Sørumsand var best defensivt og offensivt mot 7 OBOS-spillere

1
1094
Beshad Nazari har scoret og Sørumsand vinner over Skedsmo (Foto: Espen Bråthen).

Sørumsand tok en av 4. divisjons største skalper på lang tid. En sterk defensiv ga de trygghet til å spille ut Strømmen 2 i perioder, og det ga de tre poeng etter 2-1-seieren.

Det var verken snøværet eller dårlige OBOS-spillere som var det mest overraskende på Strømmen stadion. Sørumsand bestemte seg for å gå ut og sjokke hjemmelaget, og det klarte de til gangs.

Marco Nazari takler Petter Olsen (Foto: Espen Bråthen)

Rødtrøyene gikk ut i 100 og presset Strømmen 2, som sannsynligvis trodde de bare kunne sette ut skoa denne kvelden. Verst var spissduoen Sebastian Pedersen og Magnus Solum. De hadde nok ikke veldig lyst til å spille 4. divisjonskamp, og så ut som middels 8. divisjonsspillere.

Gode sjanser til Sørumsand

Men, man skal ikke ta æren fra Sørumsand. Presset var bra, og de klarte også å holde i ballen godt. Flere av angrepene var gode opprulleringer. De skapte gode sjanser. Saeed Rahim var nærme et par ganger. Arman Nazari hadde to gode skudd, og det samme hadde Magnus Kolbjørnsrud.

Kaldt for Kolbjørnsrud og Nazari (Foto: Espen Bråthen)

Etter Rahims ene store sjanse kontret Strømmen inn 1-0. Simen Melby (eks-Sørumsand) gjorde et godt forarbeid til Petter Olsens scoring. Det var lite jubel etter scoringen, og nå trodde de fleste at Strømmen skulle feie over Sørumsand.

Rahim igang igjen

Men, neida. Strømmen 2 produserte et par sjanser, men Sørumsand var hele tiden farlig frampå. Utligningen kom like før pause. Det var klabb og babb foran mål, og måltyven Saeed Rahim dyttet ballen over streken.

Pausen kom, og de fleste på Strømmen stadion var imponerte av Sørumsand.

Starten av 2. omgang var svak. Det var mye ballmist. Likevel var Sørumsand hakket bedre. Mye av årsaken var at Strømmen brukte fire G19 2-spillere, ettersom G19 1 spiller interkrets på torsdag. Sørumsand utnyttet det, og spillere som Kolbjørnsrud og Mohammadi fikk enkle arbeidskår. At ikke Kasey Wehrman ikke så det forundret nok mange.

Nazari matchvinner – en av de alle brødrene

Scoringen kom. Mohammadi stod for forarbeidet da Beshad Nazari (fire av brødrene var på banen i dag) satte inn Sørumsands andre scoring.

Strømmen 2 skapte to store sjanser på slutten av omgangen, men keeper Truls Nomerstad reddet i stor stil begge to. Dette er for øvrig keeperen tredje comeback.

– Veldig fornøyd. Herlig innsats. Vi tar Strømmen ut av stilen, og vi tør å spille vårt eget spill også. Vi veit vi har bra ferdigheter og det utnyttet vi, var Sørumsands trener, Kim Schøne, sin reaksjon etter den overraskende seieren.

Banens beste spiller, og hjemvendt sønn, Eirik Engebretsen var godt fornøyd.

– Vi skulle gå ut høyt og overraske de. Det funka bra, sa Eirik til Lokalfotballen. Det kommer en egen sak på Eirik litt etter denne.