søndag, mai 28, 2023

Lokalfotballen i Aurskog-Høland

Date:

Share post:

I denne nyopprettede bloggen for lokalfotballen i Aurskog-Høland (pluss litt fra Blaker og Sørumsand) skal jeg gå litt igjennom hver runde. Det vil selvfølgelig bli fokus på selve kampene, men vi skal dykke litt ned i spillestil, taktikk, spillere og annet nyttig og unyttig.

Bård Kolstad header ut ballen i AHFKs kamp mot Fjellhamar i cupen. (Foto: Espen Bråthen)

Nå er første runde ferdig i 4. divisjon, og som i de fleste seriestarter var det mye som skjedde. Her er mine tanker rundt åpningen i svært korte former, fordi jeg var i Liverpool og så de banke Tottenham den helgen:

Rundens overraskelse: Rømskog/Setskog. 
Uten tvil så var det skauingene som imponerte den første runden. Eidsvold IF er blant flere tippet som et topplag, men Rømskog jobbet og kriget de i senk. Sentrallinja med Kind/Øygard, Søbye og Sægrov blir viktig fordi gir nødvendig rutine til et ungt mannskap.

Rundens spiller: Bård Kolstad, AHFK.
Jeg velger her rutinerte Kolstad, som er tilbake etter et langt skadeavbrekk. Leser spillet godt og er sterk i duellene. Scorer også ett mål. (noen rømsjinger blir sikkert snurt, men det får gå).

Rundens trener: Ole Robert Søbye, Rømskog.
Her er det ingen tvil. Er dyktig til å skape entusiasme i laget, og det klarte han mot Eidsvold. Nå har han også tredd på seg skoene, og blir veldig viktig for rødtrøyene fremover.

Rundens lag:

Dette tar vi ikke denne runden på grunn av Liverpool-turen.

Litt statistikk fra første serierunde:

Det ble scoret 26 mål. Ti for hjemmelaget og 16 for bortelaget.
Det ble scoret i snitt 4,33 mål per kamp, hvor ti mål ble scoret i første omgang, og 16 mål i andre omgang (ja, det er korrekt).

Toppscorer er Anders Fagerhus, Åkrene, med tre mål.

AFSK – Eidsvold Turn spilles 11. april for å fullføre 1. runde.

Neste runde:

Rømskog/Setskog – Flisbyen
Kampen går på Bjørkelangen kunstgress i dag (mandag). Rømskog overbeviste, mens Flisbyen gikk på en smell mot Åkrene. Etter første serierunde så må nok nykomlingen Rømskog finne seg i å være favoritter. Minuset er at Søbye ikke står i stallen til kveldens kamp. Tips: 3-2 (Sægrov 2 og Kind, Adolfsen og Stensrud)

Gjelleråsen – AFSK
Årets første seriekamp for AFSK. Det er noen utfordringer med både Christoffer Berg og Amir Abbas for grønntrøyene, og de er ikke i dagens tropp. De stiller nok i en 4-3-3-formasjon, men uten en tydelig spiss. Det blir spennende å følge hvem som skal score målene for AFSK i år. Tips: 2-1 (Pande og Larsen, Wauer).

AHFK – Kløfta
Hjemmelaget fikk en kraftig boost i og med seiren over Fjellhamar i cupen. De var best og har i år slått tre 3.-divisjonslag. Stallen er fortsatt ung, men de begynner også å få en del kamper under beina. De er avhengige av at Svardahl og Østengen leverer. Tips: 5-2 (Svardahl 3, Haugen og Østengen, H. Saleh 2)

Lars Kopperud, AHFK, takler Fjellhamars Vebjørn Fjeldberg. (Foto: Espen Bråthen)

Sørumsand spilte sin kamp i andre serierunde i helgen. De spilte 2-2 mot Skårer i en god fotballkamp. Kenneth S. Jensen og Mats Weinholdt scoret. Det siste målet kom på straffe i det 90 minutt.

Videre i cupen

Både Fet og AHFK gikk videre til første runde i NM. Fet slo Skjetten 2-0 og AHFK slo Fjellhamar etter straffer. Begge lagene ønsker seg LSK, ser man i media i dag. Vi håper de kan få LSK og VIF, slik at det blir publikumsfester her på nedre romerike.

Nå er det fire-fem timer til kveldens kamp for min del. Rømskog/Setskog mot Flisbyen. Hvem kamp skal du se?

Har du tips, bilder, morsomme historier til meg som kan brukes i bloggen, så gjerne send på esp-braa@online.no.

 

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra FUVO – Raumnes & Årnes

Direkte fra 2. omgangen mellom FUVO - Raumnes & Årnes. 1-1 til pause.

Direkte fra Kretstinget til NFF Akerhus

Kretstinget åpner 18:00. Du kan følge det som skjer her. Bruk gjerne hashtag #kretstinget på sosiale medier hvis...

2016 har vært en lærerik sesong for Simen Melby

Som en av to juniorspillere ble Simen Melby tatt opp i a-stallen til OBOS-laget Strømmen. Nå skal blakerværingen...

Store endringer i seriesystemet på Romerike

Flere lag har trekt seg i vinter og det gir noen endringer i divisjonene fra 6. divisjon til...