lørdag, juni 22, 2024

Det er ingenting som er bedre enn lokaloppgjør

Date:

Share post:

Blaker banket Sørumsand 5-2 i mandagens lokaloppgjør. Det var en kamp som hadde det meste – kjefting, masse mål, tente spillere, svak dommer, utvist trener, mange gule kort, stygge taklinger. Et under at ingen spillere fikk rødt kort.

Kongen av Bruvollen, Per Einar Martila. (Foto: Espen Bråthen )

Det er dette som er fotball for meg. Et skikkelig lokaloppgjør. En kamp der spillerne så og si misliker hverandre. En er storebror og en er lillebror. Lillebror vinner og alle følelser løper løpsk. Spillere suser inn i taklinger langs bakken og i knehøyde. Det kjeftes på dommere og motspillere. De gule kortene spruter opp av lomma til dommeren – en dommer som mistet tidlig kontroll.

Martila i 101


Størst og raskest på banen var Blakers spiss, Per Einar Martila. Måltyven gjorde som han ville mot Sørumsand. Bortelaget gjorde en skikkelig stor taktisk bommert. De ga Martila bakrom. Mot Aurskog-Høland 2 scoret han hat-trick på seks minutter. I kveld smalt det inn tre mål på 35 minutter og nok et nytt ekte hat-trick på 24-åringen. Martila er nå oppe i 101 mål for Blaker. Han er 39 bak sin trener, Fredrik Larsen. Larsen ble utvist i dag da Thomas Skaalerud slang en melding til dommeren. Dommeren tok helt feil person.

Fredrik Larsen blir bortvist fra benken etter at en innbytter ropte ut en melding til dommeren (Foto: Espen Bråthen )

– Utrolig deilig. Det var enkelt i dag, sier Martila etter kampen til Lokalfotballen.

Blaker spilt til årsbeste i første omgang. I det litt lange gresset på Bruvollen fikk aldri Sørumsand fart i ballen. Blaker kom godt opp i press og de fikk mange overganger. Martin Nordseth og Martila løp Sørumsand i senk, og det kunne ha blitt både fire og fem baller bak Kristian Lillebo i første omgang.

Per Einar Martila scoret tre mål mot Sørumsand. Her er nummer to. (Foto: Espen Bråthen )

Det kokte på Bruvollen


Sørumsands trener Kim Schøne hadde nok en god pauseprat fordi SIF kom ut som et helt annet lag i andre omgang. De jobbet mer for hverandre, og de fikk mer fart på ballen. De reduserte to ganger ved Magnus Kolbjørnsrud, herlig frispark, og et selvmål etter en corner. De skapte lite utenom de to målene, men nå ble det det enda mer trøkk i kampen. Akkurat som et lokaloppgjør skal være. Herlig trøkk – og selvfølgelig en god del dumt. Både Mads Weinholdt og Thomas Nylenden burde vært utvist i denne kampen. Blakers Eirik Hoel og Raymond Berntsen kjeftet på seg gule kort og må stå over mot AFSK i neste kamp. Det var nesten så det kokte litt på Bruvollen. Moro!

Blaker skulle avgjøre dette på kontringer. Frøst løp Vegard Gjelsvik igjennom og satte inn 4-2, før Daniel Pereira avgjorde kampen med sin 5-2-scoring.

Jeg sier det igjen – det er dette som er fotball for meg. Lokalfotball hvor det klinkes til i alt av dueller og det sendes meldinger fra begge lag. Selvfølgelig litt for mye av det gode i perioder, men det er så utrolig gøy.

AFSK med storseier

Grønntrøyene er gode om dagen. I kveld banket de Løvenstad med 8-1. Joakim Berg 3, Stian Lerdahl 2, Magnus Bystrøm Lie, Christian Sørevik og Andreas Halvorsen. Løvenstad fikk rødt kort etter 15 minutter.

– Vi burde og skulle vunnet mer, men det er vanskelig å holde trøkket oppe mot svak motstand. Fin vårsesong og en spennende høst i vente, sier AFSK trener Bjørn Ivar Bergerud etter kampen.

Ull/Kisa 3 vant overraskende 5-0 over Flisbyen, og Skedsmo 3 vant 4-2 over Borgen.

Nå blir det en fantastisk kamp på torsdag


Aurskog-Høland vant 3-0 borte mot Skedsmo 2 i 4. divisjon. Det var en litt slapp gjeng som gjorde det de måtte for å vinne. Lars-Eirik Svardahl, Lars-Petter Østengen og Stian Skjeggenes scoret målene for hvittrøyene. På torsdag møter de Fet hjemme på Høland til årets første «seriefinale». Fet er ett poeng foran, og det er bare å glede seg.

Eidsvold vant 3-1 over Gjelleråsen. Magnus Iversen 2 og Marius Rødsrud scoret for EIF. Stian Bottolfs reduserte for GIF i andre omgang.

I 3. divisjon fortsetter Fu/Vo sin gode form. De sendt HamKam 2 hjem med sju mål i sekken. Sivert Dæhlie og Kim Brenna scoret tre mål hver og Petter Linstad fikk en gåll. Strømmen 2 vant 1-0 over Gjerdrum, og Grue tok sin første tre-poenger i 2-0-seieren mot Ull/Kisa 2.

I morgen er det en «før seriefinale»-kamp mellom Fet 2 og AHFK 2 i 5. divisjon. I 4. divisjon møtes Åkrene og Nannestad, og Kløfta tar i mot Fu/Vo 2.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...