søndag, juni 16, 2024

Fotballfest på Høland i sjette serierunde

Date:

Share post:

Den sjette rundens store høydepunkt var rivalenes oppgjør mellom AHFK og AFSK på Høland. Hjemmelaget vant svært fortjent, og seieren burde vært større. Rømskog/Setskog fortsatte sin gode reise i 4. divisjon ved å slå Sørumsand.

Lars-Petter Østengen var steget foran AFSK denne serierunden. (Foto: Espen Bråthen)

350 tilskuere møtte opp på lokaloppgjøret på Høland stadion. Fantastisk propaganda for lokalfotballen i Aurskog-Høland. Nå håper jeg virkelig folk fortsetter å på kampene fremover, lokaloppgjør eller ei. Det må nevnes at AHFK spiller sitt neste lokaloppgjør mot Rømskog/Setskog 20. juni. Sett av den fredagskvelden, fordi da blir det mye moro.

Lars Kopperud raget høyest i
de fleste duellene (Foto: Espen Bråthen)

Som nevnt tidligere så var AHFK altfor gode for defensive AFSK. Det ble uansett en nerve fordi hjemmelaget klarte kun å score ett mål bak AFSK gode keeper Morten Larsen. Etter et lengre angrep. Martin Vestreng skyter, som Larsen slår i stanga. Ballen avklares til innkast. AHFK får slått et innlegg, og Stian Skjæggenes header tilbake foran mål. Der stuper Henrik Jensen inn og header, men Larsen redder igjen. Heldigvis for AHFK er Steffen Krogstad først på ballen og dytter den inn. For en gangs skyld var ikke Larsen på plass.

Larsen er nevnt. For hvittrøyene var Lars-Petter Østengen den beste. Spissen gjorde stort sett som han ville mot Kristiansen og Akselsen. Det eneste som manglet var en scoring for den gode spissen. Dette var den første kampen hvor Østengen ikke har scoret i serien i år. Martin Vestreng gjorde også en god jobb på midtbanen, og sammen med Steffen Krogstad styrte de spillet. Jeg kommer ikke til å skrive noe mer om AFSK, men jeg håper de kan fokusere på en mer positiv spillestil fremover. Jeg forstår valget til trener Helge Engen må en måte, fordi kanskje ikke laget er bedre. De som vil se får stikke til Aurskog på lørdag, fordi da møter Kløfta.


Rømskog/Setskog kjører på
På den lille og smale Rømskog stadion møtte skauingene Sørumsand til rundens andre lokaloppgjør. Det ble en ok forestilling hvor hjemmelaget, nok en gang, tok tre poeng på slutten av en kamp.Det var den tredje ettmåls-seieren til Ole Robert Søbyes menn. Fortsatt er begge stopperne ute, og de imponerer med sin vilje og glød. Det er også positivt at skadeplagede Ørjan Malnes er tilbake igjen. Igjen var Kenneth Bergersen tungen på vektskålen, og han scoret sitt fjerde mål i år.

Gledelig for SIF er at Kenneth Stokkebryn Jensen er tilbake etter hælskaden.


Action på Åkrene Arena
På gressbanen til Åkrene skjedde det mye på mandag. Storscorer Anders Fagershus kom i fokus – på godt og vondt. Først scoret han to mål, før han ble taklet stygt av en Eidsvold Turn 2-spiller. Den siste oppdateringen er at menisken til Fagerhus er av. Altså er to av seriens beste spisser, Fagerhus og Svardahl, ute med samme skade. Svardahl ble operert onsdag, og er nok klar til høsten.

Her er målene, pluss taklingen, fra kampen (Publisert med tillatelse fra akrene.no)

Runden ellers var grei. Den eneste store overraskelsen var at Skedsmo 2 slo Kløfta. Den unge gjengen kan spille fotball hvis de får tid og rom.

Rundens spiller: Selv om han var på tapende lag så er AFSKs keeper Morten Larsen rundens spiller. Han var høyt og lavt, og reddet det meste. Han er veldig rask på streken og blitt tryggere i felte. Med ballen i beina er han svak. Det må også sies at dette er i hard kamp med en annen keeper. Håkon Berger stod også en strålende kamp for R/S mot Sørumsand, og han reddet tre poeng for laget sitt.

Rundens lag: Morten Larsen – Lars Kopperud, Eirik Haugen, Marius Heggedal,  Jøran Sandby – Steffen Krogstad, Martin Vestreng, Stian Skjæggenes, Vegard Gjelsnesvangen – Lars-Petter Østengen, Kenneth Bergersen.

Statistikk for 6. runde:

Det ble scoret 25 mål i denne runden, noe som er langt under snittet. Kløfta-Skedsmo 2 ble den mest målrike kampen med sju mål. Det er nå scoret 191 mål. 91 er scoret av hjemmelag, og 100 er scoret av bortelag. I denne runden ble det scoret 15 hjemmemål og ti bortemål. Målsnittet er på 4,55 mål per kamp. Det er scoret 84 i første omgang og 107 i andre omgang. Det lønner seg å bli værende på kamper i 4. divisjon, fordi ofte skjer noe noe i sluttminuttene.

Toppscorer:

1. Anders Fagerhus, Åkrene 10 mål
2. Andreas Eriksen, Skjetten 7 mål
2. Lars-Petter Østengen, AHFK 7 mål
4. Magnus Iversen, Eidsvold IF 6 mål

Det er nå spilt 42 kamper i årets serie. 17 av de er hjemmeseier, 17 er borteseire, mens det spilt 8 uavgjortkamper.

Tilskuertallet er på 2802. Det gir et snitt på 66 tilskuere per kamp. 4. divisjons høyeste og laveste tilskuertall kom denne runden. 350 på Høland og 20 på Åkrene.

Mine tips:

Tipsene mine fra forrige runde var både topp og bunn. Traff perfekt på både Årnes-Skjetten og GIF-Skårer. Kløfta trodde jeg skulle vinne med 4-3 – ble motsatt. AHFK vant med ett mål, og Eidsvold IF vant med ett mål mer enn det jeg tippet. Egentlig ganske bra tippa ser jeg nå :-).

Neste runde:

SIF – Raumnes&Årnes 3-1

AFSK – Kløfta 0-0
AFSK mangler begge sidebackene til denne kampen. Inn med unge Michelsen og toppscorer Aas. De har tatt alle sju poengene sine hjemme, men må tørre å stå høyere. Utfordringen ligger i å temme Kløftas kontringer fordi der er de gode. Valgets kval for AFSK.

Skedsmo – Eidsvold IF 1-4

Skjetten – AHFK 2-2
AHFK har tre strake seire og har holdt nullen i de tre kampene. Har møtt tre av svakeste lagene, og nå kommer serieleder Skjetten. Svaret på hvor gode AHFK er får vi på mandag. Vegard Aaserud er tilbake fra skade, og han kan gå inn i elleveren. 

Eidsvold Turn 2 – Rømskog/Setskog 1-1
Jeg tror Rømskog/Setskog tar med seg poeng herfra også. ET2 er revansjesugne etter den uheldige kampen mot Åkrene, men R/S er solide bakover om dagen. Jeg ser for meg få mål.

Gjelleråsen – Åkrene 3-1

Skårer – Flisbyen (Utsatt står det på fotball.no) 4-0

(Statistikken er uten de to kampene fra 12. og 13. serierunde)

Kilder: I tillegg til egne notater, er det rb.no, indre.no, akrene.no og fotball.no som blir benyttet.

Ønsker du noen bilder, kan du ta kontakt med meg på 4522 4573.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...