lørdag, juni 22, 2024

Rømskog slo AHFK i lokaloppgjøret

Date:

Share post:

På lørdag vant Rømskog 4-3 over AHFK i en rotete og småamper treningskamp.

Det ble mange tette og gode dueller mellom AHFK og Rømskog/Setskog (Foto: Espen Bråthen )

Først et hjertesukk, eller bekymring kan det vel kalles. Denne gutten jeg skriver om nå har et herlig venstrebein, er målfarlig og har gode bevegelser. Likevel har jeg en flau smak i munnen, som jeg har hatt i flere år når jeg har sett han spille. Jøran Sandby – hvorfor filmer du så mye? Og denne dagen gjør du det mot gode kamerater i tillegg. En så god spiller skal ikke drive med sånt. Han søker kontakt, skriker og legger seg ned, og kanskje er det kontakt iblant etter at han har skreket og falt, men det hele blir så feil. Nok om den saken.

Tilbake til kampen. Denne kampen ble dessverre litt for mye ødelagt av dommeren, og det blir mange leie situasjoner som dommeren skaper – og det går begge veier. I første omgang er AHFK best, men skaper ikke mye. Stian Flies og Olaf Kind er gode kampen igjennom. Lagene får hvert sitt straffespark – begge er dessverre feil. Først filmer Jøran Sandby seg til ei straffe, som broder André scorer sikkert på. På motsatt bane taklet Håkon Berger godt og hardt Bendik Vestreng. Dommeren valgte å blåse straffe, og Lars-Petter Østengen dunket inn straffen.

Må nummer tre i kampen, og Rømskogs andre, scoret Jøran Sandby etter et frispark der han selv filmet veldig i duellen med Joar Akselsen. Rømskog tredje mål kom ved Robert Holmedahl etter nok et Rømskog-frispark.

Som sagt ble kampen rotete, spesielt i andre omgang. Lars-Eirik Svardahl kom inn igjen ettet å bli sparket i hode i første omgang. Han dro av to-tre mann og spilte igjennom Inge Olberg, som scoret sikkert. Like etter roter AHFKs forsvar bort ballen, og Jøran Sandby er der han skal være og setter ballen sikkert i mål.

Ti minutter før slutt dundrer Martin Vestreng inn et strålende skudd. Fra 25 meter dunker han ballen i mål. Kampen ebber ut, og dermed vant Rømskog 4-3.

Les Jøran Sandbys svar på kritikken.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

30 COMMENTS

 1. Ang. Jøran så kan du ikke drive å uttale deg på den måten. Det er ikke filming på noen av straffene, og det er god kontakt mellom spillerne. Nå må du snart stikke fingern litt i jorda og tenke med hodet, ikke hjertet!

  • Det er kontakt etter at han har skreket og kastet seg ned ja. Jeg er møkklei den filmingen som er i dagens fotball. Det er fotballhjerter mitt som har skrevet denne teksten. At dere forsvarer han skjønner jeg ikke. Jeg er ikke bitter, men forbanna på det.

 2. Flott vinkling av artikkelen; uthenging og fokus på dommer.. fint bilde av kampen, opplysende! At AHFK får to gutter i "skammekroken" grunnet snakking mot dommer er ikke nevnt? …snodig.. Sitter med en flau smak i munnen sjøl, men det er ikke pågrunn av Jøran..

  • Jeg syns det er en helt grei vinkling på saken, derimot helt enig at jeg burde nevnt at Vestreng ble tatt av banen. Den andre spilleren valgte AHFK å ta av banen selv – ikke dommeren. At du ikke er flau pga Jøran sier litt om kommentaren din også. Gjerne skriv navnet ditt så kan vi ta en god diskusjon.

 3. Det er godt å ha en ildsjel som engasjerer seg og gjør en innsats for lokalfotballen, men dette blir amatør-journalistikk på høyt nivå når Espen Brathen velger å være så lite objektiv i vinkling av saken. Jøran var vel ikke den eneste spilleren på banen som falt litt lett, ikke kast stein i glasshus!

