søndag, mai 26, 2024

De nyopprykkede braker sammen på Rømskog

Date:

Share post:

Litt sånn i skymundan av AHFK-AFSK, som det heter på svensk, så spilles lokaloppgjøret mellom Rømskog/Setskog – Sørumsand i kveld på ærverdige Rømskogbanen. Dette er begge lagene som rykket opp fra 5. divisjon i fjor, og begge har klart seg meget godt.

Olaf Kind er ute resten av våren med leddbåndskade. Marius Heggedal (nr 8) må ta ansvar bakerst. (Foto: Espen Bråthen)

Det er fortsatt utfordringer for hjemmelaget med skader og bortreiste spillere. Den faste stopperduoen Kind og Øygard er fortsatt ikke på plass. Jeg tror Jonas Sundsrud er tilbake som midtstopper i kveld, etter visitten som spiss mot Skjetten. De gode backene, Sandby og Helbostad, må fortsette å tørre å gå fremover. Videre kommer spillende trener, Ole Robert Søbye, til å ta den defensive midtbaneoppgaven. I Robert Holmedahls fravær (strekk) blir han en viktig i brikke i denne kampen for å holde på ballen. Som indreløpere fortsetter unge Vegard Gjelsnesvangen, og ved siden av han blir det comeback av Ørjan Malnes. Setskauingen har vært skadet lenge, men er nå tilbake. Han er god med ballen og har et godt driv. Fremme så tipper jeg Bergersen og Sandby på hver sin kant, med Bergersen som den mest offensive. Helt på topp er oppspillspunktet Sægrov, som fortsatt har til gode å imponere denne sesongen. Løsner det mot SIF?

Fire kamper uten tap

Jørn Harethons Sørumsand har hatt en ålreit start. De har en god grunnfilosofi i 4-3-3, og den holder de kjær hele tiden – på godt og vondt. Sørumsand tapte sin første kamp mot Skjetten, men har etter det fire strake kamper uten tap. De mangler også viktige spillere til denne kampen. Ingen av spissene Robin Barikmo eller Lukasz Ochmanski er med, og Marius Barikmo er satt på benken. Overraskende nok er Kenneth Stokkebryn Jensen plassert på benken. Assisterende trener i SIF, Børre Lien-Hansen, nevnte til meg at det kunne ta fra en til åtte uker med hælproblemet. Forhåpentligvis for Kenneth så er han klar igjen allerede nå.

Dette er et lag med en god miks av gamle og unge. Faktisk så er hele skalaen brukt her fra 16-åringen Kornbakk til 40+-åringen Bjørnar Barikmo. Midtstopper Schøne er limet i dette laget, og han er farlig på offensive dødballer for SIF. Han er laget toppscorer med tre mål, hvor to av de har vært på offensive raid.

Mitt tips: Jeg tipper borteseier. 1-2. Målscorer blir Sægrov for hjemmelaget, og Weinholdt og Marius Barikmo for SIF.

Hva tror du?

AHFK 2 – Fu/Vo 2

Jeg skulle gjerne tatt en tur, men det blir AHFK 2 – Fu/Vo 2 på Bjørkelangen for meg. Mange spennende unggutter der også, sammen med noen rutinerte karer. Vegard Aaserud med comeback etter kneskaden tidlig i vår. Ola Vestreng må sone, fordi dommeren ikke hadde noe form for kontroll i kampen mot Frogner.

 

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...