torsdag, juli 18, 2024

Østengen øste inn mål

Date:

Share post:

Med flere spillere ute med skader og skoletur, så var mange litt usikre før AHFKs kamp mot Skedsmo 2. Det var det ingen grunn til. Lars-Petter Østengen var i knallform og dunket inn fem mål. Kampen endte 10-3!

Lars-Petter Østengen dunker her inn sin første scoring. Ola Vestreng jubler. (Foto: Espen Bråthen )

Live-sendingen

Den teknisk slepne spissen var i en klasse for seg på Bjørkelangen kunstgress. De tre første målene hans var rein skjær fotballkunst. Hør her:

1-0 – Tar i mot ballen på hjørnet av femmeteren. Han har en mann i rygg men vipper opp ballen og dunker den i mål. Herlig forarbeid av rekkekamerat Fredrik Skogstad også.

6-1 – Ganske lik den første men enda bedre prestasjon. Han står på åtte meter med to mann i ryggen. Trikser opp ballen, vipper den over forsvaret og løper mellom stopperne. Dunker ballen i kassa.

7-1 – Vinner ballen nede ved dødlinja. Drar seg innover, og passerer tre mann. Skyter i lengste hjørnet fra ca 11 meter.

I tillegg scorer han på to straffer, og han ble selv felt på to. Bård Kolstad satte inn den første straffa. Alle straffene var soleklare, og det unge Skedsmo-forsvaret må lære seg å bli litt mer forsiktige inne i feltet. I tillegg til Østengen scoret Lars-Eirik Svardahl sitt første mål etter comebacket. Fredrik Skogstad banket inn to mål, og samspillet med Østengen og han fungerte veldig bra. Kaptein Eirik Haugen satte også inn en scoring, etter målgivende av Østengen. Østengen ble også snytt av linjemennene to ganger. Den første var en horribel offsideavgjørelse. Østengen var to meter onside. Den andre så dempet Østengen ballen med seg mot mål og scoret, men linjemannen vinket for hands. Ingen vet hvorfor!

Lars-Eirik Svardahl var god som sentral midtbanespiller. Her scorer han etter et strålende raid. (Foto: Espen Bråthen)

Aggresive AHFK
AHFK tok tak i kampen fra start. De presset veldig høyt og brøyt høyt oppe i banen. Målene rant inn, og Skedsmo 2 skjønte nesten ikke hva som traff de. Sentralt på midten gjorde Stian Skjeggenes og Lars-Eirik Svardahl en god jobb. De ga ikke bortelaget et sekunds hvile. Aggresitiviteten til AHFK har vært litt fraværende i høst, og de har ikke fremstått som et ordenlig fotballag som står sammen. Alt det gamle var som blåst bort, og nå jobbet de sammen og tok jobb for hverandre. Det gir resultater.

Fredrik Skogstad imponerte mot Skedsmo 2. To scoringer og mange gode involveringer, (Foto: Espen Bråthen )

Svake Skedsmo 2
Sondre Mathisassen, Robin Nyhus og Didrik Mostue scoret for bortelaget. Mostue, som er Skedsmos toppscorer i 3. divisjon, var en stasjonær spiss som Kolstad og Haugen plukket tålig greit ned. Skedsmo 2s sentrale spillere, fire mann med 3. divisjonskamper, var svake kampen igjennom.

Resultatet på Bjørkelangen var også bra for Aurskog-Finstadbru, som slo Raumnes & Årnes i går. Magnus Bystrøm Lie ble stor helt med to mål. Rapportene derfra sier at AFSK jobbet hardt og godt og fortjente de tre viktige poengene.

Høstens storoppgjør
På onsdag venter høstens storoppgjør. Da smeller AFSK og AHFK sammen på Aursmoen stadion. Kampen har flere viktige poenger, men de to største er:

– Vinner AHFK går det mot nedrykk for AFSK
– Vinner AFSK ødelegger de for NM-drømmen til AHFK.

I tillegg så går diskusjonene livlig på nettet, mest blant AFSK-supporterne, om den lokale fotballen og spillerutviklingen. Jeg kan vel ta på meg litt av hausinga der. Jeg får kommentarer, spørsmål, meldinger og telefoner om de siste dagers diskusjoner. Det viser at lokalfotballen fenger som aldri før, og det er utrolig viktig med gode diskusjoner om fotball. Det har vært noen få hat-meldinger, men det får man tåle når man stikker frem ansiktet.

Onsdag 3. september kl. 19:00 starter moroa på Aursmoen. AFSKs store ildsjel og ikon «Laffen» Engen har bursdag. Christian Holth og Fjøset deler ut pizza på inngangsbillett. Det er må bli bra!

Jeg forventer at alle som heier på de to lagene viser sin besøkelsestid og møter opp på Aursmoen. 

Det vil komme masse forhåndstoff både her på bloggen, og helt sikkert i verdens beste lokalavis – Indre Akershus Blad.

Kommer det over 300 tilskuere, så lover jeg at jeg skal gå hjem!

Noen bilder fra kampen:

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...