  • Jeg er amatør ja, og bruker fritiden min til dette. Jeg prøver å være så objektiv jeg bare kan, ikke like lett alltid. Dette er en blogg og ikke en avis, så jeg kan være så subjektiv eller objektiv som jeg vil. Hadde det vært en AHFK-spiller hadde jeg gjort det samme. Det er fotballhjertet mitt som reagerer i dag. Jeg er langt fra den eneste som reagerer på Jøran angående filming. Han er en herlig type ellers, så det er så synd med filmingen. Ellers mener jeg at saken er meget objektiv. Imponert over Flies og Kind i dag.

 4. Så ikke straffesituasjonene da jeg kom litt sent. Men denne dommeren gjorde mye rart. Ahfk med litt flere sjanser, rømskog med ett mål mer. Brukbart med folk. Synes ahfk er flinke i første omgang og siste kvarteret med høyt press. Blir dog litt lite sjanser av det. Men så aggressive på ballfører og høy gjenvinning liker jeg personlig veldig godt. 2 omg er rotete og det blir mye frispark.

  • Ingen av straffene skulle vært dømt. AHFK hadde mye ball, men produserte ikke all verden i 1. omgang. I andre ble det som du sier mye rot pga en dommer som hang litt etter. Angående dommeren så var det jeg som skaffet han etter forfall fra Antonsen. Svakt av meg det også :-).

 5. At Espen mener at Jørn filmer må han vel få lov til.
  Flere som mente det fra siden..Svaret har vel Jørn selv. Espen gir ett enkelt og riktig bildet av kampen og gir skryt til begge sider. Hvorfor skal du ha rett anonym for at han ikke filmer??? Folk har forskjellige syn på saker og vinkler på situasjoner. Det må folk tåle.

  • Takk, Erik. Fint at du skriver med fullt navn. Ikke alle som gjør det. Når jeg stikker ut hodet litt, så må jeg tåle å få litt pes. Man ser kamper forskjellig, og det er lov å ha forskjellige meninger 🙂

 6. Jeg har sett mange kamper i 4.div, og endelig er sesongen igang igjen!
  Denne treningskampen bar preg av at det var det det var. Ingen av lagene gjorde det spesielt bra, og jeg synes Espen git ett riktig bilde av kampbildene sånn sett. Når det gjelder straffene så jeg ikke de godt nok til å uttale meg, det er dessverre ikke reprise i 4.div. At dommeren må nevnes i hver kamp er jeg litt lei, det er aldri dommeren sin feil at vi taper! Spillerne har 90 minutter på seg til å avgjøre kampen. Heldigvis er dommerne i 4.div akkurat passe gode for det nivået vi er i. Jeg har reagert på mange dommeravgjørelser, men det hjelper da ingenting! Hva får vi ekstra for at jeg som publikum, spillere eller trenere for den saks skyld gir inn dommern? Kan vi prøve i denne sesongen å fokusere på spillet? På de gode angrepene, på de gode redningene?
  Jeg gleder meg til sesongstart, og takk Espen for at du gir meg referat de få gangene jeg ikke får vært på kamp 🙂 Hilsen fotballfrua

  • Hei Monica. Jeg er helt enig med deg angående riktig fokus på kampene. Jeg har sleivet noen ganger, og noen ganger så må dommerne tåle det. Andre ganger har jeg sikkert gått for langt. Jeg syns AHFK har vært dyktige i de to foregående kampene, men i dag var det ikke bra angående klaging og kjefting på dommeren. Mye gikk i mot de i et lokaloppgjør så da blir det frustrasjon, men som du sier så hjelper det fint lite. Jeg syns Rømskog også var skikkelig sutrete i dag på dommeren.

