En klubb har lagt inn protest på Lyn

Lyn møtte Skjetten i 2016 (Foto: Espen Bråthen).

Etter at Lyn brukte en ikke spilleberettiget mot Ready 15. september, har det nå blitt sendt inn en protest. NFF ønsker ikke å si hvilken klubb det er.

– Vi bekrefter å ha mottatt en protest på Lyns kamp mot Ready angående en ikke-spillerberettiget spiller og har bedt Lyn om en redegjørelse, forteller kommunikasjonsrådgiver i NFF, Christer Madsen, til Lokalfotballen. NFF ønsker heller ikke å spekulere i hva en eventuell straff kan bli.

Ikke Ready

NFF ønsker ikke å fortelle hvilken klubb som har lagt inn protest. Ready sin trener, Jonas Rygg, fortalte til Lokalfotballen at de ikke har lagt inn protest.

Oskar Hansen, som kom fra Follo i sommer, hadde fått et gult kort for Follo, og hadde to gule kort i Lyn da han spilte mot Ready 17. september. Dermed skulle han vært suspendert i den kampen.

24-timers regel

En utfordring er at det er en 24 timers regel på at man må protestere for å få poengene. Ready kan nok se langt etter poengene, men Lyn vil med all sannsynlighet miste sine tre. Det er flere eksempler på lag som derimot har mistet ett eller to poeng etter en slik forseelse, og det varierer faktisk fra krets til krets. Nå er det imidlertid Doms- og sanksjonsutvalget i NFF som skal behandle saken.

Lyn ønsker ikke å kommentere saken, og viser til en melding på klubbens hjemmeside. Der forteller de at de har sendt en redegjørelse til NFF.

Lokalfotballen var den første som omtale saken, og vi kommer til å følge opp saken fremover.

PS! Lyn vant 3-2 over Lillehammer i kveldens kamp. De har nå seks poeng ned til Eidsvold Turn, og sju, som kan bli fire, til Stabæk som spiller mandag. Mister Lyn poengene er Stabæk 2 poenget bak og Turn er tre poeng bak før de to siste kampene.

SVAR

Skriv inn din kommentar
Vennligst fyll inn ditt navn her