søndag, juli 14, 2024

Serierunde 22: Årets viktigste serierunde – del 2

Date:

Share post:

Det ble som forventet en spennende første del av serierunde 22 i 4. divisjon på Romerike, og nå venter viktige kamper for bunnlagene.

Både Kløfta og AFSK kjemper hardt for å unngå nedrykk. (Foto: Espen Bråthen =


Verst gikk det utover Eidsvold IF som spilte til årsbeste i 70 minutter, før Skjetten tente på alle plugga og scoret fire mål og vant 4-3. Det betyr at EIF mister mulighet til opprykk. Det er for langt opp nå. Skjetten vil være ni eller ti poeng foran tredjeplassen med fire kamper igjen. De roter ikke bort det.

Rømsog/Setskog slo et svakt Åkrene og henger godt med i kampen om fjerdeplass og kvalikk til NM. Åkrene skal slite med å klare det nå. På Årnes vant Gjelleråsen og de presser Skårer i kampen om opprykk. Årnes har hatt en fin høst, men det er for langt opp til 4.-plassen nå.

På mandag smeller det i bunnstriden
I morgen (mandag) skal de fire bunnlagene møtes. Flisbyen er allerede nede, men for AFSK som er motstanderer er det en uhyre viktig kamp. På Kløfta får hjemmelaget besøk av Sørumsand. Lagene fikk søndag en god nyhet fra Fet. De slo Byåasen 2 med 2-0 og er nå kun to poeng bak Åfjord som er over nedrykksstreken.

Mandag 22. september

Kløfta – Sørumsand

To lag som har mye fotball i seg, og det har de vist i noen kamper. Synd det er blitt altfor sjelden i år. De har henholdsvis 24 og 22 poeng, og det laget som vinner vil få heng på lagene foran – Eidsvold Turn 2 og Skedsmo 2. De to lagene møter tøff motstand i AHFK og Skårer denne runden. De vil også få en god luke til AFSK på nest siste plass.

Mitt tips: 3-2. Kløfta tar denne fordi de har målscorere. Adam Olsen X 2 og Hawar Saleh. Erfan Kamali og Jesper Kornbakk for SIF.

Flisbyen – AFSK
AFSK MÅ vinne denne for henge seg på lagene foran. Med tap så går de ned ettersom både Fjellhamar og Lørenskog 2 sannsynligvis rykker ned fra 3. divisjon. AFSK har igjen vanskelig motstand i Skårer og Skjetten, pluss Skedsmo 2 som tar mye poeng om dagen. Det ser dessverre vanskelig ut. De må håpe at Kløfta slår SIF, slik at AFSK kanskje kan være innenfor rekkevidde når de møter SIF i siste serierunde på Aursmoen kunstgress.

Mitt tips: 1-3. AFSK må bare vinne. Stensrud for Flisbyen. Ekeberg, Bystrøm Lie og Bjerkely for AFSK.

Aurskog-Høland FK – Eidsvold Turn 2
AHFK har fem strake og øser inn mål. Det burde bli hjemmeseier, men det avhenger litt av hva ET2 har med seg. Jeg ser at gode Vegard Knudsen er på benken i dagens a-kamp (de leder 1-0. forresten). ET 2 har ikke sikret plassen ennå så de trenger poeng. For AHFK er laget tålig skadefrie, så det blir spennende å se hvordan Bengt Krogstad setter opp laget. Lars-Eirik Svardahl har funnet formen og Fredrik Skogstad spiller meget godt sammen med Østengen.

Mitt tips: 4-2. Mye mål, fremover og bakover, for AHFK. Østengen, Kolstad, Vestreng og Svardahl. Knudsen og Kristiansen for ET 2.

Onsdag 24. september

Skedsmo 2 – Skårer
Skedsmo suser frem i 3. divisjon om dagen, og stallen er sterkere nå i høst. De har åtte kamper uten tap. Det ser man også på Skedsmo 2 som har plukket bra med poeng i 4. divisjon.

Startelleveren til Skedsmo mot Alvdal står ikke klart på fotball.no, så jeg er usikker på hva de kommer med. Jeg tror uansett at Skedsmo 2 kan skape trøbbel for Skårer. Et Skårer-lag som har sliti til seg poengene i høst, og GIF er nå forbi med en kamp mer spilt. Skårer har nå kun ni poeng på de siste sju kampene.

Mitt tips: 2-3. Jevnt, men Skårer sliter seg til poengene. Olafsson og Wang for S2. Derbakk, Stien og P. Larsen for Skårer.

Jeg oppfordrer alle fotballinteresserte å komme seg på kamp. Støtt laget ditt uansett om det er i kampen om opprykk eller nedrykk! Det er nå lagene trenger støtte!

 

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...