Det beste og verste med 4. divisjon

0
1122

Det ble en merkelig kamp på Opakermoen da FUVO denga Fet med hele 10-3. Vi fikk oppleve det beste og verste med 4. divisjonen.

Alle forventet en grei seier for serieleder FUVO mot Fet, men de ivrigste supporterne var litt forsiktige ettersom Fet overraskende vant vårkampen. Det skulle ta to minutter før hjemmesupporterne kunne senke skuldrene.

Fredrik Nilsen og Espen Søgård med passende kapteinsbånd denne søndagen (Foto: Espen Bråthen).

Mergim Shurdhiqi ble felt. Tilskuerne ropte på Hopen. Han takket for tilliten og plasserte ballen nede i hjørnet.

Av en eller annen merkelig årsak stod Fet høyt med forsvaret. Også de gangene de ikke hadde press på ballfører, og det hadde de sjelden i denne kampen. Det vil si lekeplass for Kim Brenna.

Og var det ikke Brenna som løp i bakrom, så kom Oliver Nøvik eller Merim Shurdhiqi og de hadde masse plass.

Oliver Nøvik i duell med Bendik Jacobsen

2-0 kom raskt.  Hopen spilte fri Brenna. Keeper bomma helt på utrusningen, og Brenna spaserte ballen i mål.

Fet prøvde også bakrommet i starten mot Christoffer Blix. FUVO sitt forsvar var mye bedre enn Fets forsvar til å senke seg, og de hindret de to forsøkene Blix hadde.

FUVO skaper flere gode sjanser før og etter 2-0-scoringen, uten uttelling.

To raske mål av FUVO

Like etter halvtimen smalt det to ganger. Brenna løp i bakrom. Den første reddet keeper før Shurdhiqi satte inn returen. På den andre var Brenna i soleklar offside, men AD og dommer vinket spillet videre. Brenna stoppet til og med opp, men da han ikke ble avvinket rundet han keeper og trillet ballen i mål.

Kim Brenna runder keeper igjen for FUVO og scorer

Nummer fem kom like før pause. Igjen var Brenna involvert. Han rundet backen Eirik Brattbakken, og slo hardt inn. Ballen gikk ut til Shurdhiqi som banket ballen i mål med venstra.

På overtid av omgangen skrudde Simen Rustadbakken et frispark lekkert i mål.

4. divisjon på godt og vondt

2. omganger i slike kamper pleier å bli store antiklimaks. Vi fikk derimot servert 4. divisjon på sitt beste og sitt verste. Målene rant inn i begge mål, og de florerte av feil.

Fet fortsatt med å gi midtbanen til FUVO masse rom, og de lot Brenna få lov til å gjøre akkurat hva han ville. Det tok 11 minutter av 2. omgangen før den første satt. Hopen fikk masse plass, og trillet Brenna gjennom alene med keeper. Spissen banket ballen i lengste. 6-1.

Kim Brenna i en duell med Kjetil Moren Bråthen. Brenna vant som regel de fleste (Foto: Espen Bråthen).

Like etter tok Oskar Wang ballen i egne føtter (!). Han kjørte noen kjappe overstegsfinter på Brattbakken, og ingen kom i sikring. Wang smalt til og ballen suste i nettet. Minuttet etter kom nummer åtte for FUVO. Shurdhiqi var sterk og dro seg forbi Glenn Sandvik. Han spilte ballen inn foran mål, og en helt ensom Brenna satte ballen i mål.

Så skulle Fet få en redusering. Christoffer Blix ble feid overrende inne i sekstenmeteren, og Espen Søgård plasserte ballen enkelt i mål på straffa.

Espen Søgård scorer sikkert på straffa for Fet (Foto: Espen Bråthen)

Det skulle ta hele to minutter før FUVO svarte. Gode Preben Finstad raidet oppover høyresiden, og innbytter Mads Rismoen ble servert og spissen satte ballen i mål. Den smakte nok fordi 30 sekunder før hadde FUVO bombardert målet men de traff kun keeper to ganger og en smalt i tverrliggeren.

Vi var ikke helt ferdige.

Kvarteret før slutt satt Rismoen inn sin andre scoring. Han var først på returen etter et Brenna-skudd som ble reddet. Helt alene selvfølgelig.

FUVO satte innpå mange innbyttere, og det siste kvarteret ble rotete. FUVO rota det til et par ganger, og Blix utnyttet det en gang. Det ble altså 10-3 til FUVO.

Et par unge gutter bak Fets mål lurte på hva stillingen var, og jeg kan godt forstå de. De kunne stolt fortelle at de vant 22-11 i en kamp.

Trenerne Martin Wiker og Simen Rustadbakken, sammen med Ørjan Hopen (Foto: Espen Bråthen).

Kim Brenna er nå oppe i vanvittige 22 mål på 14 kamper. Det er i god rute til 40 scoringer dennes sesongen for den raske spissen. FUVO sikrer serieledelsen over ferien, etter som Skedsmo er fem poeng bak og en kamp mindre spilt.