fredag, april 12, 2024

Arne Henrik Vestreng er ny trener for AHFK

Date:

Share post:

Bjørkelangingen Arne Henrik Vestreng er nå klar som ny trener for Aurskog-Høland FK. Det oser respekt og kunnskap av Vestreng, og spillerne gleder seg til ny sesong.

Først ut av AHFK-spillerne her er Arne Henriks sønn Ola. Som nummer tre går Martin som også er Arne Henriks sønn. Han har i tillegg en tredje sønn, Bendik, som sannsynligvis er det råeste talentet av alle. (Foto: Espen Bråthen ).

Den tidligere toppseriespilleren for Strømmen, og han er faktisk den siste fra Aurskog-Høland kommune som har spilt i toppserien, skal trene seniorlaget sammen med Gjermund Ottesen og Bengt Krogstad. Trioen har også ansvar for 5. divisjonslaget til AHFK.

Vestreng har stort sett spilt for Bjørkelangen i sin karriere, og man husker aller best den morsomme sesongen i 1986. Bjørkelangen kjempet mot Lyn om kampen til å gå opp i Norges nest høyeste divisjon. I den siste kampen på høsten møtte de Lyn hjemme, og med seier hadde de rykket opp. Dessverre for BSF ble det 0-0, og Drillo tok med seg Lyn opp.

Vestreng bommet
Jeg husker Bernt Øisjefoss landet med helikopter på banen med matchballen, og at tribunene og langsidene var fulle av folk. Det er nok fra avisene jeg husker det, fordi jeg var bare åtte år denne høstdagen i 1986. Historiene rundt kampen er også mange. Flere av de er gode. Spesielt en. Høyreving Knut «Bimmern» Holmedahl, min onkel om det er noe å skryte av.., driblet 3-4 Lyn-spillere. Han spilte inn til Vestreng, som plutselig var alene med keeper. Vestreng kunne sørget for opprykket der og da men han dundret ballen over mål. Det skal også sies at BSF ble snytt for en straffe av toppseriedommer Kjell Nordby i denne kampen.

– Jeg og lagkameratene var i 2. divisjon (3. divisjon da var som 2. divisjon i dag), men Arne Henrik ville ikke bli med, sa Holmedahl etter kampen. Arne Henrik Vestreng spilte i toppserien i 1988 for Strømmen, så han lo vel egentlig høyest til slutt, selv om de rykket ned samme året. I Strømmen spilte han sammen med for eksempel Stig Inge Bjørnebye, Tore Kallstad og Bengt Eriksen. Det ble seks kamper og ett gult kort for den tøffe midtbanespilleren for gråtrøyene.

Kultur og holdninger

...
Arne Henrik Vestreng er redaktør i lokalavisen
Indre Akershus Blad. (Foto: Anita Jacobsen)

Nå går han inn i klubben med full fart, og han kommer til å bringe inn mye kultur og holdninger i klubben. AHFK er vel laget som har hatt høyest toppnivå i år, men har vært veldig ustabile. Mye av årsaken er litt mangel på nettopp holdninger og til dels kultur. Det blir spennende å følge AHFK fremover, og interessen blir ikke noe mindra av at Vestreng kommer tilbake i manesjen.

Jeg husker selv jeg spilte sammen med Arne Henrik på midten i BSF.
Han på vei ned, og jeg trodde jeg var på vei opp. Han er en 100% ærlig
mann som gir alt i alle situasjoner. Bengt Krogstad gjør også det, men som han sier selv så har han tatt laget så langt han klarer. Det er tøft og godt gjort å innrømme slikt. I tillegg har de Ottesen som har gode øvelser og et godt fotballhode. Utfordringen vil være at både Krogstad og Vestreng har sønner på laget. Hvordan løser de det når det blir utfordringer.

Hva tror du om AHFK neste sesong?

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...