   Jeg gleder meg også voldsomt til seriestart, og skal prøve å henge i stroppene denne sesongen også..

 7. Det er dårlig gjort å henge ut en enkeltspiller. Når det du skriver om filmingen i tillegg ikke stemmer, er det enda mindre hyggelig.

 8. Syns faktisk det er en litt viktig debatt over her.
  Jeg så hele kampen i dag.
  Først vil jeg poengtere; Du skal ha all honnør for dine positive bidrag til blest om lokalfotball. La det være sagt. Veldig mye bra og mye vellykket!
  Men dekningen du gjør i dag er i mine øyne flau Bråthen.
  Ditt behov for å vinkle dagens tap, med 30 % av artikkelen bestående av uthengingen av en enkeltperson – hvor du også velger overdommerrollen og definerer fasiten/sannheten – er vanskelig å ta veldig seriøst. Da Sandby i dag får unngjelde basert på din tidligere års irritasjon og ditt generelle sinne mot dagens fotballs unoter – ja, da er det flau smak i munnen, som en annen her sier.
  Sandby fremstår for meg ikke usympatisk på noe vis i dag, og virker til å få korrekt idømt frispark/straffe i de to(!) situasjonene du baserer artikkelen din rundt.
  Da det i tillegg er ditt eget lag som får flere 5 mins utvisninger ila kampen, fremstår det sjeldent subjektivt og spekulativt og henge ut Sandby(?!) i dagens kamp.
  Selv om dette er en blogg, så regner jeg med d er interessant for deg å oppleves relevant, nogenlunde troverdig og objektiv – som blogger/journalist/ahfk-ledelse. Du har selvfølgelig all rett rett til å ha konkurranseinnstinkt, være subjektiv, mislike tap og snakke opp eget lag så mye du føler for. Du har i og for seg "rett" til å henge ut enkeltmennesker også. Men slikt gjør en ellers meget interressant blogg vel tendensiøs, mindre troverdig og mindre relevant – i den grad det er ønskelig, vel og merke.

  Håper du kan ta dette opp til vurdering, men fortsette med alt det positive du bidrar med.
  Det KAN jo være du kan unngå noe av det mest subjektive, og vurdere dine ord og karakteristika om enkeltpersoner, dersom du venter en time el to med å publisere referat – etter kamper du er frustrert over??
  I alle fall: Lykke til med videre blogg! Som sagt, her er det ofte bra!

  • Synes dere kan skrive hvem dere er. Mye enklere å diskutere da. Og hva viss Espen mener at han filmer? Du påstår at han ikke gjør det og klager på Espen for at han har en annen mening. Du får tåle at folk mener noe annet selv om det er en blogg. Jeg så som sagt ikke situasjonene i første omg så skal ikke si noe om det. Men det var mye frispark og sutring fra begge lag. Men synes ikke kampen var stygg mtp dueller. Vi har alle forskjellige syn på saker. Det ser vi helt klart her. Noen mener det var klar filming, andre klar felling. Vi bør ha fokus på resten av kampen og om spillet og håpe begge lag har fokus på det fremover.

  • Heisan. Hadde vært hyggelig å vite hvem du er så jeg veit hvem jeg snakker med. Jeg syns også det har vært god debatt over her, selv om de fleste er anonyme.

   Først og fremst; takk for ros. Og så til det andre. Jeg tar ingen overdommerolle i det hele tatt. Dette er mine observasjoner i dag, og slik jeg ser kampen. Dette er en blogg, og ikke lokalavisa. Det er garantert ingen fasit, fordi jeg helt sikkert er subjektiv i blant. Jeg prøver å være mest mulig objektiv i alle kamper, og syns jeg får det til veldig ofte. Noen ganger klarer jeg det rett og slett ikke fordi jeg er så lidenskapelig opptatt av lokalfotballen. I dag er jeg ikke frustrert over tapet, nei faktisk ikke, men måten noen av scoringene kom på. Jeg syns det er helt relevant at dagens filming i fotball ødelegger opplevelsen på en fotballbane – både topp og bredde.

