søndag, juni 23, 2024

Flisbyen tok sitt første poeng mot AFSK

Date:

Share post:

Flisbyen tok årets første poeng i 4. divisjon borte mot AFSK. I en dårlig fotballkamp på Aursmoen kunstgress burde hjemmelaget tatt alle tre poengene.

Thomas Lerdahl fyrer av. Halfdan Roth gjør en stor redning hundredelet senere. (Foto: Espen Bråthen)

Flisbyen kom til Aurskog med 0 poeng, og de reiste med det aller første. Hjemmelaget var veldig snille mot bortelaget i starten av kampen. De la seg lavt mot bunnlaget i 4. divisjon, og presset når hvittrøyene nærmet seg midtstreken. Det var en merkelig avgjørelse fra AFSKs trenere. Forsvaret til Flisbyen er temposvakt og noen av de er dårlig trent. En ting de er gode til er å slå pasninger og trille ball, og det fikk de lov til. Den beste måten å bryte ned et slikt forsvar er hardt press for å stresse de. Da blir de unøyaktige og til slutt veldig slitne. Nå koste de seg i første omgang. AFSK prøvde å presse høyere en periode i midten av omgangen, men det var bare 2-3 mann i press. Resten lå for lavt. Det ga både Patrik Stensrud og Robin Vaagan mye rom.

Patrik Stensrud scoret 0-1-målet

Flisbyen hadde god kontroll, og like før pause tok de ledelsen. Anders Thomassen fikk veldig god tid og slo, totalt upresset, en herlig ball over forsvaret til AFSK. Der løp Patrik Stensrud igjennom, og han lobbet over Morten Larsen i AFSKs mål. Her burde også AFSKs midtstoppere senket seg tidligere da de så at det ikke var press på ballfører. Like etter scoringen blåste dommer Marius Bye av omgangen.

AFSK presset høyere
Da Bye blåste for andre omgang flyttet AFSK laget sitt høyere. De skaper sin første store sjanse sju minutter ut i omgangen på grunn av et dårlig innlegg. Patrik Andreassens innlegg dalte ned i stolpen bak Halfdan Roth, men den gikk ut i feltet igjen. Tre minutter senere avklares en corner. Ballen faller ned i beina på Joakim Berg. Han presses med får avsluttet. Ballen treffer en Flisbyen-spiller og Halfdan Roth er utspilt og utligningen er et faktum.

AFSK-jubel av Andreassen og Akselsen

AFSK får en vitamininnsprøyting og nå oppfører de seg som de burde ved kampstart. Offensive og med entusiasme. Sju minutter før slutt burde AFSK ha tatt ledelsen. Først er det Thomas Lerdahl som drar seg forbi Thomassen. Han kliner til, men Halfdan Roth gjør en strålende redning. Like etter fyrer Joakim Berg til fra 20 meter. Ballen er på vei mot hjørnet, men Roth reager raskt og får så vidt slått ballen ut. Herlig keeperspill av Roth.

Både AFSK og Flisbyen burde avgjort
Like før slutt ser hjemmesupporterne ballen i mål. Etter nok en dødball vinner kaptein Simen Kristiansen en hodeduell. Ballen seiler mot målet, men ballen treffer tverrliggeren. Så nærme for hjemmelaget. På overtid burde Flisbyen ha avgjort kampen. Stensrud vinner en løpeduell med Akselsen, og han kommer alene med keeper. Larsen kommer raskt ut, og Stensrud avslutter meget svakt, så Larsen får reddet.

Vaagan og Berg var banens to beste spillere.

Best på banen var Joakim Berg og Robin Vaagan. De var på et høyere nivå enn de andre spillerne. Pluss i boka til Mattis Haug i sin debut for AFSK. Den løpsvillige spilleren jobbet hardt i kveld. Stensrud viser også i perioder at han er en topp 4. divisjonsspiller.

Nå er niende serierunde ferdig. Her er tabellen:

1 Skjetten 9 20
2 Gjelleråsen 9 19
3 Åkrene 11 19
4 Eidsvold IF 10 18
5 Aurskog-Høland 9 17
6 Skårer 8 15
7 Raumnes & Årnes 9 14
8 Rømskog + 9 13
9 Aurskog/Finstadbru 9 11
10 Kløfta 10  9
11 Sørumsand 9 9
12 Eidsvold TF 2 9 7
13 Skedsmo 2 8 6
14 Flisbyen 7 1

Jeg fulgte kampen direkte også. Få med deg det som skjedde.

PS! Husk kampen på Åkrene Arena i morgen. Det er en kamp fra 11. serierunde som er flyttet frem. Åkrene møter AHFK til en spennende kamp. De siste sesongene har det skjedd mye rart i disse kampene. Møt opp på kamp i morgen. Dermed basta!

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...