasjon. Det var Østengen 18. mål, og er en foran Svardahl nå. Fets Christoffer Blix leder med 19 mål.

Lars-Petter Østengen setter her inn sitt hat-trick (Foto: Espen Bråthen )

Kampens siste kom etter at 15-åringen Marius Kolstad dro seg forbi to mann og han skøyt i lengste. Bakke reddet, men Bård Kolstad var først på returen. Åkrene skapte to store sjanser på slutten, men fikk ikke ballen i mål. 5-0 til Aurskog-Høland.

Marius Kolstad, 15 år, hadde friskt og godt innhopp mot Åkrene (Foto: Espen Bråthen )

Herlig fotballmandag


Det har vært masse moro på hele Romerike i kveld. Vi begynner i 3. divisjon. Kveldens sterkeste ellever stilte Strømmen 2 med mot Skedsmo. Likevel klarte bortelaget 2-2 etter å ha ledet to ganger. Nicklas Amundsen og Christian Bjerkenes scoret for Skedsmo 2. Skjetten feide over Kongsvinger 2. Jørgen Slorafoss, Andreas Eriksen, Henrik Nordnes og Robin Karlsen scoret målene. Ottestad slo Ull/Kisa 2 2-1. Hauerseter banket Gjerdum med 4-0.

Verst var det for Rælingen. I den viktige kampen mot HamKam 2 ledet de 2-0, men HamKam snudde det og vant 3-2. Nå blir det nok tungt for de fremover.

I 4. divisjon fortsetter Eidsvold sin framfart. De vant greit 2-0 mot Fu/Vo. Magnus Iversen og Espen Berg Ottesen scoret målene. Eidsvold Turn 2 vant 5-3 over Gjelleråsen. Eiven Solberg og Fredrik Kristiansen scoret to mål hver for ET 2. Olaf Kind reddet Rømskog/Setskog på overtid mot Raumnes og Årnes. Han scoret lagets første, og reddet uavgjort på overtid i 2-2-kampen.

Nittedal så ut til å vinne borte mot Flisbyen, men Eivind Svalestad satte inn 2-2 på overtid. AFSK tok med seg et poeng like før full tid etter en Christian Sørevik-scoring i 3-3-kampen. Blaker feide over Løvenstad med 8-2.

I løpet av uken blir det fullt statistikk-kjør for 4. divisjon.


Takk for følget i kveld, og takk for all den gode hjelpen fra dere rundt i fotball-Romerike!

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...