   Jeg tar kritikk på at jeg tok Jøran litt for hardt, og har lagt ut et intervju med Jøran der han får si hva han mener. Jeg mener fortsatt at Jøran faller for lett, og det har irritert meg over lengre tid.

   Jeg har sagt høyere opp her at jeg burde nevnt Vestrengs utblåsing på dommeren. Det var kun han og ingen andre som ble vist av banen av dommeren. Jeg syns kampen var preget av mye sutring på grunn av en dommer som ikke var helt oppe i situasjonene, og det er synd i et slikt lokaloppgjør. Jeg regner med at trenerne i begge lag tar en alvorsprat med spillerne.

   Jeg tar til meg kritikken fra dere, og det er bare å ringe, maile, snakke med meg om ting som dere syns ikke er riktige. Jeg stikker frem fjeset mitt her, og da må jeg tåle kritikk også.

 9. Dette syntes jeg er veldig urettferdig, henge ut fabelaktige og ærlige fotballspillere på en offentlig nettside. Det anser jeg som usmakelig.
  Om han filmet eller ei, ser jeg på som en bagatell, for filming skjer og vanskelige situasjoner oppstår hvor meninger er delte. Det kommer det alltid til å være i fotball.
  Men som en over her nevner, så skal man ikke kaste stein i glasshus. AHFK som har spillere som Ola Vestreng, Svardahl, Østengen og Helbostad, spillere som filmer MINST like mye som Jøran. Disse har aldri blitt skrevet om på denne bloggen? Underlig, for du sier jo hele tiden at dette er en objektiv blogg for lokalfotballen og spesielt 4 div. men slike fakta som kan tråkke AHFK litt ned uteblir særdeles ofte, og det er helt greit, for det er jo din blogg, og du har fult lov til å gjøre slik. Men vær så snill å ikke kall deg selv objektiv. Dette gir de som leser et helt feil kampbilde, noe jeg mener er ganske urettferdig mot Rømskog som idag spilte en god fotballmatch og til tider spilte rundt AHFK. Som han anonyme over her sier, så fortsett med bloggen, men skjerp deg. Tenk litt på hva du sier, og at de du skriver om faktisk også er mennesker som leser dette her.

  • Bra svar over her Espen. Ingen av oss har fasit på noe. Vi har vel begge klubber ett godt forhold til hverandre. Vi lar ikke noen uenigheter om ett par episoder i en treningskamp ødelegge det ��

  • Heisan anonym. Hadde vært fint om du skrev fullt navn når du kommer med et slikt innlegg. Jeg gjemmer meg ihvertfall ikke bak en anonym bruker.

   Gjerne se svaret jeg har gitt over her. Jeg stikker ofte frem nesa, og da må jeg tåle litt kritikk. Det er helt greit. Og jeg har skrevet et innlegg etter en prat med Jøran nå.

   Merkelig at denne praten om subjektiv/objektiv kommer nå. Jeg har aldri fått en kommentar tidligere på det, utenom etter denne saken (har selvfølgelig fått det fra noen i AFSK-miljøet når jeg tenker meg om). Jeg prøver så godt jeg kan å være objektiv, men noen ganger tar følelser over, og slik blir det når man er lidenskaplig opptatt av lokalfotballen. Jeg har uansett aldri sagt at det er en objektiv blogg – hele tiden. Der bommer du totalt. Jeg gir også AHFK tyn ofte. Senest i dag med det håpløse forsvarspillet før RS sin fjerde scoring.

   Akkurat nå diskuterer vi ikke Svardahl og Co, men Sandby. Mine meninger er uansett at de ikke er like ille som Sandby når det gjelder filming. Men, det er din mening og den respekterer jeg.

