søndag, juni 16, 2024

Eidsvold Turn hadde fortjent bedre mot Aurskog-Høland

Date:

Share post:

Aurskog-Høland tok årets 13. seier, men bortelaget Eidsvold Turn hadde fortjent poeng. De stresset AHFK, og seiersmålet skulle kanskje vært annullert for angrep på keeper.

Lars-Petter Østengen setter inn 2-1 for Aurskog-Høland. Målet skulle nok blitt annullert for angrep på keeper (Foto: Espen Bråthen )

For å repetere meg selv – herlig kveld for fotball. Sola skein sånn passe, og matta på Bjørkelangen var klar for go’fotball. 100 tilskuere hadde også funnet veien. De ligger stabilt høyt på tilskuertall i år, hjemmelaget.

Det startet bra for Aurskog-Høland. Brødrene Ola og Martin Vestreng skapte to småsjanser i starten. Bortelaget Eidsvold Turn hadde derimot gjort sin hjemmelekse. De var flinke til å presse AHFK, og ga de sjelden ro. Når også begge kantspillerne til hvittrøyene ikke var flinke til å trekke inn defensivt, så fikk Turn overtall sentralt. Det utnyttet de på en god måte.

Like etter at klokken bikket elleve minutter fikk Turn sin første store sjanse. Stian Woldsnes skøyt langt over fra seks meter. Den skal sitte. Så våknet Aurskog-Høland litt og de produserte tre sjanser på fem minutter. Den største fikk Bendik Vestreng som avsluttet godt nede i motsatt hjørnet. Der var derimot Eidsvold Turns nye keeper, Alex Jensen. Jensen har kommet fra Bodø/Glimt, og han var dønn solid i denne kampen.

Bendik Vestreng med god sjansen mot Eidsvold Turn (Foto: Espen Bråthen ).

Like før halvtimen er spilt løper Piotr Gawecki, som kom 15 minutter inn i kampen, seg fri, men Jonas Hemmingby reddet godt.

Østengen scorer mål
Jeg hadde akkurat kommet meg ut av vaffelkøen når ting begynte å skje i andre omgang. Allerede etter et minutt scorer AHFK. Radarparet Svardahl og Østengen fikset scoringen. Svardahl, som var svak i første men strålende i andre, slo et hardt lavt innlegg og Østengen stupte inn ballen på bakerste. Med vaffel i ei hånd, Flux Soda i andre, og kameraet på snei så ble det ikke noen godt bildet. Det var no dritt ettersom jeg stod i perfekt posisjon.

Nå har AHFK full kontroll, og de får kampen der de vil ha den. Det skulle ikke ta lang tid før alt var snudd på hodet. Først får Martin Vestreng sitt andre gule, og deretter lager Hemmingbye straffe. Den setter Eiven Solberg enkelt, og nå fryktet hjemmelaget sitt første tap for sesongen. Det var 30 minutter igjen å spille.

Eiven Solberg scoret på straffe for Eidsvold Turn 2 (Foto: Espen Bråthen ).

Burde scoringen vært annullert?


Svardahl ble satt ned sentralt, og Østengen var alene spiss. De to gutta snudde kampen til AHFKs fordel igjen. Svardahl med mange gode løp med ball, og han utfordret ET2 hele tiden. Østengen jobbet som en helt på topp. Hjemmelaget var bedre nå enn da de var elleve mann.

Tre minutter etter utligningen vant Svardahl en corner. Eirik Haugen vant en duell i feltet. Ballen datt ned foran Lars-Petter Østengen som kranglet ballen inn i mål. Hjemmelaget jublet, mens bortelaget klaget høylytt til dommer, Rune Løbersli, som dømte en meget god kamp eller. Her ble nok Turn snytt, fordi Østengen stempler keeperen i brystet i den duellen. Ikke med vilje, men i kamp om ballen. Hovedbildet viser tydelig hvor støvelen til Østengen var. Uansett så ble det mål nummer 16 for Østengen i serien, og nå jakter han toppscorertittelen.

Theodor Bello var den som klaget høyest, og han fortsatt i hele andre omgangen med det. Han klager sikkert akkurat nå også. Det hjelper ikke.

Jonas Hemmingbye

Hemmingbye reddet AHFK

Eidsvold Turn kunne ha fikset poeng på egen hånd også. Både Piotr Gawecki og Eiven Solberg hadde store sjanser. Jonas Hemmingbye fikk derimot revansje på sin klumsete opptreden på straffesparket. På begge sjansene reddet 20-åringen fantastisk. Også Jensen i det andre buret reddet fantastisk fra Østengen like før slutt.

Hjemmelaget fortsetter sin marsj på toppen av tabellen. Nå har de 13 seire og to uavgjort på 15 kamper. Imponerende.

Lørenskog slo Kløfta (like før slutt når dette skrives) og henger seg på. Fet spiller i morgen mot Gjelleråsen. Eidsvold IF vant 2-1 over Fjellhamar etter scoringer av Magnus Iversen og David Jansen. Skedsmo 2 vant 3-2 over Åkrene.

I 3. divisjon vant Skjetten 2-0 over et sterkt Strømmen 2. Jonas Kordahl og Jørgen Slorafoss scoret. Ull/Kisa 2 vant 7-2 over Lokomotiv Oslo. Gjerdrum tok en viktig 1-0-seier mot Rælingen.

I 5. divisjon vant Sørumsand 2-0 over Borgen, og Ull/Kisa 3 slo Løvenstad.

Takk for følget i dag. Det blir nye tak i morra. Det er valgets kval – blir det Rømskog-Nannestad eller blir Fet-Gjelleråsen tro. Hva mener du?

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...