torsdag, juli 18, 2024

AFSK er rundens lokale vinner

Date:

Share post:

Det ble en morsom 3. serierunde i 4. divisjon. Målene rant inn i de fleste kampene, og det var noen overraskende resultater.

Både Simen Kristiansen (t.v) og Joar Akselsen (t.h) imponerte mot Åkrene. (Foto: Espen Bråthen)

For våre lokale lag var AFSK vinneren av denne runden. De imponerte mot Åkrene og vant fortjent 3-1. Mye takket midtstopperne Simen Kristiansen og Joar Akselsen, sammen med keeper Morten Larsen. De holdt Åkrene på god avstand, og når Akselsen scorer to mål i en kamp da vinner AFSK.

Åkrene var bare en skygge av seg selv i denne kampen, og det er kun Anders Fagerhus som kom fra denne kampen med litt av æren i behold.

«Christian Slåtten leverer kanskje tidenes dårligste pasning utpå her.
Skader seg litt i samme slengen. Var upresset i sirkelen. Traff
håndballhallen» (Fra akrene.no live-sending)

Tre strake seiere for R/S
På skauen jubler de nok fortsatt etter gårsdagens tredje strake tre-poenger.

– Dette var det det beste laget vi har møtt i år, og vi vinner egentlig ufortjent. Det ble en slitekamp, sier R/S-trener Ole Robert Søbye til bloggen. Rødtrøyene viser nok en gang sin entusiasme og avgjør slike kamper. Pluss i boka får to-målscorer Kenneth Bergersen og midtstopper Olaf Kind. Disse poengene kommer til å komme godt med fremover. På lørdag venter det lokaloppgjør mot AFSK.

Nitrist for AHFK
Den nystarta klubben Aurskog-Høland fotballklubb gikk på en skikkelig smell borte mot Eidsvold IF. Kuleramma stoppet på 8-2 til hjemmelaget, og begge lags trenere sier at det kunne ha blitt enda flere mål. AHFK må få gjort noe med forsvarspillet sitt i tiden fremover. Men, det er ingen krise for hvittrøyene. Som et av sju 4. divisjonslag som gikk til 1.-runde i cupen, etter å ha slått ut to 3.-divisjonslag, skal de være godt fornøyd med sesongen så langt. Nå kan de kun fokusere på serien, og jeg tror vi vil se et revansjesugent lag hjemme mot Flisbyen 6. mai.

AHFK gikk på en ny smell. Vil de løfte seg mot Flisbyen i neste runde? (Foto: Espen Bråthen)

SIF med sin første seier
På overtid sørget midtstopper og kaptein Kim Schøne for Sørumsands første seier i 4. divisjon. Det var en jevn kamp, og unge Eidsvold Turn 2 hang godt med.

– Poengdeling hadde nok vært rettferdig, men vi sier gjerne ja takk til en tre poenger, skriver Børre Lien Hansen på akrene.no.

Jeg lurer på om jeg kommer til å angre på tabelltipset, og etterpåklokskapen burde kanskje bytte Eidsvold IF og Sørumsand der. Vi får se!

Rundens spiller:
For meg er denne like klar som Helbostad i forrige runde. Joar Akselsen tok tak i AFSK defensivt, og jaggu meg scoret han to mål. Nå er ikke statistikken ført 100% på fotball.no, men det ser ut som om dette er hans første mål for AFSK. Helt greit tidspunkt å gjøre det nå, på  grunn av den svake seriestarten.

Rundens lag (3-4-3): Morten Larsen – Olav Kind, Simen Kristiansen, Joar Akselsen – Christian Helbostad, Robert Holmedahl, Christian Sørevik, Jøran Sandby – Kenneth Bergersen, Lars-Petter Østengen, Lars-Eirik Svardahl.

Skjetten kjører på
På toppen av 4. divisjon troner fortsatt Skjetten, og de kjører på videre. EIF menta alvor i storseieren mot AHFK, og melder seg på i kampen om opprykk. Skårer er også der oppe, og stallen der ser sterkere ut enn på lenge. Nå har også reservene en arena å spille på ettersom de samarbeider med Fjellhamar.

Statistikk:

Den klart mest målrike serierunden hittils: 41 scoringer på sju kamper gir et snitt på 5,85 mål per kamp. Det er sykt høyt. Nå må dere trene forsvarsspill, fordi det er ikke så fantastisk angrepsspillere i 4. divisjon.

Det er scoret totalt 97 mål etter tre serierunder som gir et snitt på 4,62 per kamp. 48 for hjemmelaget og 49 for bortelaget. Det er scoret 45 mål i første omgang og 52 i andre omgang. Kun tre ganger har nullen blitt holdt.

Toppscorer:
Anders Fagerhus, Åkrene 5 mål
David Jansen, EIF 4 mål
Marius Rødsrud, EIF 4 mål
Andreas Eriksen, Skjetten 4 mål
Brian Aas, AFSK 3 mål
Lars-Petter Østengen 3 mål
Fredrik J. Kristiansen, Eidsvold Turn 2 3 mål

Det er spilt 21 kamper, og det er delt brodelig på seire hjemme og borte; ni av hver. Det vil si at det er blitt spilt tre uavgjortkamper. Det er delt ut 60 gule kort og seks røde kort.

Det har vært totalt 1197 tilskuere så langt i 4. divisjon. Det gir et snitt på 57 per kamp. Den mest besøkte kampen er Flisbyen-Åkrene som hadde 187 oppmøtte. Den rekorden håper jeg ryker nå på lørdag i lokaloppgjøret mellom AFSK og Rømskog/Setskog.

Den fjerde serierunden
Runden starter med AFSK-R/S på lørdag kl. 1400 på Aursmoen kunstgress. Her håper jeg virkelig at folk viser sin besøkelsestid og kommer på Aursmoen kunstgress.

PS! Åkrene-EIF er blitt flyttet, og blir spilt torsdag 1. mai.

Mine tips:
AFSK-Rømskog/Setskog 2-3
GIF-Sørumsand 1-4
Raumnes&Årnes-Skedsmo 2 3-1
ET2 – Skårer 0-3
Kløfta – Eidsvold IF 1-4
Skjetten – Åkrene 3-0
AHFK – Flisbyen 4-0

Hva er dine tips for neste serierunde?

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...