– Aldri vært i bedre fysisk form

0
1232
Martin Vestreng sier han aldri har vært i bedre form (Foto: Espen Bråthen).

Martin Vestreng og Aurskog-Høland hadde litt startproblemer  mot Fet, men så løsnet det skikkelig for midtbanespilleren. Nå gleder han seg til høsten etter 5-1-seieren.

Aurskog-Hølands gode midtbanemotor har kun startet to kamper denne sesongen, mye på grunn av mye skader. Nå har Martin Vestreng trent godt denne sommeren.

-Jeg har aldri vært i bedre fysisk form. Jeg har trent godt i sommer, og mye forebyggende. Alt ute på banen sitter ikke ennå, men det kom seg utover i kampen, sier Vestreng til Lokalfotballen.

Aurskog-Hølands nummer sju har stått for over 15 målgivende hver av de siste tre sesongene, og han har vært i nærheten av tosifret antall scoringer. Det har hvittrøyene savnet denne våren. Mot Fet var han tilbake med et brak.

Fet best i 1. omgang

Fet startet kampen best, og de skapte et par fine sjanser. Hjemmelaget var ikke helt på og da er det ikke stor forskjell på lagene. AHFK hadde også tre av fire av de faste på midtbanen ute i dag, og det ble dermed mye rot. Stian Skjeggenes er skadet. HC Bergsjø suspendert og Henrik Studsrud på ferie.

Hjemmelaget jobbet seg inn i kampen etter 25 minutter, og da skapte de noen fine sjanser de også etter gode brudd høyt i banen. Fet prøvde å spille seg ut hele tiden, og i 2. omgangen ble de straffet veldig for det.

– Det var tungt å komme i gang. Fet var friske og raske i åpningen. Men en god del spillere ute så var det ikke enkelt å finne hverandre i starten, men det tok seg jo stort opp, forklarer Vestreng.

Brudd og scoring

Scoringen kom selvfølgelig etter et brudd. David Kjær vant ballen når Fet var på vei fram. Han spiller til Vestreng som avanserer til 30 meter. Der spiller han vegg med Lars-Eirik Svardahl, og alene med Markus Berg skyter han over keeper og i mål.

Martin Vestreng smeller inn 1-0 til Aurskog-Høland mot Fet (Foto: Espen Bråthen).

I denne perioden begynte AHFK å finne tilbake til spillet sitt, men Fet var fortsatt frempå og skapte sjanser. Ingen hadde sagt noe på om de hadde scoret en eller to ganger i 1. omgang.

Enveiskjøring

Andre omgang er enveiskjøring mot Fets mål. Hjemmelaget løper rett og slett over Fet. Når Fet også velger å spille seg ofte ut mot et AHFK som finner presset sitt, så blir det noen vonde minutter. Hjemmelaget skapte flere fine sjanser, og mange av de kom etter innbytter Mattis Haug sitt gode spill.

Martin Vestreng smalt inn 2-0 på frispark etter at Arild Haavik felte Lars-Eirik Svardahl.

Svardahl setter inn 3-0 men blir vinket i offside når han er to meter onside. Like etter fikk han sin velfortjente scoring. AHFK brøyt høyt i banen igjen, og Haug spilte gjennom Svardahl som rundet keeper og scoret.

Aurskog-Høland jubler etter nok en scoring mot Fet (Foto: Espen Bråthen)

Strålende scoring

4-0-scoringen er noe av de fineste man har sett på Bjørkelangen kunstgress. Det var klikk-klakk-fotball på høyresiden med Bendik Vestreng, Mattis Haug og Henrik Jensen. Innlegget fra sistnevnte var strålende, og Martin Fjellheim headet ballen hardt i mål.

Ti minutter før slutt kom kveldens siste hjemmescoring. Henrik Jensen vant ballen på midtstreken. Han avanserte frem til 18 meter og smalt til. Ballen smatt under keeper Berg som var uheldig der.

Marius Søgård reduserte for Fet, og det endte med 5-1-seier til Aurskog-Høland FK.

– Det er deilig med to scoringer igjen. Nå får vi tilbake de fleste, og da blir det bedre treninger. Vi skal være i toppen i år, avslutter Vestreng.

Aurskog-Høland er nå fire poeng bak serieleder Gjelleråsen, som tapte mot et sterkt Strømmen 2, og tre poeng bak Kløfta. Fet er tredjesist, men de kan godt komme til å klatre litt hvis de viser mer av det spillet i 1. omgang.