mandag, mai 20, 2024

Aurskog-Høland vant fortjent

Date:

Share post:

(Rømskog+ – AHFK 1-5). Sklitaklinger, straffer, og en herlig ramme rundt kampen gjorde sitt til at lokaloppgjøret leverte. De gjorde til slutt AHFK også og de vant 5-1 mot hardtarbeidende skauinger.

Svardahl og AHFK ble for gode for Rømskog. Stor innsats av Malnes og Heggedal. (Foto: Espen Bråthen )

Livedekningen av kampen

Alt lå til rette for et herlig oppgjør. Blaut bane, kanskje litt for blaut, men sola stakk igjennom like etter kampstart. Hjemmelaget hadde bestemt seg i dag. Innsatsen og entusiasmen lyste ut av øya på rødtrøyene anført av Stian Flies og Marius Heggedal. De skaper ingenting, men de stresser bortelaget. Flere av bortelagets spillere har også faste knotter under skoa. Det går bare ikke.

Etter 13 minutter går Martin Vestreng ned for telling, og han må bytte. En kraftig lårhøne. Inn kommer Fredrik Skogstad. Et skudd i baugen der og da for AHFK som åpnet svakt, men Skogstad imponerte utover i kampen.

Lite sjanser
Det var AHFK som skapte sjansene i kampen til tross for slett arbeidsinnsats. Både Stian Skjeggenes, med en heading, og Lars-Petter Østengen, med en styring like utenfor, kunne gitt bortelaget ledelsen. Etter femten minutter skaper Rømskog sin første sjanse. Magnus Fagersand blir spilt igjennom, men han kommer for skrått og skyter i nettveggen.

Så kommer den første scoringen. Kristoffer Lie blir sparket av Magnus Fagersand først. Kulen på beinet hans etter kampen er svær. Dommeren blåser og peker armen utover mot Rømskog mål. Så skriker Lund veldig, og dommeren flytter armen inn mot feltet og dømmer straffe. Ingen forstår noe som helst. Straffe ble det, og André Sandby satte den nede til venstre for Jouini. Herlig stemning på Rømskogbanen.

Dette tente bortelaget. AHFK produserer 3-4 sjanser, men de er for unøyaktige pluss at Berger står godt. Fire minutter før pause dribler Lars-Eirik Svardahl halve Rømskog, og Helbostad feller Svardahl innenfor seksten. Grei straffe. Toppscorer Østengen sender Berger feil vei, og nå har han 28 mål på 24 kamper. Tre foran Andreas Eriksen. Østengen avslutter omgangen med en god vending og godt skudd men rett på Berger.

I pausen får vi opplyst at det er 261 betalende tilskuere. Eller betalende er vel feil. Høland og Setskog sparebank betalte inngangen for alle. Godt sponsorarbeid der. Det var i tillegg minst 50-60 barn og ungdom der. Over 300 tilskuere altså.

AHFK tente til
Bortelaget føyk ut av startblokka i andre omgang. Svardahl og Østengen skapte en stor sjanse med en gang, men Berger reddet såvidt. Svardahl slår en god corner og frem suser banens beste spiller Eirik Haugen. Kapteinen header ballen kontant i mål. Seks minutter senere fosser AHFK frem igjen. Henrik Jensen drar av to mann på midten. Han spiller igjennom Svardahl som vipper ballen over Berger. Hvittrøyene er solide nå, men Rømskog prøver å jobbe seg inn i kampen. De skaper to sjanser etter 60 minutter. Først skyter Jonas Sundsrud utenfor fra 20 meter. Like etterpå er det en mølje foran Jouini, ballen er ledig i en liten periode og en skauing skyter. Jouini redder greit.

Rømskog prøver å løfte spillet. De gjør noen formasjonsendringer, men skaper få store sjanser. Det er tendenser til noe, men det blir med det. AHFK kjører flere gode kontringer. Østengen blir spilt igjennom av Svardahl etter 66 minutter og Berger holder på rote ballen i mål. Like etterpå redder en Rømskog-spiller på streken etter at Skogstad avsluttet.

Skogstad og Svardahl
Begge lagene skaper noen sjanser men man er for upresise. Rømskog prøver å stå høyt forå få en redusering, og det syns jeg er bra. De tør å satse litt, men strekker ikke helt til. De blir også straffet for det på slutten. To minutter før full tid rykker Fredrik Skogstad fra Jonas Sundsrud. De tråkker til i duellen og Skogstad får vippet ballen over Berger og i mål til 1-4 på Rømskogbanen. Minuttet senere kontrer Rømskog og Helbostad er sikkert på redusering, men Jouini gjør en strålende redning på skuddet. AHFK kontrer. Svardahl er alene med keeper og scorer sikkert. Det blir 5-1 til hvittrøyene og de er fortsatt best i bygda.

Fredrik Skogstad jubler for sin scoring med en Klinsmann. (Foto: Espen Bråthen )

De fleste spillerne gikk av banen med gjørmete trøyer og strømper. Det satte sluttpunktet for en skikkelig høstkamp. Banenes beste var uten tvil Eirik Haugen. Med trøkk og entusiasme stoppet han alt. Nest best var Rømskogs midtstopper Stian Flies. Etter de to var Marius Heggedal, Lars-Eirik Svardahl og Kristoffer Lie tonegivende.

AFSK rykker ned
En kjip nyhet for lokalfotballen er at AFSK rykket ned til 5. divisjon i dag. Sørumsand slo Skedsmo 2 4-2, og da er det fire poeng opp og en kamp igjen. SIF kan også følge ned hvis Fet rykker ned fra 3. divisjon. Nå er jeg spent på hva som skjer med AFSK fremover. Nesten alle spillerne bor innaføre, og blir de med ned i 5. divisjon. Går Akselsen og Kristiansen til Blaker? Det er mange spørsmål, og de skal jeg grave litt i underveis i høst. Det blir uansett lokalopgjør for AFSK mot Blaker og AHFK 2 neste sesong.

Lokaloppgjør-tabellen:

1. AHFK        12p  18-5
2. Rømskog     3p  10-15
3. AFSK          3p  5-13

Det er vel ingen tvil om hvem som er best i bygda i lokaloppgjør-tabellen.

Stolt!
Jeg er stolt og glad for hvordan lokalfotballen har stått frem denne sesongen. Tilskuerene har strømmet til kampene, og på disse seks kampene har det vært nesten 2000 tilskuere. Noen av kampene har hatt flere tilskuere enn 1. divisjonskamper. Det er jaggu meg en stor applause til alle fotballinteresserte i bygda. Nå gleder jeg meg til siste serierunde på lørdag. Jeg lurer på hvilken kamp jeg skal på. Hvem skal du se?

PS: Jeg legger ut mange bilder senere i kveld.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...