torsdag, mai 30, 2024

Sånn, sånn skal et lokaloppgjør være

Date:

Share post:

Du hellige tid. Akkurat slik skal et lokaloppgjør være. Rømskog reddet poeng på overtid mot Aurskog-Høland etter masse dramatikk.

Martin Vestreng og Marius Heggedal hadde mange tøffe dueller i kampen. De kom tålig likt ut av den som kampen ellers. (Foto: Espen Bråthen )

Det var mye å ta inn over seg på kjøreturen hjem fra Rømskauen. For et herlig lokaloppgjør. Det minnet meg om kampene i «gamle dager» da jeg var liten og så opp til alle spillerne som kjempet for hjem og hjembygd i hver eneste duell på banen. Akkurat slik følte jeg det i kveld i regnet på Rømskogbanen. Og det beste av alt er at jeg har alt på film. Det kommer en kort snutt så raskt som mulig, og hele kampen blir lagt ut i morra. Det er bare å glede seg.

Det var imidlertid en svak start på kampen. En våt litt dumpete gressmatte innbyr ikke til finspill. Det ble en god del heftige luftdueller, og i starten var det hjemmelaget som vant flest. De spilte litt mer fotball enn bortelaget. Det er derimot bortelaget som skaper de beste sjansene. Østengen stusser et Svardahl-frispark like over og Martin Vestreng skyter utenfor. Mellom de to sjansene headet Håkon Bergsjø utenfor etter en corner. Midtveis i omgangen florerer feilpasningene, før Rømskog tar litt over på slutten, og i den perioden kommer scoringen.

Marius Heggedal banker til fra 30 meter, og den treffer en AHFK-spiller. Ballen går høyt til værs og den sniker seg i mål over Jonas Hemmingbye. Jeg er usikker på om det er en svak inngrepen av Hemmingbye fordi jeg står så langt unna. Uansett leder hjemmelaget til stor jubel av de nesten 300 fremmøtte.

Utligning


Stian Skjæggenes scorer for AHFK.

To minutter på overtid utligner hvittrøyene. Etter litt klabb og babb, og en svak boksing av keeper Berger, header Stian Skjæggenes inn ballen fra tre meter. 1-1 til pause – akkurat som i samme oppgjør i fjor.

Helt greit resultat etter spill og sjanser, selv om en gjeng overårige Rømskog-supportere mente noe helt annet. Noen ganger blir man rett og slett satt ut.

Seks minutter ut i andre omgang setter Lars-Eirik Svardahl fart. Etter et nydelig oppspill vender han på førti meter og avanserer. Han går mot høyre og bråskyter ned til venstre for Berger og inn i nota til stor jubel fra bortelaget.

Så begynte dramatikken!

I det 60. minutt vinner Bård Kolstad ballen fra Jøran Sandby. Han får den litt langt foran seg og takler Torbjørn Dahlum Nilsen hardt. Han får direkte rødt kort av dommer Peder Nergaard, som jeg håper har dømt bedre tidligere. Han ringt meg etter kampen og spurte om han kunne få en kopi av kampen. Kolstad sa etter kortet at det var for strengt med rødt kort ettersom han ikke kom med knottene først. Jeg stod for langt unna situasjonen bak målet til Rømskog.

Bortelaget holder godt unna for skauingene mens regnet høljer ned.Rømskog legger om til 3-5-2 og skaper noen halvsjanser. Når vi nærmer oss full tid oppstår det kaos i AHFKs 16-meter. De får ikke unna ballen, og Jøran Sandby utligner til 2-2. Jubelen stopper nesten regnværet.

På overtid løper Stian Skjæggenes seg fri innenfor sekstenmeteren og han blir feid ned av Håkon Berger med strake knotter – Berger var først på ballen. Bortelaget reagerer til de grader, og Skjæggenes blir bært av banen. Jeg sier ingenting før jeg får sett situasjonen på video.

På overtid blir AHFKs keeper Jonas Hemmingbye utvist etter å ha dyttet Kristoffer Fagersand i bakken, etter at Fagersand hadde klemt Hemmingbye i det aller helligste. Lokaloppgjør der altså!

Alt i alt et helt greit resultat i en vanvittig morsom kamp. Det var ikke den beste fotballen, men du verden så herlig med trøkket, tenning, kjeftingen, latteren, håningen og jubelen. Sånn, sånn skal et lokaloppgjør være.

Oppdatering: Her er dommerens syns på det røde til Kolstad og den siste episoden da Berger takler Skjæggenes:

På det første røde kortet er det vi vurderer fart og kraft,
at han treffer leggen med knottene (ikke langs bakken) og ikke minst at det er
fare for å skade motspilleren. Totalt er min vurdering der og da at det er
riktig med rødt kort for alvorlig brudd på spillereglene, som det heter. Den
andre situasjonen kan jeg godt tenke meg å se på video før jeg konkluderer om
vi har rett i, men igjen der og da mener vi at taklingen er på ball lenge før
mann og ikke er hensynsløs eller unødvendig hard, slik at det ikke er frispark
(straffe) eller kort. Om vi har rett i den vurderingen eller ikke blir
interessant å se.
Jeg syns det er helt suverent at dommer Nergård svarer på spørsmålene, og som han så gleder vi oss til å videoen.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

2 COMMENTS

  1. Artig oppgjør! Bare så det er på rene, det var selvfølgelig ikke meningen å antaste Hemmingbye for å provosere eller noe lignende, var bare rett og slett uheldig. Synd med utvisninger, morsommere med 11 mot 11.

    K. Fagersand

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...