mandag, april 22, 2024

– Lokalfotball er rett og slett nydelig!

Date:

Share post:

Det er en mann som bryr seg ekstra mye om lokalfotballen, og det er Åkrenes Bjørnar Sollie. Jeg tok en prat med Mr. Åkrene.
Åkrenes Bjørnar Sollie (med skjerf) er glad i lokalfotballen på Romerike. (Foto: Espen Bråthen )
Bjørnar er en av de som brenner mest for lokalfotballen, og han er en av de som kan aller mest om hva som skjer i breddefotballen på Romerike. Han er også en av de som har drevet med Åkrenes hjemmeside som har et godt
forum hvor det meste av lokalfotballens diskusjoner foregår.
Hva er det med lokalfotballen som gjør at du følger den så tett?
– Det er noe ekte over lokalfotballen. Det er spillere og ledere som virkelig bryr seg. De tjener ikke en haug av penger på dette. De gjør det av ren interesse, glede og lidenskap. Akkurat det kan ikke måle seg mot noe annet og da synes jeg det er spesielt morsomt å følge med også. Det betyr jo like mye for alle rundt en breddeklubb som det gjør for de rundt Real Madrid eller Juventus. En ildsjel på Rømskog har akkurat samme lidenskap til sitt lag, selv om det er på et helt annet nivå. Slik må man jo bare elske. Så er det jo lokalt da, det er viktig å følge med på det som skjer lokalt. Dessuten er det faktisk ganske mange spennende kamper i løpet av en sesong, og mange interessante poenger i kampene. Jeg kunne vel svart på dette i en time. Lokalfotball er rett og slett nydelig!
Hva er det beste med lokalfotballen på Romerike?
– Det er jo først og fremst alle menneskene som legger ned en enorm innsats for at vi har så mange fine klubber. Så er det jo korte avstander. Det gjør det jo lett å se kamper og det gjør at vi ofte får skikkelige lokaloppgjør.
Hva er den største utfordringen for de lokale klubbene i tiden som kommer?
– Det er nok å faktisk holde liv i alle klubbene. Jeg tror dessverre vi får se mer og mer at klubber må slå seg sammen. Dels på grunn av mangel på spillere, mest fordi det er dyrt å drifte alene og å få folk til å stille opp. Spesielt dette med spillere vil jeg tro flere og flere kjenner seg igjen i. Det er for mange som ikke gidder når de blir seniorspillere. Det må gjøres en jobb for å få med folk etter junioralder.
Hvordan tror du Åkrenes sesong blir i år?
– Det tror jeg dessverre blir litt tungt. Vi er nok blant de svakeste lagene i årets 4. divisjon, det må vi bare erkjenne. Nå må jo ikke det bety at vi får en dårlig sesong av den grunn, men jeg heller nok litt mot at vi er blant de som kjemper for å unngå de nederste plassene. Det er jo ei bøtte med gode lag i år, og det er først og fremst derfor jeg tror vi faller litt gjennom. Vi klarer ikke henge med de ni beste lagene. Da er det bare fem plasser igjen og da må vi kjempe for å unngå nedrykk. Når det er flere andrelag blant de fem dårligste, da sier det seg selv at vi får det tøft.  Forhåpentligvis blir det lite nedrykk i år.
Hvilke to lag rykker opp fra 4. divisjon i år?
Helt umulig å si såpass tidlig. I utgangspunktet er det ni lag som kan rykke opp. FUVO 2, Nannestad, Åkrene, Skedsmo 2 og Eidsvold Turn 2 er ikke blant disse. Selv om Eidsvold Turn 2 med flyt plutselig kan blande seg inn i toppen. Jeg klarer nesten ikke gjette en gang. Aner ikke hva som skjer på Lørenskog, men vanligvis vil Lørenskog 2 være en favoritt her. Trond Johnny Lien i Årnes kan gjøre det helt store. Så hadde det vært gøy om EIF klarte å ta steget. Usikker på Fjellhamar, men jeg hører de har mye bra på gang. Rømskog har jo et kjempelag, bedre enn i fjor. Aurskog-Høland vil garantert bite fra seg. Gjelleråsen var solide i fjor, kanskje det beste laget på sitt beste. Har de samme stall i år blir det leie, men jeg tror det har vært noen utskiftninger der. Så er det våre gode naboer Fet da. Jeg håpet jo virkelig at de skulle holde seg i fjor, distriktet bør ha et lag i 3. divisjon. De vil være med blant disse ni lagene. Min outsider er Kløfta. Svein Pettersen fikk dreisen på det laget i fjor og jo lenger ut i sesongen vi kom, jo bedre ble Kløfta. Jeg tror kanskje, hvis jeg ikke husker feil, de var blant de to beste lagene hvis man så kun på poeng i høstsesongen. Jeg går for Kløfta og Lørenskog 2. det kan dog endre seg veldig frem til sesongstart.
Du er også fungerende styreleder i fotball-Romerikes flaggskip, LSK. Hva tror du om årets sesong for kanarifuglene?
Det tror jeg kan bli veldig bra. Jeg ser ingen grunn til at Lillestrøm skal bli dårligere enn i fjor i alle fall. Vi har en god og solid spillerstall. En trenerduo jeg virkelig har trua på og brukbar kontroll på økonomien. Alt ligger til rette. Utfordringen er jo at det ofte kan ta litt tid for nye trenere å sette sitt stempel på laget, så vi må være tålmodige og tåle at det kanskje blir en liten nedtur, men jeg tror ikke det skjer. Jeg tipper det blir en tredjeplass. Litt optimist må det være lov å være.
Vi takker for praten, Bjørnar, og ønsker Åkrene, LSK og deg lykke til i 2015.
– Takk!
Jeg skal fortsette med med intervjuer av personer som gjør en god jobb for lokalfotballen. Har du noen ønsker, eller tips, om personer så si ifra i kommentarfeltet.
ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...