søndag, juni 23, 2024

Det ble ingen cupbombe

Date:

Share post:

Allerede etter 18 minutter hadde Ull/Kisa avgjort cupkampen mot AHFK. I løpet av fem minutter banket gultrøyene inn tre mål bak Ahmed Jouini i AHFKs mål. Dermed ble det ingen cupbombe på Høland.

AHFK og Stian Skjæggenes røyk ut mot Ull/Kisa i første runde av cupen (Foto: Espen Bråthen)

Chuma Anene var den store forskjellen

AHFk gikk ut i en 4-4-2 med høyt press. Det presset spilte Ull/Kisa seg lett ut av, og skapte problemer for hjemmelaget. Joakim Holmedal senket seg ned til stopperne, og fordelte baller derfra. Spissene Ahamdi og Amene byttet på å møte i rommet mellom stopperne og midtbanen til AHFK, og ingen fulgte de. De skapte de fleste sjansene på denne måten i første omgang. I tillegg gikk backene høyt når vingene trakk seg innover. Dette klarte ikke AHFK å løse og dermed smalt det tre ganger før det hadde gått 20 minutter. To gjennomløp etter veggspill, og ei straffe (som var helt håpløst feil idømt, mer om dommeren senere).

Utover i omgangen legger AHFK Svardahl ned som indreløper, og de får bedre kontroll på midtbanen til Ull/Kisa. Holmedal blir fulgt tettere, og han mister ballen 2-3 ganger i farlig posisjon. Dessverre for hjemmelaget klarte de ikke å utnytte det. Det endte med at Svardahl og Holmedal smalt i en duell, og Holmedal tråkket over og måtte bytte.

Lars-Petter Østengen svever her over Stanley Ihugba. (Foto: Espen Bråthen)

AHFK hevet seg
I andre omgang ble det en slags stillingskrig. Ull/Kisa var fornøyde, og AHFK kom mer med i kampen. De klarte dessverre ikke å skape all verden av sjanser, men i perioder spilte de god fotball. De tørte å holde mer på ballen, og la den gjøre jobben. Sentralt på midten hevet Steffen Krogstad og Stian Skjæggenes seg betraktelig. Krogstad som ballfordeler, og Skjæggenes som ballvinner. 17 år gamle Krogstad er en nytelse å se på når han har de gode periodene. Dessverre blir han altfor glad i ballen noen ganger.

15-åring imponerte

Ola Vestreng imponerte mot Ull/Kisa

AHFK avsluttet kampen med fem juniorspillere, så det gror godt i AHFK. Spesielt 15 år gamle Ola Vestreng, som kom inn ved pause, viste seg fram flere ganger for hjemmepublikum. Med sin uslepne teknikk og uredde spillestil fikk han fortjent jubel i flere situasjoner. Allerede fem minutter ut i andre omgang dro han seg forbi tre Kisa-spillere på herlig vis, men avslutningen manglet punsj.

Bjørkelangingen spilte også rekruttkamp for AHFK 2 dagen før, og på sine 45 minutter der scoret han tre mål mot Fenstad. Det er fotball i denne gutten. Han er sønn til Arne Henrik Vestreng, som er den siste spilleren fra Aurskog-Høland som har spilt i toppdivisjon. Året etter at BSF mistet opprykket på målforskjell i 1986 (Lyn og Drillo), meldte han overgang til Strømmen og spilte flere toppseriekamper. Kan Ola ta opp den arven?

To lokale på Ull/Kisa
En spiller som nesten har klart det, å spille i toppserien, er Ull/Kisas Joakim Holmedal. Aurskogingen meldte overgang fra LSK til Ull/Kisa i år, og har startet de to siste kampene. Unggutten er trygg og god med ballen, men bruker ofte litt for lang tid med å ta et valg. Når han først gjør valget er han meget presis, og satte igang flere gode angrep for bortelaget. Dessverre ble han skadet, og har nå tråkket over på begge beina.

Sørumsandingen Johan Kolbjørnsrud har etablert seg på Ull/Kisa etter hans overgang fra LSK. Venstrebacken, som måtte spille høyreback i fjor på grunn av Simen Kind Mikalsen, er som vanlig trygg og sikker. Han kom ofte fremover på banen, og skapte to mot en-situasjoner offensivt. Dessverre tok han den ikke helt ut, og kom sjelden til innlegg.

Smil dommer, smil!
Så til det jeg nevnte litt høyere opp; dommeren. Det er ille nok for AHFK å møte elleve 1. divisjonsspillere, men når de har dommeren mot seg også så blir det tøft. Dommer Jørgen Haugen fra Kurland dømte stort sett 70-30 til bortelaget kampen igjennom. Han blåser straffe på noe som ikke er i nærheten av straffe, og flere 50-50-situasjoner går bortelagets vei. Når han i tillegg ikke klarer å gi Shåresh Ahamdi rødt kort for en stygg albue på AHFKs Eirik Haugen, så blir det for dumt. Haugen fikk kjeft av dommeren fordi han klaget, samtidig mens kulen over øyet vokste seg stor. Bildebeviset som Romerikes Blads fotograf har er ikke å ta feil av. Den albuen sitter i tinningen til Eirik Haugen!

Eirik Haugen (liggende) fikk en albue i tinningen. Dommeren ba han slutte å klage. (Foto: Espen Bråthen)

Alle dommere kan gjøre feil, og det er ikke dommerens feil at AHFSK tapte i kveld, langt ifra. Men, når en dommer nekter å ha dialog med spillere underveis i kampen da lurer jeg på hvorfor man er dommer. Det beste i verden er de dommerne som har god dialog med spillerne og glimt i øyet. Da blir stemningen god, nesten uansett.

Dett var dett, for denne gang. Jeg tror, og håper, at AHFK fortsetter sin fremgang. Nå venter Eidsvold IF i en meget viktig seriekamp på mandag. Begge lag «må» vinne hvis de ønsker å henge med i toppen av årets spennende 4. divisjon.

Lars-Eirik Svardahl kom til få sjanser mot gultrøyene. Her er en av de. (Foto: Espen Bråthen)

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Seks guttespillere er tatt ut til talentleir i Sarpsborg

Nå er uttaket for gutta til den viktige talentleiren til Norges Fotballforbund i Sarpsborg klart. Seks spillere er...

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...