onsdag, juli 17, 2024

Vestreng og Østengen senket serielederen

Date:

Share post:

På en regntung tirsdagskveld ble det spilte mye fotball på Romerike. På Høland vant AHFK 5-2 over Fu/Vo 2.

Martin Vestreng (nr 7) og Lars-Petter Østengen (nr 10) senket Fu/Vo 2. (Foto: Espen Bråthen )

Det ble en lang fotballkveld for min del. Først senket mine J8 i AFSK Fet med 5-4 i en jevn og morsom kamp. Dette var informasjon for de langt over snittet interesserte i ball.

Så ble det en kjøretur over Gansdalen til Høland stadion. Den veien er ikke bra, og dermed slo jeg nå et slag for de som ønsker bedre vei. Etter langt om lenge vrengte jeg Corsaen inn på stadion. Det er tydeligvis noe feil med noe lager eller stag, fordi det bråker når jeg svinger.

På Høland hadde AHFK vært en god del bedre enn Fu/Vo 2 i første omgangen. Martin Vestreng hadde scoret på to straffespark. De var begge helt klare i følge begge leire. Aurskog-Høland starter best i 2. omgang også, og produserer et par sjanser. Så mister hjemmelaget taket på kampen helt plutselig. De blir stående å se på i dueller, og de kommer på etterskudd. Det utnytter først Preben Finstad, som scorer årets 5. mål i 4. divisjon. Like etter er det klabb og babb foran Jonas Hemmingby i AHFKs mål, og Anders Kalvness setter ballen i mål. Tafatt av de bak hos AHFK.

Hjemmelaget har i flere kamper vist seg gode på slutten av kampene, og det viste til gangs nå også. Den ene av Fu/Vos stoppere feide ned Lars-Eirik Svardahl, som var på vei bort fra mål, og det var ei klar straffe. Martin Vestreng steppet opp og scoret sitt tredje mål. Fu/Vos keeper, Andrè Thomsen, var på ballen men klarte ikke å stoppe den. I sinne banket han ballen ned til elva 100 meter unna banen.

Østengen i farta

Kampen åpnet seg opp etter dette. Martin Vestreng hadde et par gode skuddforsøk, men det var fjorårets toppscorer, Lars-Petter Østengen som skulle avslutte med stil. 4-2-scoringen er det bare han som klarer i 4. divisjon. Han tar ned et langt innkast, fra Stian Skjæggenes, med tre motstandere i ryggen. Han demper og vender og måker ballen i mål. Like før slutt drar Svardahl seg fri på høyrekanten, og innlegget scorer Østengen på.

Et skår i gleden for AHFK var at Christian Helbostad skadet skulderen sin, og han skal operere i morgen. Dermed går han glipp av lokaloppgjøret mot Rømskog som spilles mandag 11. mai på Rømskog. Den kampen går nok Eirik Haugen glipp av også med ribbeins-brist.

Apropå Rømskog. De vant igjen. De slo Skedsmo 2 borte etter scoringer av Håkon Bergsjø og Viktor Nilsen. De ligger nå på en fin 5. plass, og har løftet seg de to siste kampene. Jeg regner med full stadion på Rømskog. Alle skal på kamp!

På Li kunstgress tok Gjelleråsen imot Fjellhamar. Høljregnet ødela litt av kampen, men det endte til slutt uavgjort og 2-2. Thomas Bergseth og Tom Grandre scoret for hjemmelaget, etter at Kristoffer Lukerstuen og Ståle Sitje hadde sendt Fjellhamar i ledelsen.

På Fedrelandet fortsetter Fet å imponere. For femte kampen i går scorer de seks mål. De banket Nannestad 6-0. Christoffer Blix 3, Espen Søgård, Frode Sanderlien scoret etter at nyankomne Anders Eriksen sendte Fet i ledelsen etter ti minutter. Grei debut.

Statistikk kommer i morgen (torsdag).

Tidligere resultater:

Raumnes & Årnes – Lørenskog 1-2
Eidsvold IF – Kløfta 2-1
Eidsvold Turn 2 – Åkrene 1-0.

5. divisjon

I 5. divisjon er det veldig jevnt – i både topp og bunn. På mandag ble det spilt tre kamper, og runden spilles ferdig i kveld. Blaker slo Borgen 2-0 etter scoringer av Thomas Bogen og Eirik Hoel. På Jessheim tapte Ull/Kisa 3 2-4 mot Nittedal, og Flisbyen banket Sørumsand med hele 5-1 i Idrettsparken i Sørumsand.

I kveld spilles Skedsmo 3 – AHFK 2 og AFSK – Fet 2.

Blaker leder, den litt haltende, tabellen med 13 poeng på fem kamper.Ettersom Fenstad har trekt seg blir den haltende gjennom hele sesongen. Like bak Blaker er Nittedal og Flisbyen, de to største opprykksfavorittene. I bunnen er det tre lag med null poeng. AHFK 2, som kommer med et sterkt lag mot Skedsmo 3 i kveld, Løvenstad og overraskende nok Sørumsand. Det er nok ikke god stemning i Sørumsand-leiren nå.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...