FUVO best foran begge målene

0
709
FUVO jubler etter scoring av Ørjan Hopen (Foto: Espen Br¨then).

FUVO tok tre poeng mot Rælingen etter at de var klart best foran begge målene i sola i Marikollen. 3-1 vant Ørjan Heibergs gutter.

Lørdagskamper er undervurdert i 4. divisjon. Rælingen hadde etter sin gode seriestart invitert til fotballfest i Marikollen. Sola var på laget, og 150 tilskuere heiet fram lagene.

FUVO var steget foran Rælingen i 1. omgang. De hadde mye ball, og viste seg fra en bedre side enn tidligere i vinter. Rælingen klarte ikke å skape noe mot det solide forsvaret anført av Stian Westerheim.

Kim Brenna ble stoppet i 44:59 minutter

Offensivt strålte ikke FUVO, og Rælingen pakket godt inn Kim Brenna i 44:59 minutter. Det måtte til en tvilsom situasjon for kampens første scoring. Simen Nordnes slo inn med utsiden av foten ballen bak forsvaret til Rælingen. Der stupte vingback Julian Paulsen fram og stupheadet ballen i mål. Om det var offside eller ikke spiller egentlig liten rolle ettersom dommer Mahir Cagatay blåste for scoring.

Rælingen hadde god kontroll på Kim Brenna – i 44:59 minutter (Foto: Espen Bråthen).

Rælingen hadde som nevnt god kontroll på Kim Brenna i store deler av kampen. Like før pause glapp det. Forsvaret stod mellomhøyt og var lite fokuserte da Ole Kristian Myhre slo ballen i bakrommet. Brenna reagerte raskest og løp seg fri og scoret alene med keeper.

– Det ble for mye for oss med den 0-2-scoringen. Det skal ikke skje fordi vi burde ha trykka ut tidligere, og så lest spillet og senket oss. Vi skaper heller ingenting i 1. omgang, så fortjent at FUVO ledet, sa Rælingens Per Åge Barbakken til Lokalfotballen.

God pauseprat

Men Barbakken måtte hatt en god paueprat. Rælingen løftet opp laget sitt, og de skapte flere gode sjanser. FUVO var hele tiden farlige på kontringer. Den aller største sjansen fikk Erik Torud som fra seks meter headet innenfor rekkevidden til FUVOs keeper André Thomsen, så keeperen fikk hånda på ballen.

Så smalt det skikkelig i Marikollen. Myhre løp gjennom og han tråkket til i duell med Rælingens keeper, Atle Wilhelmsen. Keeperen fikk kneet i hode, og det ble en skikkelig sprekk like over øynene. Blodet rant ned da han byttet med Andreas Fjeldstad.

Atle Wilhelmsen med smell i hodet, og blodet fosset (Foto: Espen Bråthen)

Hopen-perle

Like etter avgjorte FUVO kampen. De fikk frispark på 23 meter og Ørjan Hopen steget opp. Midtbanespilleren skrudde ballen vakkert nesten helt oppe i krysset. Der viste han seg endelig fram.

– Brukbar kamp

Rælingen fikk uttelling til slutt, men altfor seint. Innbytter Eirik Sannum stod på riktig plass da en ball traff han etter en corner.

– Vi har god kontroll, men sliter å få skikkelig gjennombrudd på Rælingen. 2. omgangen er rotete av oss, og Rælingen er gode på dødballer. Vi burde scoret noen flere mål, men alt i alt en brukbar kamp, sa Ørjan Heiberg etter årets første trepoenger.

Per Åge Barbakken og Ørjan Heiberg

Hos blåtrøyene var det god optimisme etter kampen.

– Denne kampen viser at vi kan henge med de beste. De har mer krutt i avslutningen enn oss, og da taper vi slike kamper. Jeg er stolt av gutta likevel, sa Rælingens trener, Per Åge Barbakken.

For Fantasy Romerike-folket blir kampen snart oppdatert.