tirsdag, oktober 3, 2023

Berger berget tre poeng

Date:

Share post:

Rømskog/Setskog kan takke sin keeper, Håkon Berger, for tre poeng i en dørgende kjedelig fotballkamp på Setskog. 

Håkon Berger tok alt som kom hans vei mot Kløfta. Rømskog vant 1-0 (Foto: Espen Bråthen )

Alt lå egentlig til rette for en god avslutning på vårsesongen. Mellom disse to lagene har det blitt scoret mange mål i de to siste kampene. Den gang ei. Dette var sannynligvis den dårligste kampen jeg har sett i år, og da har jeg J8 og G8 på den lista. Hvis vi var heldige fikk vi se to-tre trekk innad i samme lag, men stort sett var feil på feil.

Om begge lagene hadde tatt ferie er usikkert, men de gjorde sitt beste til at det så slik ut.

En som gjorde få feil i var Rømskogs keeper, Håkon Berger. Jeg veit godt at jeg har sagt ifra tydelig hvis han ikke har prestert, og jeg sier ifra når han gjør det bra. I dag hadde han full kontroll i feltarbeidet, og han reddet to store Kløfta-sjanser. En alene med Adam Olsen. En Olsen som virker helt ute av form. Det er litt snodig at Kløfta velger å gjemme han bort på venstresiden, når alle veit at Rømskog har et treigt midtforsvar. Den andre gode redningen var etter at Eivind Damstuen vant en duell etter en corner. Berger var kjapt nede og holdt ballen. Meget bra.

Berger takkes av sine medspillere (Foto: Espen Bråthen )

Kampen startet som nevnt over her. Med altfor mange feil. Den første sjansen fikk Jøran Sandby etter sju minutter. Viktor Nilsen stusset ballen til Sandby som skaut utenfor. Kløfta hadde et par småsjanser, mens hjemmelaget prøvde å nå Sandby i bakrom. De var litt for upresise, pluss at Eivind Damstuen er en meget god midtstopper. I det 20. minutt slo Rømskog sin vanlige corner. Den burde bortelagene snart lese. Jøran Sandby til Dahlum Nilsen, tilbake, og Sandby klinket til. Den har de scoret tre ganger på i år, men denne gangen stoppet den i en Kløfta-spiller.

Så fikk vi se farta til Adam Olsen. Spissen løp seg fri to ganger. Den første satte han utenfor alene med Berger, og den andre tok Berger seg av på en meget god måte.

Det ebbet ut og jeg hadde lenge tenkt på hva jeg skulle ha på vaffelen. Så kjedelig var det faktisk.
Jentene og jeg tok oss en vaffel. En med jordbær og to med bringebær.

Den andre omgangen startet som den første avsluttet. Ikke kunne lagene klage på den fine gressmatta på Setskog heller. Når klokka bikket 56 minutter jobbet Jøran Sandby fram en ball. Han spilte til storebror Andrè som klinket til med den gode høyra. Ballen suste i mål. Hjemmelaget ledet og passerte Eidsvold på tabellen.

Andrè Sandby og Rømskog jubler etter scoringen (Foto: Espen Bråthen )

De satte innpå en ny-avsluttet skihopperkarriere i Hans Petter Bergquist og Kristoffer Fagersand for å få litt mer trøkk. Det fungerte sånn passe – som resten av laget. Selv om Rømskog skuffet så var Kløfta en skygge av seg selv. De spilte uten trøkk og selvtillit. Det ble mest klaging på dommere, motspillere og medspillere. De skrapte sammen en god avslutning fra Damstuen og en halvveis en fra Olsen. Olaf Kind burde økt ledelsen for Rømskog, men helt alene headet han utenfor.

Adam Olsen prøvde, men fikk det ikke helt til (Foto: Espen Bråthen ).

Den gode dommeren Rune Løbersli blåste av kampen, og skauingene er nå på 5. plass med 20 poeng – 15 poeng bak serieleder Aurskog-Høland. De ligger på «tredjeplass» når man tenker cupen til neste år. Både Lørenskog 2 (29 p) og Fu/Vo 2 (24 p) har førstelag høyere opp i systemet og er sikret cupplass der. Også Eidsvold IF på 6. plass har cupen i «lomma» akkurat nå. Bak jager Kløfta, Gjelleråsen og Årnes. Kløfta har på sin side tre strake tap med 0-5 i målforskjell.

Best på Rømskog var Håkon Berger og Torbjørn Dahlum Nilsen. Kløftas minst svake var Eivind Damstuen og Magnus Hovde.

På Åkrene Arena gikk hjemmelaget på et stortap mot Raumnes & Årnes. Bortelaget ga seg ikke før det stod 9-1. Lørenskog 2 vant 3-2 over Fu/Vo 2 på Opakermoen. Det er sterkt med det laget de kom med.


Nå er det fotballferie, men det kommer mye krydder fremover. Vi tar en gjennomgang av lagene halvveis, og det kommer full statistikk.ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...

Store endringer i seriesystemet på Romerike

Flere lag har trekt seg i vinter og det gir noen endringer i divisjonene fra 6. divisjon til...