tirsdag, september 26, 2023

Tips foran serierunde 15 i 4. divisjon

Date:

Share post:

En serierunde er spilt i høstsesongen, og topplagene fortsette å suse videre med tre-poengere. Det er også kun sju poeng mellom nest siste plass og 7. plassen på tabellen. Dette blir en god høst!

Adam Olsen (Kløfta) skal møte sterke Lørenskog 2, men Rømskog/Setskog skal prøve å revansjere vårens tap mot Nannestad (Foto: Espen Bråthen )

Først og fremst må jeg jo si at jeg traff godt på tipsene i går. Jeg traff på alle kampene, men med noen småfeil på målscorere og antall mål. Moro!

For å få familielivet til å gå sammen, så blir det Rømskog/Setskog mot Nannestad for meg.

Tirsdag:

Rømskog/Setskog – Nannestad

Da er det tid for skikkelig revansje for Rømskog. De røyk på et kjipt tap mot Nannestad i vår. Stallen er så og si helt full, men de har et tungt forfall. Kaptein og midtbanesjef Marius Heggedal er ute. Hvis skauingene skal klare NM-kvalikk er de nødt til å få igang toppscorer Jøran Sandby igjen. Han har hatt en liten downperiode i de siste kampene. Tidligere i sesongen var han alene midtspiss, men nå må hn dele den med bro André. Det gir ikke Jøran de samme mulighetene.

For Nannestad er trenerbytte gjennomført. Per Dahl har tatt over etter Arne Gunnar Ellevold. De er håpløst fortapt i bunnen med seks poeng. Slik som det ser ut nå i 3. divisjon, så rykker det tre lag ned fra 4. divisjon, og da er det ni poeng opp til sikker plass. Ryktene sier at det har vært mange på trening, og at det har vært et løft. Det får vi se i kveld.

Mitt tips: 3-1. J. Sandby, A. Sandby og Aaserud for Rømskog. Hushagen for Nannestad.

Fet – Gjelleråsen

Fet må vinne hvis de skal henge på Aurskog-Høland, og holde unna for Lørenskog 2. I forrige kamp spilte de 4-3-3, og det ser slik ut i dag også. Det tror jeg er smart av Fet, fordi GIF 4-3-3 er godt satt sammen, og satt de har veldig raske kantspillere. Moren Bråthen spiller på midten sammen med Sanderlien og E. Søgård. På topp er Anders Eriksen tilbake, og det er en heftig trio de har på topp med Torud og Blix også. Dette er Torud sin siste kamp for sesongen for Fet.

Gjelleråsen kommer svekket i dag. Den største utfordringen er at de ikke har noen keepere klare. Da må trener Robin Ødegård dra på seg hanskene. Han har en rekruttkamp i beina fra i går, så kanskje greit at han står i mål i kveld i mangel av keeper. GIF mangler også noen i backrekka som for eksempel viktige Pande.

Mitt tips: 4-2. Blix, Eriksen, Torud og E. Søgård for Fet. Sørensen og Larsen for GIF.

MANDAGENS kamper:

Denne serierunden startet allerede søndag med Raumnes & Årnes mot FU/Vo. Bortelaget forsetter med å imponere, og Martin Skolbekken ble matchvinner i 1-0-seieren til bortelaget.

Mandag:

Aurskog-Høland – Eidsvold Turn 2 2-1

Imponerende start etter ferien av AHFK. De har de to siste sesongene tapt for mange poeng etter ferien. Nå er det derimot en bedre treningskultur, og de virker i god form. Lars-Eirik Svardahl er tilbake etter ferie, men Stian Skjeggenes må sone for tre gule. Det blir spennende å se hvordan AHFK stiller, fordi Bendik Vestreng var god som spiss i forrige kamp med to mål og en målgivende. Det ser ut som at Svardahl tar kantrollen til Skjeggenes.

For bortelaget sin del er det alltid spennende å se hva de kommer med. De imponerte stort i forrige kamp mot Skedsmo 2 der de vant 4-0. De har fire kamper uten tap og de har holdt nullen i tre kamper. Gode Eiven Solberg, Nicklas Karlsen og Piotr Gawecki er med, og de kan skape trøbbel for AHFK.

Mitt tips: 3-1. Østengen, Vestreng og Haugen for AHFK. Solberg for ET2.

