torsdag, mai 30, 2024

Tøft oppgjør venter på Åkrene

Date:

Share post:

I kveld møtes Åkrene og AHFK til dyst på Åkrene Arena. Dagens regnvær gjør alt klart til et durabelig oppgjør. Hvem er tøffest i hodet i kveld?

Åkrene og AHFK er klare for en real dyst i kveld. Møt opp på Åkrene Arena. (Foto:Espen Bråthen)

Mange husker fjorårets to oppgjør mellom Åkrene og AHFK (Høland), hvor Åkrene pådro seg totalt fire røde kort. Både Sebastian Köhler og Andreas Kjelsås pådro seg fem kampers utestengelser. Det var mye som skjedde, men de røde kortene var greie nok. Lengden på karantene kan nok diskuteres på noen.

Nå ligger Åkrene Arena våt og glatt. Gressmatta var fin på mandag mot Rømskog/Setskog. Utfordringen var at de som klipper matta ikke bruker oppsamler, så det lå veldig mye klippet gress på banen. Hvis det ikke har rent unna, så blir det garantert en tung matte.

Banen er fin
Meldingene fra både Per Ivar Egeberg og Bjørnar Sollie tilsier at banen trengte litt vann. Nå har det slutta å regne, så det ser ut som om det blir perfekte spilleforhold. Fotball SKAL spilles på naturgress – ferdig med den diskusjonen.

Hjemmelaget sliter fortsatt med skader, og lagoppstillingen på fotball.no har endret seg underveis i dag. Akkurat nå ser startoppstillingene slik ut:

Åkrene går nok ut i en 3-5-2 i kveld. Åkrenes keeper Simen Bakke er ikke med i kveld, så nå står Pål Solhaugen. Når Thomas Persson, som var svak mot R/S, spiller, så stiller som regel Åkrene opp med tre mann bak. På vingbackene blir det mer defensive typer i Kjelsås og Løype. De ser altså ut som om Hexeberg er vraket. Han hadde ingen god kamp mo R/S. På topp kommer Kopperud til å spille som trequartista, som italienerne kaller rollen hvor man ligger bak spissen.

Løsnet for Jensen
For AHFK kommer de med samme lag som mot Eidsvold Turn 2. Det ble til slutt en grei seier etter scoringer av Jensen og Østengen. AHFK har testa ut 3-5-2 i år de også, men jeg tror de kommer i en 4-4-2 i kveld. Ahmed Jouini hadde en god kamp mot ET2, og kommer til å få det tøft i kveld. Åkrene slår mye langt så her er det bare å kaste seg ut i det, Ahmed. Forsvarsfireren er seg selv lik. Midtbanen er jeg litt mer usikkert på formasjonsmessig. Jeg syns Steffen Krogstad er en god sentral midtbanespiller, men at han kan forsvinne når han spiller kant. Det samme gjelder egentlig for Vegard Aaserud. Fire sentrale for AHFK i kveld altså. På topp fortsetter Østengen med go’spillet, og i forrige kamp løsnet det for Henrik Jensen også.

Kampen
Åkrene kommer til å slå mye langt, og det kommer til å bli en skikkelig knokkelkamp. Det laget som er tøffest i hodet vinner denne kampen. AHFK lekte med Åkrene i fjorårets kamper, men det vil bli tøffere i år. Først og fremst fordi Svardahl mangler, men også at Åkrene fikk et skikkelig løft i forrige seriekamp. AHFK må stole på sine ferdigheter som er kneppet høyere enn Åkrenes.

Mitt tips: 2-3 Onarheim og Persson for Åkrene. Østengen, Haugen og Jensen for AHFK.

Jeg håper så mange som mulig møter på dette «lokaloppgjøret». Det har slutta å regne, så dette blir helt perfekt. Kampstart er 19:00, og jeg regner med at vaffelpressa snart kjøres igang.

Hvem tror du vinner?

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...