lørdag, mai 25, 2024

«Jeg er svart, jeg er hvit. AHFK er drømmelaget mitt»

Date:

Share post:

Jubelen stod i taket når Aurskog-Hølands supportere og spillere jublet etter overkjøring mot Rømskog/Setskog. Lokaloppgjøret på Høland stadion ble aldri spennende, fordi hjemmelaget var altfor gode.

Hjemmesupporterne til AHFK lagde god stemning i lokaloppgjøret. (Foto: Espen Bråthen)

Allerede ved spillernes innmarsj ble rammen satt for lokaloppgjøret. Hjemmesupporterne stilte opp mannsterke, og da spillerne entret banen tente de bluss. Det var sydlandsk stemning en stund. Hjemmelaget fulgte opp med sydlansk fotball utover i kampen.

Vestreng styrte
Hvittrøyene tok kommandoen allerede fra start. De stod høyt og presset Rømskog langt bakover. Den første halvtimen hadde Rømskog ballen en gang på AHFKs banehalvdel. AHFK slo bortelaget på sin egen resept – entusiasme og vilje. Best på banen i oppgjøret var Martin Vestreng. Han tok tak med en gang og styrte det meste som skjedde.

Bare se her:

1-0: Fredrik Skogstad scorer alene med keeper. Vestreng stod for gjennomspillet.
2-0: Martin med frispark fra hjørnet på sekstenmeteren. Østengen stuper frem og stusser inn frisparket.
4-0: Frispark fra nesten samme sted. Nå skrur han ballen i motsatt hjørnet. Svakt av keeper, men perfekt for AHFK.
6-0: Studsrud spiller vegg med Martin. Studsrud gjør det meste av jobben selv etter det.

Innmellom her herjet også lillebror Ola. 15-åringen storkoste seg mot rødtrøyene og han scoret to mål og hadde en målgivende. 3-0-scoringen kom etter en lekker pasning fra Østengen. 5-0-scoringen headet han inn etter en corner fra Vegard Aaserud. Den målgivende ga han til Eirik Haugen på 7-0-scoringen. Det vil si at brødrene var involvert i alle AHFKs mål. Imponerende.

Live-referat fra kampen

Røde kort
Selv om det var for stor forskjell på lagene i banespillet ble det noen heftige diskusjoner, som seg hør og bør i en slik kamp. Rømskogs keeper Håkon Berger felte debutant Fredrik Skogstad stygt like utenfor sekstenmeteren like etter pause. Han kom altfor seint inn, og burde blitt sendt rett i garderoben. Skogstad hadde hatt helt åpent mål hvis han ikke hadde blitt felt. Dommer Sandvold ga derimot kun gult kort.

Lars-Petter Østengen skulle også blitt sendt rett i garderoben med rødt kort. Etter mange dueller med Edvin Øygard sprakk det for bjørkelangingen, og han sparket ned Øygard på en veldig stygg måte. Øygard brukte både fine og ufine midler mot Østengen i hele kampen. I situasjonen rett før Østengen så svart kjørte han albuen i Østengen. Ingen unnskyldning for Østengens oppførsel, men en liten årsak.

Dommer Sandvold dømte ellers en god kamp til tross for disse to situasjonene.

Jeg har fryktelig lyst til å kjøre på med en børs, men jeg er nok litt for farget til det akkurat nå. Istedet vil jeg rose noen som fortjener det.

Best på banen: Martin Vestreng.
Sånn ja, Martin. Det er akkurat der du skal være. Er på hugget, vinner baller, og strør rundt seg med gode pasninger også.

Nest best: Lillebror Ola Vestreng. At den gutten er 15 år er ikke til å tru. Han har scoret fire mål på hodet i 4. div og 5. div i år. Det vitner om en suveren timing. Noen få kilo til på gutten, og Aurskog-Høland kan få en klassespiller.

Tredje best: Denne deler Vegard Aaserud og Fredrik Skogstad. Aaserud har vært skadet lenge, og sliter fortsatt med en vond hæl. Han beit tenna sammen, og styrte alt på midten sammen med Martin Vestreng. Skogstad debuterte for AHFK, og for en debut. Han scoret etter 13 minutter. Han jobbet og stod på i hele kampen.

På Rømskog er det ikke mange som får litt ekstra ros. De to eneste som ville litt var André Sandby og Marius Heggedal. Ellers var det merkelig labert av bortelaget. Nå er de skikkelig nede i nedrykksdumpa.

Jeg vil kjøre et sammendrag fra de to siste serierundene i morgen. Utover i uken vil det bli fokus på vårseongen med plusser og minuser for alle lag. Det vil også bli noen intervjuer med spillere og trenere. Har du noen ønsker så rop ut her.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...