Åkrene – Skedsmo 2 2-3

Foruten fortapte Nannestad er det disse to lagene som ligger i bunnen. Begge kan rykke ned hvis det rykker ned tre Romerikes-lag fra 3. divisjon, hvis de ikke får til en god høst. Åkrene har hatt store utfordringer i vår, og nå skal de ha fem hjemmekamper på rad. De må dra i land noen seire. Hvis de har trent ålreit i sommer, noe jeg er usikker på, så er dette et godt lag.

Skedsmo 2 kommer med et sterkt lag i kveld. Spillere som Anthony Davies, Arber Krasniqi og Eivind Bjerkrheim er på plass, og de har spilt mange 3. divisjonskamper. Når de kan spe på med Nicklas Amundsen og Sander Wang også, så burde de vinne denne kampen. Det er fem og seks poeng opp til fem lag, så skal Skedsmo ha håp om å holde plassen må de vinne denne.

Åkrene stiller også sterkt i dag. Anders Løype er med, og det samme er den sterke trioen Kopperud, Persson og Christiansen også. Baybutt spiller også i dag, og det er en viktig målscorer for Åkrene.

Mitt tips: 3-4. Baybutt 2, Christiansen og Persson for Åkrene. Davies, Wang, Francis og Jappee for S2.

Eidsvold IF –  Fjellhamar 2-1


EIF var vårens største minus. Nå er de klare for høstsesongen, og de hanket seg faktisk inn på sjetteplass. I kveld kommer de uten blant annet Marius Rødsrud og Lars Oskarsen. De fleste andre er tilbake selv om de også mangler et par på grunn av kort. Det er nå vi får se hva EIF står for.

Fjellhamar plukker poeng jevnt og trutt, men det blir altfor mange uavgjort. De er gode bakover, men for svake fremover på banen. De kommer til å gi Eidsvold en god kamp i kveld, og jeg tipper det blir jevnt og målfattig.

Nordicbet kjører Eidsvold som favoritt med en odds på 1,78. Det er en grei odds, men oddsen på uavgjort er på 5,55. Det er en god odds pga at FFK er gode bakover og svake fremover, og de har spilt sju uavgjortkamper i år. De scorer lite og slipper inn lite. Den må det settes noen kroner på.

Mitt tips: 2-1. Iversen og G. Granheim for EIF. Hunstad for FFK.

Lørenskog 2 – Kløfta 4-1

Når flere tror at Lørenskog 2 skal tape henter de alltid frem noen skjulte krefter, og de henger med AHFK og Fet i kampen om opprykk. De har mistet Christoffer Skårn, og Kristoffer Bugge er på vei til Ready. Det svekker de i kampen om opprykk. 2. divisjon vil også slite på flere av spillerne, pluss junior interkrets som kjemper mot nedrykk. Det er moro at 19-åringen Andreas Nordbye startet og spilte godt i 2. divisjon i helgen.

Kløfta er ikke lett å forstå seg på. De har et godt spillermateriell, men er altfor ustabile. De veksler fra det strålende til det svake. I kveld mangler de både viktige Damstuen og Bujupi, og da blir det tungt.

Lørenskog har ikke lagt ut laget sitt ennå, så man veit ikke hva de kommer med. Er mulig tipset blir endret etter det.

Mitt tips: 5-1. Idrissi 3, Christensen og Shawkat for LFK 2. Olsen (selv med måltørke om dagen) for Kløfta.

Her lurer jeg veldig på hvilken kamp jeg skal se. Det er for langt fra Rømskog til Fet for å få med meg begge. Hvilken kamp syns du jeg skal gå på?

I kveld håper jeg at mange reiser ut for å se sitt lokale lag. Støtt opp om lokalfotballen!


3. divisjon avd 2:

Asker – KIL 2 (Tips: 6-0)
Skjetten – Strømmen 2 (Tips: 3-2)
Gjerdrum – Rælingen (Tips: 2-3)
HamKam 2 – Ottestad (Tips: 1-3)
Ull/Kisa 2 – Lokomotiv Oslo (Tips: 1-0)


5. divisjon:


Borgen – Sørumsand (Tips: 1-4)
Ull/Kisa 3 – Løvenstad (Tips 5-1)


ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...

Store endringer i seriesystemet på Romerike

Flere lag har trekt seg i vinter og det gir noen endringer i divisjonene fra 6. divisjon til...