søndag, oktober 1, 2023

– Årets sesong ser for vår del spennende ut.

Date:

Share post:

Kløfta imponerte på høsten i fjor, og nå ryktes det om opprykksambisjoner. Jeg tok en prat med Kløftas trener Svein Pettersen, som syns det ser spennende ut på Kløftas vegne.

Kløfta tar sats denne sesongen, og det ser bra ut for sebrastripene. (Foto: Espen Bråthen ).

Er du fornøyd med fjorårets sesong?

– Jeg tok over som trener for Kløfta medio januar 2014. Etter en vårsesong med litt færre poeng enn ønskelig, gjennomførte vi en meget akseptabel høstsesong. Det var store utskiftninger i spillertroppen før sesongstart noe som sannsynligvis var en medvirkende årsak til den litt ujevne sesongen.

Hvordan ser det ut for Kløfta i 2015?

– Årets sesong ser for vår del spennende ut. Vi har en meget ung stall, med en gjennomsnittsalder på ca 21 år. Flere juniorspillere fikk stor tillit i fjor og jeg forventer at de fortsetter utviklingen. Den største ulempen med å ha et så ungt lag er at mange spillere mangler erfaring, og det må forventes større svingninger i prestasjonene. Men vi er også veldig opptatt av spillerutvikling, og da må vi tørre å bruke unge, egenutviklede spillere i kampsituasjoner for å gi de nødvendig erfaring. Det kan i denne sammenheng nevnes at vi i treningskampene i år har benyttet 3-4 guttespillere samtidig for å gi de tillit og erfaring.

Hva har din erfaring vært med Kløfta så langt?

Damstuen blir viktig i år også

– Som sagt innledningsvis har jeg kort historie i Kløfta, men klubben har ting på gang. Både guttelag og juniorlag rykket opp til 1. divisjon etter endt fjorårssesong, slik at det forhåpentligvis kommer opp nye egne spillere til A-laget. Klubbens økonomi og filosofi gjør at vi ikke «handler inn» spillere, men vil prøve å egenutvikle egne talenter. Tror at 80-90 % av årets spillerstall er Kløfta gutter.

Hva er målsettingen for dere i år?

– Vår målsetting på kort sikt, årets sesong, er å forbedre fjorårets prestasjoner, men like viktig er utvikling av enkeltspilleren. Samtidig ønsker vi å heve vårt bunnivå noe som sannsynligvis vil føre til flere poeng i kommende sesong.

Noen nye spillere, eller avganger i år?

– Vi har dessverre mistet en spiller Ole Fredrik Westheim til FU/VO ellers er troppen i skrivende stund som for sesongen 2014. Noen er på prøvespill nå, og kan være aktuelle for årets sesong.

Har du en oversikt på treningskamper?

24.
januar Skjetten- Kløfta 4-2
8.
februar Nittedal – Kløfta 0-1
14.
februar Sørumsand – Kløfta 3-3
28.
februar Eidskog – Kløfta        Galterud-
Cup
01.
mars Galterud – Kløfta         
Galterud -Cup
7.
mars Vind –
Kløfta                
Galterud – Cup

21. mars Sander – Kløfta

Det blir spennende å følge Kløfta i årets sesong. De har flere gode spillere, og på en god dag kan de slå alle. Usikkerheten er stabiliteten, og til dels utfordringen med mye gule og røde kort. I fjor var det derimot stor forbedring fra sesongen før. Adam Olsen fortsetter å score mål i treningskampene. Det ser ut til at kaptein Eivind Damstuen blir. Mange av premissene er satt for Kløfta, og det er ikke helt feil at Bjørnar Sollie tippet de som en opprykkskandidat i år. Det finner vi ut senere i år.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...

Store endringer i seriesystemet på Romerike

Flere lag har trekt seg i vinter og det gir noen endringer i divisjonene fra 6. divisjon til...