   At Rømskog spilte rundt med AHFK er jeg helt uenig med deg i. Nå blir jeg usikker på om du så kampen i det hele tatt. Uansett, du får ha en god sesong, og gjerne kommenter med fullt navn neste gang.

 10. Espen Brathen du kan like så godt bare legge ned hele bloggen. Dette er en blogg om hvor gode AHFK er, og hvor dårlig alle andre her. Blir flau over skrivingen din om Jøran Sandby. Kjenner jeg blir irritert, og jeg vet veldig godt at du ikke hadde hengt ut dine egne spillere slik.

  • Det var da veldig konstruktivt, anonym. Hvordan veit du at jeg ikke hadde gjort det med en AHFK-spiller? Kjenner du meg godt? Gjerne legg inn ditt fulle navn, så er jeg klar til en prat.

 11. Jeg så ikke kampen. Men uansett om dommeren var dårlig eller Sandby falt lett, så er det mektig imponerende av Skauen å slå dette AHFK-laget 4-3. Selv uten Heggedal, Bergsjø og Malnes, det er imponerende. Laget viser muskler og har mer å gå på.
  Synes folk som er kritiske og til dels ufine her inne kan skrive ned navnet sitt i kommentarfeltet. Veldig lett å bli for ovenpå og usaklige i slike kommentarfelt som dette.
  Å skrive direkte på Facebook her under liveoppdatering: – Flaut av Sandby". Det er aldri greit, med mindre Sandby selv innrømmer det og at journalisten selv er 120% sikker på at det er åpenbart og klart skuespill.
  Dette er dog en blogg, så presseetikken er jo da litt annerledes her, da dette ikke er et mediehus.
  Men uansett: Synes kritikerne kan skrive ned sitt korrekte navn. Dette blir nesten som å slenge dritt på gata, for så å løpe å gjemme seg fordi man vil at vedkommende ikke skal se hvem som slang dritt. Da er det bedre å skrive navnet sitt her, eller mye bedre: gå fysisk bort til E.Bråthen og si at du er sterkt uenig med han.

  Stå på videre Espen. Du gjør en strålende frivillig jobb.
  Men å la sitt følelsesregister ta overhånd i en treningskamp og uttrykke det på den måten Sandby ble utsatt for her, er nok ikke helt innenfor. Da er det bedre å telle til ti stille for seg selv, og taen det saklig opp med hovedkilden og de ulike flerkildene rundt, rett etter kampen 🙂

  MVH: SIMON KOLSTAD CLAUSSEN

  • Hei Simon, takk for kommentar med fullt navn.

   Det er utvilsomt bra av Rømskog dette her. AHFK manglet 3-4 mann også, og sånn er det i 4. divisjon. Jeg gleder meg enormt til seriekampene.

   Jeg syns at det er greit å skrive «flaut» på oppdateringen. Jeg gjorde det flere ganger i 2014, og ingen reagerte da – enten det var om en spiller eller et lag. Men nå var det mot mitt favorittlag, og et sårt tema, og da reagerer folk over en lav sko anonymt. Det syns jeg er svakt at folk gjemmer seg bak det, til dels feighet. Alle som kjenner meg veit at jeg gjerne tar en fotballprat.

   Min mening er at han filmet på begge situasjonene, og det hadde jeg ment hvis Rømskog hadde spilt mot Holter eller AFSK også. Kritikken min i blogginnlegget derimot var for kritisk og det har jeg beklaget ovenfor Jøran. Så ja jeg burde tatt middagen først og så skrevet innlegg, i stedet for omvendt.

 12. Heisan. I går kveld valgte jeg å skru av anonyme innlegg. Det ble stille etter det. Det er ikke bra at voksne mennesker ikke tør å skrive fullt navn. Jeg har åpnet for kommentering igjen, men moderering er satt på.

  Jeg er alltid klar for en god fotballdiskusjon, så det er bare kommentere (fullt navn) eller ringe meg på 45224573.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...