Stort drama da FUVO snudde til seier mot Eidsvold IF

0
1418

Vi fikk alt vi ønsket oss i et svært dramatisk oppgjør på Opakermoen. Rødt kort, gule kort og mange tvilsomme dommeravgjørelser. Det endte i stort drama like før slutt da FUVO slo EIF 2-1.

Eidsvold angrep på sin høyre side. FUVO klarerte utover sidelinja, og ballen traff linjemannen, som prøvde å unngå ballen ved å hoppe enda lenger bakover. Ballen traff, og spratt ut på banen igjen. Samtlige spillere stoppet opp, og var klare for et kast.

Merkelig nok kom det ingen lyd fra dommeren, og Chris Lundhaug banket ballen oppover. Der løp Kim Brenna igjennom og alene med Glenn Wilsgård satte han inn vinnermålet.

-Jeg har ikke så lyst til å kommentere situasjonen, men ballen er ute. Det sier linjemannen også til meg, men så ombestemmer han seg. Vi kan ikke gjøre noe med det nå, dessverre, sa Eidsvold IF-trener Roy Arne Berg.

Stein Vidar Fjeldvang var heller ikke helt fornøyd med linjemannen etter den dramatiske avgjørelsen (FOto: Espen bråthen)

Forstår at EIF blir sinte

Mange ropte også på offside da Brenna løp gjennom. Heller ikke den fikk dommertrioen med seg i dramaet som oppstod.

-Vi kan skjønne EIF blir skikkelig sinte. Heldigvis gikk den situasjonen vår vei denne gangen, sa FUVOs trener, Martin Wiker, en smule blidere enn Berg.

EIF startet best

Både FUVO og Eidsvold IF er tippet i toppen av de fleste. Vi fikk en underholdende kamp der Eidsvold iF var det førende laget i starten. De fikk en god start da Daniel Olsen og Robin Limbodal spilte fint på høyre. Limbodal slo inn og spissen Fredrik Kristiansen knuste Julian Paulsen i lufta og satte ballen i mål.

Eidsvold jubler etter scoringen av Fredrik Kristiansen. Daniel Olsen er veldig fornøyd (Foto: Espen Bråthen).

Da hadde vi akkurat passert ti minutter. Like etter var det Jonatan Teigland som vant ballen, og smalt til. Ballen suste like utenfor André Thomasens høyre stolpe.

Like før kvarteret gikk viktige Ørjan Hopen ned for telling. Han slo opp sin hamstring-skade, og blir nok ute et par uker. Inn kom Stian Westerheim, og han skulle heller ikke få mange minuttene.

Joakim Madsen var i spillehumør, og han skapte flere sjanser i løpet av kampen. Etter 20 minutter smalt han til og Thomsen reddet godt.

-De første 25 minuttene var vi veldig gode. Det er spennende lag, og vi er i en god prosess. Greia er at vi skal bygge en god klubb, og da vil det svinge litt nå. Vi må sette sjansene og vi må klarere i egen boks, sa Berg.

Brenna satte litt fart

FUVO kom mer med etter halvtimen. Brenna fikk løpt litt fra seg, og fra Daniel Olsen, men de store sjansene kom ikke.

EIF ledet fortjent til pause, og men dramatikken skulle virkelig ta seg opp.

En av store utfordringene var dommernes uklare linje. Spillerne klarte ikke å finne ut av linja. Det skapte en del bråk der ute, og det skulle uttarte seg til slutt.

Rødt kort til Westerheim

Åtte minutter smalt det for første gang. Stian Westerheim smelte til i en takling og traff ball og Joakim Madsen i samme millisekund. Dommeren dro opp det røde kort til Westerheim og FUVOs store fortvilelse.

Stian Westerheim får rødt kort.

-Jeg syns det er altfor strengt. Ja, det er tøff takling, men jeg går ikke med knottene og løfter heller ikke beinet. Jeg er på ballen, sa Westerheim til Lokalfotballen etter kampen.

Nå trodde de fleste, og bloggen også, at dette skulle Eidsvold fikse.

Men igjen, skulle EIF miste det med en mann mer. Kvarteret ut i omgangen glemte Eidsvold IF å markere hodesterke Mergim Shurdiqhi på en corner, og spissen headet inn utligningen.

Minuttet senere kom Eiven Solberg seg rundt på høyre, og han vippet ballen over keeper og til Fredrik Kristiansen. Spissen headet utenfor på en strålende mulighet.

Eiven Solberg med frispark for Eidsvold mot FUVO (Foto: Espen Bråthen)

Store EIF-sjanser

Mange rare frispark – begge veier, stykket opp kampen. Men at EIF ikke gikk opp i ledelsen i det 67 minutt er det få som forstår. Ballen ligger nesten på linja, men ingen av de tre EIF-spillerne klarte å dytte den over streken.

Madsen fortsatte sitt kjør, og ti minutter fø slutt løp han fra alt og alle og kom alene med keeper Thomsen. Den solide keeperen stod godt på beina, og reddet med rompa da han til slutt gikk ned.

Andre Thomsen redder ,Joakim Madsen sitt skudd, med rompa (Foto: Espen Bråthen

Og så kommer dette dramaet som er forklart over. Et drama som ga FUVO tre poeng og EIF null poeng. Poeng som kan bety mye når vi er i oktober.

-Det var dødt i dag. De seks siste målene vi har slippi inn er etter der vi taper dueller. Det er ikke nok trøkk i oss, men vi tar litt tak i andreballene etter hvert og så skaper vi litt så vi tar med oss tre poeng, sier Wiker.

-Vi senker oss etter den utvisningen. Det er vanskelig å spille mot ti mann fordi man nettopp senker seg litt. FUVO løste det på en god måte, og Wiker var tydelig og bra, avslutter en skuffet Berg.

Begge lag har nå tre poeng hver på de to første serierunde. Serieleder er Sørumsand som har vunnet sine to første kamper. De slo Raumnes & Årnes 2-0 på Årnes. Sterkt av rødtrøyene.