søndag, mai 26, 2024

Solid av Rømskog/Setskog

Date:

Share post:

For andre gang i år slo Rømskog/Setskog opprykksjagende Eidsvold IF. De kontrollerte inn 2-0 på herlige Setskog stadion.

Fredrik Danielsen og Rømskog/Setskog var steget foran EIF. (Foto: Espen Bråthen )

Spissene Eskild Malnes og André Sandby scoret hvert sitt mål for skauingene.

Live-referat fra kampen
Forhåndssak

Ole Robert Søbyes gutter hadde et viktig fokus før denne kampen, og det var eget ballinnehold. Den treningen de hadde lagt ned før kampen viste at de er blitt sikrere med ballen i beina. Til tider ble det vel mye balltrilling, men det var god trening mot en god motstander.

I en litt skeiv 4-4-1-1-formasjon gikk de ut tålig høyt. Fredrik Danielsen holdt bredde på høyrevingen, og åpnet kampen godt. På den andre vingen trakk Vegard Gjelsnesvangen mye inn, og det skapte rom for en offensiv Stian Flies. Han kom ofte fremover, og skapte noen halvsjanser for hjemmelaget i første omgang. Christian Helbostad var merkelig tam i denne kampen. Noe av årsaken var at Danielsen hadde frie tøyler offensivt, og han jobbet ikke godt nok hjem.

Marius Heggedal var banens beste. (Foto: Espen Bråthen )

Banens beste – Marius Heggedal
Sentrallinjen med Killi/Øygard bakerst var gode i duellspillet. Merkelig nok sviktet pasningsspillet til gutta litt for ofte, men det klarte ikke EIF å utnytte. Sentralt lå Robert Holmedahl defensivt og var ballsentralen. Setskauingen gjorde en god jobb, men han må få mer fart i pasningspillet fordi de skapte lite i første omgang. Sammen med Holmedahl spilte kaptein Marius Heggedal. Han jobber og sliter, og legger ned en kjempeinnsats. Han tar helt luven av Eidsvold midtbane. Det er nok ikke moro å spille mot en slik kar som hele tiden er på deg. Banens beste, sammen med Ørjan Malnes, som også la ned en stor jobb på midtbanen. Stian Flies er en god tredjemann. Han er viktig for dette laget med sin innsats og han prater alltid. Viktig med slike spillere.

Løp Eskild, løp, ropte Olaf Kind, i sine pæler.

Helt foran løp Eskild Malnes på alt, og da mener jeg på alt. Han må bli flinkere til å vurdere når han skal ta løpene sine. Da vil han spare krefter, slik at han kan kjøre 100% hver gang. Nå ble det mye 90%. Et riktig løp kom da han scoret. Han snappet en elendig pasning fra EIF, og alene med keeper satte han ballen i mål. Da var det spilt 55 minutter på Setskog stadion.

Sandby avgjorde
Ti minutter senere var Eskild tom for krefter, og inn kom André Sandby. Storebror Sandby var sjuk, men hjemmelaget trengte litt krefter på topp. Og det ble et godt bytte. Ti minutter senere hadde han lagt på til 2-0. Ørjan Malnes slo en fin ball i bakrom. Sandby dro av en EIF-forsvar og slo ballen mellom beina til keeper og i mål. EIFs spillere ropte forgjeves på offside. De ropte ofte på dommer Mahir Cagatay, og det skal sies at de ikke var heldig med flere av avgjørelsene til dommertrioen. Den mest omdiskuterte situasjone kom like etter hjemmelagets første scoring. Venstreving Marius Rødsrud presset seg forbi Helbostad og Killi, og det så ut som om han ble felt innenfor 16-meteren. Cagatay lot spillet gå til EIFs store frustrasjon.

Stian Flies spilte en god kamp. Han gir alltid 100%. (Foto: Espen Bråthen )

Spiller mot bunnlag
Nå klatret hjemmelaget opp til 7. plass på tabellen. De har 20 poeng, noe som er kun ett poeng bak Aurskog-Høland FK. Imponerende av skauingene. Og jeg tror det blir en strålende høstsesong for Søbyes gutter. Nå venter Flisbyen, AFSK og Skedsmo 2 – altså tre bunnlag. Ni poeng der og de har sikret plassen, pluss at de plutselig snuser på topplagene igjen.

AFSK tapte
Oppe på Eidsvold vant Eidsvold Turn 2 3-2 over nedrykkstruede AFSK. Kenneth Wauer scoret begge målene til AFSK. Enda bedre var ET2s Joachim Solheim. Han scoret like greit tre mål.Til tross for fem mål var en sjansefattig kamp – står det å lese på Eidsvold Turns hjemmeside. AFSK har nå sju kamper uten seier. En uavgjort og seks tap og en målforskjell på 5-23. Trist for fotballen i Aurskog-Høland kommune. Stian Lerdahl gjorde comeback, men det hjalp så lite mot ET2.

GIF slo Skedsmo 2
I kveldens siste 4. divisjonsoppgjør vant GIF 5-2 over Skedsmo 2. De klatret opp på tredjeplass på tabellen.

Noen bilder fra Rømskog/Setskog-Eidsvold IF:

Tunga rett i munn nå Vegard Gjelsensvangen. (Foto: Espen Bråthen )

Robert Holmedahl drar seg forbi David Jansen. (Foto: Espen Bråthen )

Fredrik Danielsen var involvert i mange dueller. (Foto: Espen Bråthen )

Luftetur for Flies igjen. (Foto: Espen Bråthen )

Det ble en luftetur for Robert Holmedahl også. (Foto: Espen Bråthen )

Ikke akkurat som et kjent Maradona-bilde, men vi kan jo tro at Ørjan «Gøffa» Malnes har driblet alle. (Foto: Espen Bråthen )

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...