Sørumsand er ny serieleder i 5. divisjon

0
1344
Saeed Rahim (f.v), Beshad Nazari, Sebastian Cotrau og Magnus Kolbjørnsrud for Sørumsand (Foto: Espen Bråthen).

Det ble aldri noe gnistrende toppoppgjør mellom Sørumsand og Rælingen. Sørumsand var for gode for Rælingen og nå leder de serien etter 4-1-seieren.

Regnet høljet ned på Sørumsand Idrettspark, så værgudene ville ikke være med på toppoppgjøret fra sin beste side. De to store formlagene i 5. divisjon har vært i en klasse for seg denne sesongen. Det så ikke slik ut etter 94 minutter.

Til det var Sørumsand for gode for Rælingen. Hjemmelaget tok tak i kampen fra start med aggresivt press, og de er gode fremover når det flyter. De var flinke til å avskjære baller inn til den gode duoen Adrian Tjernsli og Mikael Aunemo, så Rælingen fikk ikke til mye.

– Vi skulle være offensive i tankegangen, og styre kampen. Vi var aggressive i presset, og stoppet de i oppspillene, så da ble det mye langt, sier Sørumsands trener, Kim Schøne, etter kampen.

Likevel skapte Rælingen to fine sjanser, og begge kom på heading fra Tjernsli. Han er dyktig til å finne rom. Den siste headingen var veldig nærme scoring. Ballen smalt i stanga.

Rahim i bakrom

Hjemmelaget var det førende laget. Spesielt Saeed Rahim var vanskelig å få tak på for Rælingen. Den raske spissen lå hele tiden på offside-linja, og plaget Rælingen. Og etter ti minutter så våknet Magnus Kolbjørnsrud også.

Kampens første scoring kom fordi Rahim truet bakrom hele tiden. Rælingen avklarerte rett i Mohammadi og ballen trillet gjennom til Rahim. Han satte ballen enkelt i mål.

Like før pause steg temperaturen også. Endelig fikk vi se at denne kampen var viktig for begge lag. Det å være dommer, helt alene, i en slikt toppoppgjør med bra trøkk, og i det elendige lyset, er ikke lett. Kamplederen stod for en god prestasjon i denne kampen, til tross for en god del kjeft.

Imponerende mange tilskuere

Om mulig så ble været enda verre i starten av 2. omgang. Da var det imponerende med over 100 tilskuere. Det er noe på gang i Sørumsand igjen. Det fortjener fotballen hos de røde.

Sju minutter ut i 2. omgang var Rahim frempå igjen. Magnus Kolbjørnsrud slo et frispark i muren og så i tverrliggeren. Der var Rahim på hugget og satte ballen bak Rælingens keeper, Atle Wilhelmsen. Dermed har Rahim 26 mål på 16 kamper, og er suveren toppscorer i 5. divisjon.

Beshad Nazari

Like etter smalt det fra Aunemos gode høyrebein. På et frispark banket han ballen i mål via tverrliggeren, og vi regnet med en heftig avslutning. Det skjedde ikke. Sørumsand var for gode for Rælingen denne kvelden.

Og når til og med Beshad Nazari vinner en hodeduell og setter inn 3-1, så er det dagen til Sørumsand.

God 15-åring
Sebastian Cotrau

20 minutter før slutt kom 15-åringen Sebastian Cotrau inn for de røde. Unggutten var et konstant uromoment med sin fart og teknikk. Denne gutten kommer Sørumsand til å få mye glede av. Han utfordret nesten hver gang, og det endte til slutt med at Martin haugen reiv Cotrau ned like utenfor seksten. Backen fikk da sitt andre gule kort, og dermed rødt kort.

Frisparket ble slått kort til Kolbjørnsrud, og han banket ballen i mål. Dermed ble det 4-1, og vi har en ny serieleder i 5. divisjon. Nå går begge kveldens lag mest sannsynlig opp til 4. divisjon. Begge lag må tape minst to kamper til, og det gjør de ikke.

– Det er solid av oss. Jo lenger ut i kampen vi kom jo mer kontroll hadde vi. Det er en god laginnsats, og alle var på i kveld. Vi viser at vi er hakket vassere enn Rælingen, sier Schøne etter kampen til Lokalfotballen. Om 15-åringen Cotrau var han full av ros.

– Han har høyt potensial. Vi har veldig trua på gutten. Han er spennende, og en dyktig spiller og ikke minst en bra gutt, roser Schøne.

Sørumsand leder nå serien med sine 43 poeng. To foran Rælingen. AFSK har 35 og Leirsund 33 poeng.