Dueller, bråk, trøkk og mange sjanser i toppkampen

0
732

For. En. Herlig. Toppkamp. Aurskog-Høland og FUVO braket sammen i et fantastisk oppgjør, som til tross for mange sjanser endte det 1-1.

Alt lå til rette for et skikkelig toppoppgjør på Høland stadion. Begge lag har sust ut av startblokkene, og begge lag har vært solide uten å stråle helt.

Allerede etter ett minutt smalt det. FUVO gikk i strupen på hjemmelaget, og Kim Brenna fikk en skuddsjanse. Den blokkerte Lars Kopperud. Midtstopperen kledde av Brenna helt til han måtte gå av banen etter 40 minutter med skade.

Endringer på begge lagene

Aurskog-Høland kom ut i en 4-3-3 med Lars-Eirik Svardahl som indreløper. Det var noe Lokalfotballen ønsket før kampen. Man må involvere Svardahl i større grad. Det var et lykket grep ettersom han er løpssterk, hurtig i presset og god offensivt.

FUVO hadde også gjort sine endringer. De la om til en bakre firer slik at AHFK ikke kunne bruke rommene bak vingbackene. Det var også en god endring av Ørjan Heiberg.

Bortelaget var best de første femten minuttene. Planen var å slå mye langt i bakrom mot Brenna tidlig, men Kopperud leste de fleste, sammen med Eirik Haugen. Mads Rismoen fikk FUVOs største sjanse da han styrte et innlegg utenfor. FUVO var gode, men skapte lite.

Store sjanser til AHFK

Så tok Aurskog-Høland over. De fikk inn presset og fikk flere gode brudd. Ett av de ga kampens første scoring. Stian Skjeggenes, som løp et par mil i dag, ble revet ned av Fredrik Nilsen og det ble frispark på 18 meter. Martin Vestreng steppet opp, og skrudde ballen rundt en veldig dårlig oppsatt mur og i mål.

Martin Vestreng og AHFK jubler etter scoring (Foto: Espen Bråthen).

Duellene fortsatte ute på kunstgresset. Begge lag slo mye langt så det ble krig i den første duellen og i kamp om andreballene.

Åtte minutter før pause og inn mot pause er det uforståelig at AHFK ikke setter både to og tre. Bendik Vestreng, Jonas Grahn og Lars Kopperud stod på rekke da en ball spratt foran målstreken, men ingen klarte å dytte ballen over streken. Ufattelig. Like etter var det Eirik Haugen som var alene på seks meter etter et frispark, og det minste touch hadde gitt scoring. Men, han bommet på ballen, og den spratt i keeper Thomsen.

Minuttet før pause headet innbytter Fredrik Sæther i stolpen.

FUVO kontret inn utligning

Så ser det som ofte skjer når et lag skaper så mye. På overtid av omgang satte FUVO raskt i gang. Armin Sistek vendte strålende bort en AHFK-spiller og trillet ballen mellom stopper og back. Der kom Julian Paulsen i full fart og slo et strålende innlegg. Der var selvfølgelig Brenna inne foran mål og satte inn utligningen. Surt for AHFK, men herlig for FUVO.

Kim Brenna scoret ett, og kunne avgjort kampen på slutten. Ellers var han godt pakket inn (Foto: Espen Bråthen).

Hjemmelaget gikk ut i hundre i starten av 2. omgang. De skapte tre halvsjanser.

FUVOs trener, Ørjan Heiberg, måtte begynne å jage på gutta sine. Og spillerne svart. Paulsen kom seg ned på høyre igjen og slo inn. Der var Fredrik Sæther og klarterte med et slags brassespark. Bak han stod Sistek klar til å dytte ballen i mål.

Skjeggenes brant to store sjanser

Begge ville vinne kampen. Spillet bølget frem og tilbake, men det var Aurskog-Høland som skapte de store sjansene først. Stian Skjeggenes fikk to store sjanser, men løpsmaskinen brant begge. Den ene var han helt alene med Thomsen, men avsluttet svakt utenfor. Den andre kaster han seg inn på bakerste, og ballen triller like utenfor stanga.

Så var det Jonas Grahn som misset. Han stod helt alene på ti meter, men bredsidet ballen utenfor. Den skal bare sitte.

Det smalt i dueller hele tiden mellom Aurskog-Høland og FUVO (Foto: Espen Bråthen).

Brenna våknet

FUVO jobber seg inn i kampen igjen. De vinner flere dueller. Brenna våkner litt også. Etter 75 minutter smeller det på et frispark, men AHFKs gode keeper Jouini slår ballen vekk. Like etter får Brenna en ny sjanse, men avslutter svakt over.

Brenna får til slutt go’sjansen sin. En nydelig ball i bakrom og Brenna er alene med Jouini. Den duellen vinner også keeperen etter en fotparade. Jouini har også en fantastisk en-håndsredning på Sistek sin avslutning like før slutt.

Temperaturen tok seg skikkelig opp. Det ble mye kjeftbruk av begge lags spillere, og på trenerbenkene fyrte det opp litt. Akkurat slik det skal være i en slik kamp.

Dommer var banens beste?

Dommer Bjørn Emil Lillevik (Bærum) er den beste dommeren jeg har sett i 4. divisjon på lenge. Veldig god tone med spillerne og tydelig og klar. Litt rar frisparklinje, men ikke lett å håndtere en slik kamp.

Til og med treneren var småhissige i toppkampen (FOto: Espen Bråthen).

Alt i alt så er det greit med ett poeng til hver av lagene. Hjemmelaget er sikkert skuffet etter 1. omgangen og alle de brente sjansene, men FUVO kunne faktisk tatt med seg alle poengene på slutten.

Etter kampen var «alle» misfornøyde. Brenna klaget på en tørr bane. Heiberg klaget på AHFKs spillestil. Det samme klaget Vestreng om FUVO. Herlig stemning altså.

Det var nesten 300 tilskuere på Høland stadion. Altså like mange som i OBOS-kampen mellom Strømmen og Mjøndalen.

Andre resulter:

Blaker vant bunnkampen mot Eidsvold IF med 4-0. Thoreid (!), Dahlum Nilsen, Nordseth og Gjelsvik scoret for Blaker. Det endte med enda flere skader for EIF på Bruvollen. Nå er det tungt.

På Skedsmo imponerte Sørumsand, til tross for fraværet av de beste spillerne Magnus Kolbjørnsrud og Saeed Rahim. De vant 4-0 etter scoringer av A. Nazari, Mohammadi, Holen og Fagerhøi.