onsdag, juni 12, 2024

– Vi vinner!

Date:

Share post:

Fet rykket, dessverre, ned fra 3. divisjon i 2014, og må sees som favoritten i AFSK Innecup. Trener Atle Søgård er klar i sin tale om målsettingen.

– Målsettingen vår er å vinne turneringen. Målet er alltid det når vi spiller, sier Søgård. Fet kommer med tilnærmet fullt lag, men mangler blant annet Espen Søgård, og det er usikkert om Frode Sanderlien, som sliter med en strekk, kan være med. Den nærmeste utfordreren er Aurskog-Høland FK. Trener Arne Henrik Vestreng er mer forsiktig.

– Vi spiller først, og så teller vi opp til slutt, sier Vestreng til Lokalfotballen. AHFKS nye trener har med seg nesten full stall, og spissene Lars-Petter Østengen og Lars-Eirik Svardahl blir en håndfull i år igjen.

Kun seks mann
Et lag som kunne vært en stor utfordrer er Rømskog. Dessverre for skauingene er det mange forfall, og de stiller kun med seks mann på hver av lagene. På førstelaget er det uansett seks gode spillere. Laget har heller ikke trent noe inne for å forberede seg til turneringen.

– Målsettingen er å ha det moro, og vi skal selvfølgelig prøve å vinne hver eneste kamp vi spiller. Dette er ingen høy prioritet, men jeg forventer trøkk fra gutta, sier Olaf Kind, spillende trener til daglig i Rømskog. Det gjelder dessverre ikke i helgen, fordi Kind tar det litt med ro etter fjorårets leie kneskade.

Et lag som kjemper med Rømskog sitt førstelag om å gå videre til semifinale er Blaker. Allerede klokken 19:36 i kveld møtes de til det viktige oppgjøret. Vinneren der tar et langt steg mot semi. I den kampen må Blaker utnytte at Rømskog kun er seks mann. De må prøve å holde tempo oppe, selv om det ikke er Blakers styrke. De har alltid vært smarte inne.

– Målet vårt er å stjele en semifinaleplass fra Rømskog eller AHFK. De to lagene er åpenbare favoritter i gruppa, sier Pål Thoreid.

Det har vel aldri skjedd at AFSK er en femte-favoritt i turneringen. De er derimot heldige med oppsettet, og skal kjempe mot AHFK 2 i kampen om semifinaleplass. AFSK har et solid lag, og de ønsker veldig gjerne å overraske i helgen. Ingen fra AFSK har svart på mine spørsmål, så på AFSKs hjemmeside kan man lese følgende:

«Trenerne har i år gitt uttrykk for at semifinaleplass for 1. laget er målsetning, og at 2. laget kanskje kan overraske i en forholdsvis tøff pulje.»

AHFK 2 er som nevnt den største utfordreren til AFSK. De har helt klart en målsetting om å ta seminfinaleplassen bak Fet. Klokken 20:42 i kveld går den viktige kampen mellom de to lagene. Begge lagene har rutine, og begge lagene har gode innespillere. Det oser godt gammaldags lokaloppgjør av den kampen med ære på spill. Møt opp!

Smittsom strekk
Som alltid er AFSK Oldstars med i inneturneringen. De er så rutinerte så de taper aldri med store sifre, og de overrasker i enkeltkamper i ny og ne. Det er tusenvis med a-kamper på høyt nivå på de fleste spillerne, men de er i år, som i fjor, enda ett år eldre. Heldigvis har de med seg «unggutta» Christian Holth, Kenneth Knudsen og Øyvind Sægrov som øker løpskapasiteten litt. I år har de også dratt med seg Anders Thomassen, om det øker løpskapasiteten er jeg usikker på, men en god fotballspiller.

– Her
er det spillere som har A-kamper fordelt over 4 tiår (1980 tallet, 1990 tallet, 2000 tallet og 2010 tallet). Snittalder
omlag 41år, forklarer trener Petter Lier, og han legger til. – Da
det er mye smittsom strekk i denne aldersgruppa, jobbes det med
ytterligere en eller to spillere.

Fint gjensyn
Det er moro at Søndre-Høland er tilbake i inneturneringen. De to siste årene har gitt masse baklengs og to nedrykk i serien. Nå tar de tak igjen, og skal prøve å løfte fotballen helt sør i kommunen.

– Vi
er ett «nytt» ungt lag med mange nye spennende spillere, dermed føler
vi ikke noe press. Vi har heller ingenting å tape ved å stille i denne
turneringen, derfor satser vi på å kunne overraske på en positiv måte i en
relativ tøff gruppe. Komme så langt vi klarer og ta det som
trening. Ellers vil det sosiale og «garderoben» være viktig for
oss å bygge på i det stadiet vi er nå i pre-season, sier Søndres nye trener Terje Grønvik.

Søndre har som sagt ikke noen sjanse til å gå videre. Det samme gjelder Rømskog 2 og AFSK 2. På de to andrelagene er det god blanding av spillere, og uten faste keepere. Det har skjedd større undre tidligere, og all ære hvis det skjer igjen.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...